16 Οκτ 2012

Κόλαση

Κυβέρνηση, Τρόϊκα και καπιταλιστές, ετοιμάζουν για την εργατική τάξη, για το λαό μας, έναν εργασιακό Μεσαίωνα - και λίγα λέμε.

Μάλιστα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι ... διαπραγματεύονται !

Νομίζουν άραγε ότι πείθουν κανέναν ;

Τα επόμενα μέτρα, που η αφετηρία τους βρίσκεται στη συμφωνία όλων των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων του ευρωμονόδρομου με τη Συνθήκη του Μάαστριχτι - Συνθήκη που θεσμοποίησε την Λευκή Βίβλο, την Πράσινη Βίβλο και που εμπλουτίστηκε από τότε και με άλλες Συνθήκες -, που είναι ήδη προσυμφωνημένα από τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, καθώς και τις ενδιάμεσες Συμφωνίες, Μεσοπρόθεσμα κλπ., έχουν να κάνουμε με:

-  Την απόφαση που προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα νομοθετεί τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (προφανώς και τα Συνδικάτα).

- Την κατάργηση των τριετιών και όλων των επιδομάτων που προβλέπουν οι μέχρι σήμερα Συμβάσεις, διαμορφώνοντας για τον ιδιωτικό τομέα τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μεικτά.

- Το γεγονός ότι το ποσό ασφάλισης του εργαζόμενου θα καθορίζεται με βάση τον κατώτατο μισθό πράγμα που συμαίνει ότι πλέον θα έχουμε συντάξεις πείνας.

- Την πρόθεση να επιβάλλουν δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωριών. Ποιος θα το περίμενε ότι θα χρειαστούν οι εργαζόμενοι ένα νέο Σικάγο !

- Την μείωση των  εργοδοτικών εισφορών, πράγμα που σημαίνει ότι ή θα μειωθούν και οι παροχές ή την διαφορά θα κλειθούν να την επωμιστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

- Την μείωση στο 50% το ποσού της αποζημίωσης για τις απολύσεις και μάλιστα με μικρότερο χρόνο προειδοποίησης του εργαζόμενου - και μάλλον σε επόμενη φάση θα έχουμε την οριστική κατάργηγή της.

Στο σύγχρονο εργασιακό κολαστήριο της φτώχειας και της απόγνωσης οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν επιθετικά, απορρίπτοντας όλα τα μέτρα και τα μνημόνια που τους επιβάλλουν υπέρ της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της παραμονής της χώρας στην ΕΕ

Η απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη στις 18 του μήνα αποκτά πλέον άλλα χαραχτηριστικά. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά στην κυριολεξία επιβίωσης. Και ο καθένας με τη στάση του θα δείξει μέχρι ποιού σημείου είναι έτοιμος να φτάσει.

2 σχόλια:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...