23 Νοε 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ :Τhank you (..for what?) Αlexis!


H κριση ειναι πολυ περιεργο πραγμα τελικα, αλλους τους κανει να τρεχουν στις ουρες Χρυσαγιτων, αλλους να λενε οτι εχουν παρει τη....μιση Αθηνα, αλλους να γινονται δεκτοι στην Ισπανια σαν σταρ, οπως διαβαζουμε και με την προσφώνηση μόνο του μικρού του ονόματος, (παρακαλω), οπως έγινε δεκτός ο Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Ενωμένη Αριστερά, στη Βαρκελώνη.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι και δικά μας προβλήματα, θέλω να δώσω πολλά ευχαριστώ στον Αλέξη που έδωσε ελπίδα στην Ευρώπη. Αλέξη έχεις το λόγο» είπε ο Joan Herrera υποψήφιος του αριστερού κόμματος στις Καταλανικές εκλογές, καλωσορίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα και δεν καταλαβα γιατι ο ανθρωπος αυτος εχει τετοια χαρα και ευχαριστει τον..Αλεξη! Ομολογω οτι η ολη φαση μου θυμισε το...«γιατι χαιρεται ο κοσμος και χαμογελα πατερα»...

Mετα oμως σκεφτηκα οτι επειδη και στην Ισπανια η κριση κανει…θραυση φαινεται οτι ο κοσμος ...κρεμεται και εκει απ οποιον κανει πολυ φασαρια, φωναζοντας δυνατα το ονομα του, λιγο δυνατοτερα ισως απ οτι θα χρειαζοταν σε τετοιους δυσκολους καιρους, ειδικα οταν με οσα λεει δεν ενοχλει κανενα και καμμια ταξη, απλα γιατι οι μεν ανωθεν ξερουν οτι ειναι κατα βαθος ...δικο τους παιδι,  οι δε κατωθεν, ειτε απο την αρχη δεν τον πιστεψαν, ειτε κοιμουνται κι ονειρευονται ακουγοντας τον Αλεξη!

Αντικειμενικα, παντως, μια χαρα θα μπορουσε κανεις να φτιαξει ενα αναλογο κομμα, αν αντι για ιδεες, επιχειρηματα και ιστορια εβαζε κανεις καποιον πολυ νεοτερο των υπολοιπων ως ηγετη, ο οποιος δεν θα ειχε καμμια αντιρρηση να το παιζει...επαναστατης και να μην ενοχλειται από τα ...συνεχη χειροκροτήματα και τις επευφημιες κοσμου που ..βολικα ξορκιζουν ''τον εχθρο'' καταφερομενοι ονομαστικα, (οπως δεν χανει την ευκαιρια να κανει ο...Αλεξης εναντιον της Μέρκελ, ή οποιουδηποτε αλλου....«κακου» στην ΕΕ και το ΔΝΤ)! 
ΠΟΥ να μπλεκεις τωρα με..θεωριες και να ενοχλεις το status quo, αφου με δυο τρια απλα και γνωστα ..συνθηματακια πειθεις οτι εισαι και ο...πρωτος, ή τουλαχιστον καλυτερος απο αλλους που θελουν..ριζοσπαστικα πραγματα και ...ιστοριες που πανε εις μακρος; Εμεις ειμαστε το.. πρετ-α-πορτέ της ιστοριας, γι αυτο μας προτιμουν!

«Εάν πριν ένα χρόνο με προσφωνούσε κάποιος όπως με προσφώνησαν εδώ απόψε, λέγοντάς μου ότι την επόμενη φορά που θα έλθω είναι πιθανόν να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έλεγα ότι χρειάζεται ζουρλομανδύα. Κι όμως σήμερα αυτό μπορεί να ακουστεί. Ίσως σήμερα και εσείς σκέφτεστε ότι είναι αδύνατο να διεκδικήσετε την πλειοψηφία, γιατί οι αντίπαλοί σας είναι ισχυροί. Όμως δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, εσείς έχετε το δίκιο με το μέρος σας» είπε ο κ. Τσίπρας σε μία αποστροφή της ομιλίας του, με ισχυρό το συναισθηματικό στοιχείο. «Στο τέλος η ελπίδα θα νικήσει γιατί είναι ισχυρότερη από το φόβο» κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Πετας και μερικα χιλιοειπωμενα λογια και ελπιζεις οτι θα τη σκαπουλαρεις ετσι και κανεις δεν θα σε καταλαβει, γιατι απλα εχουμε ...κριση και εφ οσον εχουμε κριση ισχυει και το ..ουδεν λαθος αναγνωριζεται μετα την απομακρυνση απο το...εκλογικο τμημα!


7 σχόλια:

  1. γελω,δεν κλαιω και ωπα ειπα λεω

    να ριξω την ιδεα για ενα reality show "αριστερων"
    τουλαχιστον,εκτος απο ιντριγκα θα εχει και γελιο.
    την παραγωγη ας την αναλαβει το κεα.

    εχουν διαγραψει την πολιτικη(γενικα,οχι την επαναστατικη,αν ειχαν ποτε)σκεψη και αντιληψη καιρο τωρα.

    fuente ovejuna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. fuente ovejuna

      Δεν ειναι καθολου κακη ιδεα, ενα.. reality show "αριστερων"! :) Ασε που διαβαζοντας το μπορει να ξεσηκωσουν την ιδεα σου οι..''ταλαντουχοι'' κωμικοι στην Ελλαδα! :0
      Αλλα ξεχασα, αυτοι τα βαζουν με το ..ΚΚΕ, οχι με οσους χρειαζονται γερη διακωμωδηση!

      Διαγραφή
  2. "...ότι την επόμενη φορά που θα έλθω είναι πιθανόν να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έλεγα ότι χρειάζεται ζουρλομανδύα..."

    Τάδε έφη Τσίπρας...
    Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;

    Ότι ξεπέρασε και τον ΓΑΠ;

    Πάντως, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, συγνώμη. Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελα να πω..., με την επίσκεψή του στην Ισπανία, έχει την ...τιμητική του στα blog.
    Ως κι εγώ μόλις τώρα έκανα στο blog μας μια πρόσθεση στους κερατάδες...

    ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Elva

      Για να δεις πόσο καλός και πειθαρχικός μαθητής είμαι:
      ΕΒΑΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ.

      ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΑ!

      ...Νά 'καλά οι Μαυρογιαλούροι που μας διασκεδάζουν με τα μαυρογιαλουραίικά τους!

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ

      To ειδα, το ειδα και αφησα σχολιο! :-)

      Διαγραφή
  3. ότι την επόμενη φορά που θα έλθω είναι πιθανόν να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας..

    Είπε και αυτό ?

    Αντε να φωνάξουμε ΣυριΘΑ ΣυριΘΑ ΣυριΘΑΘΑΘάάάάάάά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...