21 Ιουν 2013

Φ. Κουβέλης: Απόσυρση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση!

Να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση εισηγήθηκε ο Φ. Κουβέλης κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε, κατά πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της ΚΟ.

Στη συνεδρίαση συζητείται η στάση που θα τηρεί το κόμμα στις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εισήγηση από τον Φ. Κουβέλη να αποφασίζεται η ψήφος κατά περίπτωση.

Οριστική αποχώρηση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ θα επισπεύσει τον αναμενόμενο ανασχηματισμό.

Για ύπαρξη άτυπης συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης για το πλαίσιο του μεταβατικού φορέα της δημόσιας τηλεόρασης και αλλαγή θέσεων την τελευταία στιγμή από τον Φ. Κουβέλη, έκανε λόγο την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σ. Κεδίκογλου δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι απέμενε μόνο να καθοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων και πως ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει την πρόθεση να αυξηθούν.

«Περιμένουμε αποσαφήνιση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ και ελπίζουμε σε συνέχιση της στήριξης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Σ. Κεδίκογλου ανέφερε ακόμα πως «δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν θα πέσουμε σε στασιμότητα», ενώ απέδωσε εύσημα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ με υπευθυνότητα στηρίζει την κυβέρνηση».

Την Πέμπτη μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος απέκλεισαν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και συμφώνησαν να προχωρήσουν μεταξύ τους στη συγκρότηση κυβέρνησης, αν τελικά η ΔΗΜΑΡ καταλήξει σήμερα να αποχωρήσει από το τρικομματικό σχήμα. Ωστόσο, και οι δυο απηύθυναν κάλεσμα στον Φ. Κουβέλη να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του για την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, ανέφερε ότι «η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έδωσε με σαφήνεια τις δέουσες απαντήσεις σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να αναδιοργανώσει εκ βάθρων το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός με σύνεση και αποφασιστικότητα προχωρούν στις μεταρρυθμίσεις προτάσσοντας το Εθνικό συμφέρον».

ΚΚΕ: Οι όποιες διαφωνίες δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής

Σε ανακοίνωση του για τις εξελίξεις στην τρικομματική κυβέρνηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στο λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο.

Η επίκληση της "νομιμότητας" και της "δημοκρατίας" στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική. Στο όνομα του δόγματος "νόμος και τάξη" η σημερινή συγκυβέρνηση προχώρησε σε διώξεις, επιστρατεύσεις, κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Ο αυταρχισμός είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Για το λαό που υποφέρει είναι αδιάφορο, αν τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσα από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ή από ένα άλλο παρόμοιο. Καμία κυβερνητική μεταμφίεση, καμία κυβερνητική αλλαγή "εντός των τειχών" του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν αποτελεί λύση για το λαό. Αυτή η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με ριζική ανατροπή του σάπιου συστήματος».

1 σχόλιο:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...