6 Μαρ 2013

ΠΑΜΕ: Θα είμαστε δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας!



Τη βαθιά της θλίψη, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στην εργατική τάξη και το λαό της Βενεζουέλας για το θάνατο του προέδρου της, Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βενεζουέλας (Central Unitaria de trabajadores de Venezuela)

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στην εργατική τάξη και το λαό της Βενεζουέλας για το θάνατο του προέδρου της, Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας.

Από την πρώτη εκλογή του το 1998 ο Ούγκο Τσάβες μπήκε στο στόχαστρο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων.  Ανέπτυξε πολιτικές πρωτοβουλίες και πήρε μέτρα για να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια του λαού της Βενεζουέλας, τον αναλφαβητισμό, την αξιοποίηση προς όφελος του λαού του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας.

Το ΠΑΜΕ ως μέλος της ΠΣΟ θα είναι δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας και κόντρα στις αντιδραστικές δυνάμεις που θα επιδιώξουν να χτυπήσουν εκ νέου τη λαϊκή θέληση.
Παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του προέδρου».


 
Συλλυπητήριο μήνυμα, στην οικογένεια, την κυβέρνηση, το λαό και την νεολαία της Βενεζουέλας, απέστειλε και η ΚΝΕ. Στο μήνυμά της τονίζεται: «Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.


Η ΚΝΕ παραμένει αλληλέγγυα στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας, στον αγώνα τους για αξιοπρεπή ζωή, για να καθορίζουν οι ίδιοι τη ζωή και το μέλλον τους, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την ντόπια αντίδραση και κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής παρέμβασης.

Ο πρόεδρος Τσάβες εξέφραζε τη λαϊκή θέληση. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στήριξε τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, υποστήριξε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και με τη φιλοξενία στη Βενεζουέλα του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών το 2005.

Στην οικογένειά του, την κυβέρνηση, το λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, μαζί με τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη». 902gr



2 σχόλια:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...