1 Ιαν 2012

2012 : Νέα χρονιά, Νέοι αγώνες

Η καινούργια χρονιά, από την πρώτη της κιόλας μέρα, σηματοδοτεί την έναρξη Νέων Αγώνων, πιο μαζικών, πιο δυναμικών.

Παρακαταθήκη γι αυτό, οι αγώνες της προηγούμενης χρονιάς, κυρίως αυτοί που εδώ και πάνω από δύο μήνες, δίνουν οι ηρωικοί εργαζόμενοι της "Ελληνικής Χαλυβουργίας".

Οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την χώρα, βλέπουν τις φωτιές που άναψαν οι χαλυβουργοί, να απλώνονται με τέτοιους ρυθμούς, που θα "κάψουν" την αστική τάξη και πέρα από την χώρα μας.


Η παγκόσμια αλληλεγγύη στο σκληρό και περήφανο αγώνα που δίνουν οι χαλυβουργοί ενάντια στην εργοδοσία και τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που έχει εκδηλωθεί ποικιλόμορφα μέχρι τώρα, το Νέο Έτος 2012 θα ενταθεί, θα γίνει πυρκαγιά που θα κάψει το μαύρο μέτωπο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων παντού.

Μια αλληλεγγύη που δεν έχει σταματήσει λεπτό να εκφράζεται στην πύλη του εργοστασίου από παντού και με κάθε τρόπο και να δίνει δύναμη στους απεργούς να συνεχίσουν. Ακόμα και τώρα τις ημέρες των γιορτών εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων κάθε ηλικίας επισκέπτονται τους απεργούς και τους συμπαραστέκονται έμπρακτα και με ευχές.

Και εμείς, από τούτο δω το μετερίζι, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στου ήρωες εργάτες της χαλυβουργίας, τους στέλνουμε τις ευχές μας για μια:
 
Καλή και Αγωνιστική Χρονιά, για τη Νίκη που θα είναι νίκη ολόκληρου του αγωνιζόμενου λαού μας.

12 σχόλια:

  1. Χωρις
    Εσενα
    Το χρημα δεν γυρνα

    Αφεντη
    Μπορεις
    Χωρις την εργατια


    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προλεκαλτ: Μπουχαχα ...

    Και τι θα κάνει ρε σύντροφε ο αφέντης χωρίς την εργατιά ;;;
    Ποιον θα ... παιδεύει ;
    Ποιον θα ... πνίγει ;
    Ποιον θα εκμεταλλεύτεται ; Τον ... εαυτό του ;;;

    Μπου χα χα χα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορει να την βρισκει με τον μαζοχισμο ο ανθρωπος,που το ξερεις?Δεν την καταλαβαινω αυτη την μανια που εχετε εσεις οι κομμουνισται να θελετε σωνει και ντε να περιορισετε την ατομικοτητα του ανθρωπου.Αμα του γουσταρουν τα βιτσια μπορει μια χαρα να παιδευει τον εαυτο.

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προλεκαλτ: Είναι γεγονός ότι είμαστε (ημείς οι ... κομμουνισταί) λίγο ... ακαταλαβίστικοι !!!

    Και, εντάξει, περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα !!!
    Χε χε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Faro,
    @Προλεκαλτ

    Kαλη και Αγωνιστικη χρονια! Αργειε νάρθει εκείνη η μέρα που το αφεντικα θα...
    αυτοβασανιζονταν! :)
    Το σχολιο του @Προλεκαλτ μου θυμισε αποσπασμα της ταινιας ''Τραγούδια απ'τον δεύτερο όροφο'' (Sånger från andra våningen) του ..συμπατριωτη, Roy Andersson, oπου δειχνει καποιους να.. αυτομαστιγωνονται, πραγμα που το ευχομαστε για την αρχουσα ταξη! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντι ευχών, ας μοιραστώ μαζί σας ένα μικρό όνειρο.
    Ενα βιβλίο ιστορίας που σε είκοσι χρόνια από τώρα θα γράφει:
    "...το έτος σταθμός στην πορεία προς την λαϊκοδημοκρατική Ελλάδα, ύπηρξε το 2012..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Elva: Μπα, μην περιμένεις κάτι τέτοιο ...
    Στο κάτω κάτω, εμείς τι θα κάνουμε ;;; χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TRASH: Καλομελέτα κι έρχεται !
    (πλατύ χαμόγελο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρονια πολλα και αγωνιστηκα!Αντε και με την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ το 2012!Η νεα χρονια να φερει σε ολα τα απεργιακα μετωπα(χαλυβουργια,λουκισσα κ.α.)οριστικη νικη!Ας μπει επιτελους ο ακρογωνιαιος λιθος για την Λ.Δ.Ε.*

    *Λα'ι'κη Δημοκρατια της Ελλαδας!
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ισως τελικα αυτο που χρειαζεται ειναι ενα νεο ΕΑΜ.Οχι βεβαια με τον τροπο που το εννοουν οι Συριζαιοι,δηλαδη να διωξουμε την κυβερνηση της ξενης κατοχης,να επανακτησουμε την εθνικη κυριαρχια κλπ.Ουτως η αλλως η πολιτικη του μνημονιου υπηρχε στα επιτελεια των κομματων εδω και χρονια,δεν την σχεδιασανε τωρα ξαφνικα.Απλως το ΔΝΤ επεσπευσε την εφαρμογη της αμεσα,χωρις "ηπια προσαρμογη".Ετσι κι αλλιως τωρα εχει ανοιξει οι ορεξη στους καπιταλες και δεν τους την κοβεις ευκολα,ακομα κι αν φυγει το ΔΝΤ.Τον βηχα μονο μπορεις να τους κοψεις,αλλα αυτο απαιτει αλλες διαδικασιες,οχι και τοσο ηπιες.Μ αυτη την εννοια το "νεο ΕΑΜ"οπως το εννοουν οι συριζαιοι ειναι μια μπαρουφα και μιση,γιατι ο εχθρος βρισκεται εντος των πυλων,αυτος ειναι που σε δυναστευει,μ αυτον ειναι που πρεπει να ξεμπερδεψεις.Τους λογαριασμους σου με τους "εξω"θα τους κανονισεις μετα.

    Απλως λεω οτι ισως να χρειαστει νεο ΕΑΜ γιατι,ετσι οπως παει το πραγμα,σε λιγα χρονια το κυριο προβλημα θα ειναι η ασιτια και οι αστεγοι.Ο Λαος σε λιγα χρονια θα αντιμετωπιζει προβληματα επιβιωσης,σε αρκετα πιο εκτεταμενη κλιμακα απο τωρα.Και αυτοι που θα ψευτοοζουν στην εξαθλιωση ισως να ειναι η πλειοψηφια.Ηδη με τη νεα φοροπλημυρα που ετοιμαζεται,πολυς κοσμος θα παει στο περιθωριο.

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λάμπρε, από το στόμα σου και στου Λαού το αφτί !

    Καλή χρονιά να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προλεκαλτ: Εκείνο που χρειάζεαι είναι να αλλάξη Τάξη στην Εξουσία !

    Εκείνο που χρειάζεται είναι μια Λαϊκή Εξουσία που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία προς όφελος του λαού μας, των εργαζομένων και γενικά των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

    Πως θα γίνει αυτό ;
    π.χ. το στήσιμο των Λαϊκών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα είναι ένα βήμα.
    Ας αγκαλιαστούν από τους εργαζόμενους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...