20 Απρ 2015

Κλαψιάρηδες ψεύτικοι και υποκριτικοί !

«Η νέα τραγωδία, με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο, είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, για την προσφυγιά και το θάνατο χιλιάδων κατατρεγμένων, έχει πάρει χαρακτηριστικά εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα.

«Τα ‘δάκρυα’ της ΕΕ και των κυβερνήσεών της γι’ αυτή τη νέα τραγωδία είναι ψεύτικα και αποτελούν πρόκληση για τους λαούς. 

Είναι η ίδια η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που πρωταγωνίστησαν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που δημιούργησαν το τέρας των ‘τζιχαντιστών’. 

Είναι η ίδια η ΕΕ, που με την πολιτική της πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο, αφού τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων δεν μπορούν να τα σταματήσουν ούτε οι ‘φράχτες’, ούτε η Frontex, ούτε άλλα μέτρα καταστολής. 
Όλα αυτά απλά και μόνο αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει συμμετοχή σ’ αυτό το έγκλημα, πρέπει να το εμποδίσει.

Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. 
Η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. 

Ταυτόχρονα με αυτά, τώρα χρειάζεται άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές. Καμία συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους ‘τζιχαντιστές’, που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος, κανένας άνθρωπος καλής θέλησης δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σ’ αυτά τα εγκλήματα. 
Ο πόνος και η οργή για τον τραγικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους και μικρών παιδιών, πρέπει να στραφεί ενάντια στους υπεύθυνους αυτών των εγκλημάτων, που είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις τους, το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. 
Πρέπει να μετουσιωθεί σε αλληλεγγύη για ‘της γης τους κολασμένους’, σε αγώνα για να εκλείψουν οι αιτίες αυτής της τραγωδίας» τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

14 Απρ 2015

Πως να φέρεις μία είδηση στα μέτρα σου




     Προσοχή-προσοχή...δεν θα μπω καν στην διαδικασία να αξιολογήσω όσα είπε ο Α.Μητρόπουλος το πρωί στον Παπαδάκη...αυτός κάνει τις καταγγελίες,αυτός φέρει την ευθύνη να αποδείξει αν έκανε καταγγελία για το "πέσιμο",αν πήγε στους αρμόδιους,αυτός πρέπει πλέον να πιέσει ώστε να δοθεί η λίστα ή οι λίστες σε αυτούς που πρέπει να τις αξιολογήσουν και να κάνουν όσα πρέπει να κάνουν...προσωπικά δεν είμαι και πολύ της τάσης να λειτουργώ σαν ανθρωποφάγος και να ζητάω κεφάλια για γουστάρει το πόπολο (που πολλές φορές την βρίσκει με το γιούχα για να καλύπτει και τις δικές του τύψεις).

8 Απρ 2015

Μπίζνες ...

Η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αγωγών που θα διέρχονται από Τουρκία και Ελλάδα, όπως επίσης ζητήματα επενδύσεων ιδιωτικοποιήσεων, εμπορίου και τουρισμού συζήτησαν σήμερα στη Μόσχα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.



Το σχέδιο για Turkish Stream και ...Hellas Stream

Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση ανέφεραν πως συζητήθηκε το ρωσικό σχέδιο κατασκευής του αγωγού Turkish Stream και στην Ελλάδα. Ειδικά για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως εξετάσθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και στην επικράτεια της Ελλάδας, λέγοντας πως «ο αγωγός Turkish Stream θα ονομάζεται στην Τουρκία, στην Ελλάδα θα είναι ελληνικός αγωγός», και πρόσθεσε ότι θα «αναβαθμίσει τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας». Ο Βλάντιμιρ Πούτιν στις δηλώσεις του ανέφερε πως συζήτησαν το θέμα αυτό, αλλά δεν είναι σε θέση να πει «κάτι πιο συγκεκριμένο», καθώς  η ελληνική πλευρά πρέπει να παρουσιάσει λεπτομέρειες και ότι πρέπει να συντονιστούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στις δύο χώρες, ονοματίζοντας την «Gasprom» από τη ρωσική πλευρά. Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή στο ρωσικό σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου θα έχει «μεγάλα κέρδη» για τηνο Ελλάδα από τα οποία θα ωφεληθούν και οι δανειστές καθώς θα πληρώνεται το ελληνικό χρέος.

Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών 

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε ελληνικό αίτημα για παροχή οικονομικών διευκολύνσεων ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι δεν τέθηκε αίτημα για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα επαίτης και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης «αλλιώς δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρωζώνη ζημιά». Ερωτήθηκε αν θα στραφεί  η Ελλάδα  στη Ρωσία, εαν την πετάξουν από το καράβι της Ευρωζώνης, και απάντησε πως «είμαστε όλοι συνεπιβάτες, δεν υπάρχουν κάποιοι λαθρεπιβάτες». Αναφερόμενος στις αιτιάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ταξίδι στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα σέβεται τις δεσμεύσεις της έναντι των διεθνών οργανισμών που συμμετέχει αλλά έχει το δικαίωμα να ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να αξιοποιεί το γεωπολιτικό της ρόλο. Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε στη Γερμανία, λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιες χώρες να έχουν διμερείς ενεργειακές συμφωνίας και κάποιες άλλες χώρες όχι.

Ρωσικό ενδιαφέρον για ιδιωτικοποιήσεις 

Στις δηλώσεις τους Βλάντιμιρ Πούτιν και Αλέξη Τσίπρας επιβεβαίωσαν πως στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι επενδύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Αν η ελληνική κυβέρνηση προωθήσει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων οι ρωσικές επιχειρήσεις θα συμμετέχουν, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος και εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι σε χειρότερη θέση έναντι άλλων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ενδιαφέρον της εταιρείας «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ενδιαφέρουν την κυβέρνηση «οι ρωσικές επενδύσεις την ελληνική οικονομία», ειδικά στον τουρισμό και στις υποδομές.

Από την Ουκρανία στους Τζιχαντιστές

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και τα ρωσικά αντίμετρα με εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με τη λογική των κυρώσεων και πως στηρίζει τη συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία. Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διαδραματίσει ρόλο για ένα διάλογο για την ασφάλεια στην Ευρώπη με την αναβάθμιση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρωπη (ΟΑΣΕ), για να υπάρξουν γέφυρες μεταξύ ΕΕ - Ρωσίας και για «να αντιμετωπισθεί ο τζιχαντισμός και η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει την εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να στηρίξει τις κυρώσεις της ΕΕ, αλλά και η Ρωσία δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που εξάγονται στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η λύση είναι να τελειώσουμε με τον οικονομικό πόλεμο.

Σχόλιο του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα επισημαίνει «ξ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατηρώντας τον ευρωατλαντικό της προσανατολισμό, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επιδιώκει την επέκταση των διαύλων συνεργασίας ανάμεσα στους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους και τους αντίστοιχους ρωσικούς, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Απ’ αυτούς τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ποια μονοπώλια, ρωσικά, ευρωενωσιακά ή αμερικάνικα θα καρπωθούν αυτόν τον πλούτο, ο λαός θα είναι και πάλι ο ζημιωμένος».

Σχόλιο μπλογκ: Κάπως αλλιώς θα τη θέλαμε μια τέτοια συνάντηση ... Ε ;
 

5 Απρ 2015

Το ... πεσκέσι του ΣΥΡΙΖΑ !

«Πεσκέσι» 500 εκατ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία προσφέρει η κυβέρνηση, επικυρώνοντας τη συμφωνία που σύναψε η προηγούμενη τον Αύγουστο του 2014 για την αναβάθμιση των αεροσκαφών «ναυτικής συνεργασίας», διακρατική επιχείρηση που υπηρετεί ανάγκες του ΝΑΤΟ. 

Η συμφωνία επικυρώθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 15 Μάρτη. 

Την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών «P 3 Orion» θα αναλάβει η αμερικανική «Lockheed Martin» σε βάθος επταετίας και μετά τις εργασίες που θα γίνουν στην ΕΑΒ, με επίβλεψη της αμερικανικής πολυεθνικής, η ζωή τους παρατείνεται για ακόμη 15.000 ώρες πτήσης.

Τα αεροσκάφη αυτά κάνουν περιπολίες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερασπίζεται την απόφασή του, γράφοντας σε ανακοίνωση ότι «η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους» και ότι «είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα, ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα».