19 Φεβ 2012

Το ζήτημα είναι τι ωφελεί το λαό

Παρακάτω, αναφέρονται μερικές ερωτοαπαντήσεις, που θεωρούνται (από τον γράφοντα το ποστ) ως οι πιο  σημαντικές (κυρίως φυσικά οι απαντήσεις), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν ολόκληρη η συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική και ξεκάθαρη για την πολιτική, τη στρατηγική και τις θέσεις του ΚΚΕ.

- Τριανταφυλλίδης (ΕΤ3): Η τελευταία δημοσκόπηση δίνει 14% στο ΚΚΕ, 13,5% στο ΣΥΡΙΖΑ, 16% στη Δημοκρατική Αριστερά. Η εν δυνάμει προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης γεννά προσδοκίες...
-- Αλέκα Παπαρήγα: Η εναλλακτική λύση με φόβο ή με αυταπάτες δεν μπορεί να υπάρξει. Διότι εδώ πρέπει να τα βάλουμε με τέρατα, για να χρησιμοποιήσω αυτήν την έκφραση. Αυταπάτη είναι να πιστεύεις ότι μια συνεργασία αυτών των κομμάτων που είπατε, ότι θα δώσει διέξοδο στο λαό. Μια τέτοια συνεργασία, θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για το λαό. Θα καλλιεργήσει ελπίδες.
Η ριζική αλλαγή στην Ελλάδα, ή αποτροπή του χειρότερου, δε γίνεται με ελπίδες. Δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς να εκλεγεί, να πάω εγώ να διαπραγματευτώ αγωνιστικά στις Βρυξέλλες. Μα υπάρχει μεγαλύτερη αυταπάτη; Δηλαδή, μόλις πάει στις Βρυξέλλες η αντιπροσωπεία Κουβέλης, Τσίπρας Παπαρήγα, η πολιτική εξουσία, η δικτατορία των μονοπωλίων θα μας φοβηθεί; Και το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύτηκε και η ΝΔ διαπραγματεύτηκε. Αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι μέσα στο πλαίσιο της αγοράς και εντός των τειχών της ΕΕ. Εμείς τι θα πάμε να διαπραγματευτούμε; Εμείς λέμε ότι τα μονοπώλια πρέπει να καταργηθούν. Και στη θέση τους να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μέσα παραγωγής, οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις, ο πλούτος της χώρας.

Αμα πάω και το πω στη Μέρκελ και στο Σαρκοζί και στους άλλους θα μου πούνε "δεν πας μέχρι το Δαφνί, εδώ ήρθες; Εμείς είμαστε καπιταλισμός". Θα πάει ο κ. Τσίπρας, τι θα πει; Μετά από τρία χρόνια λέει να αρχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος. Μα εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, εμείς μιλάμε για μονομερή διαγραφή. Εντός της ΕΕ δεν υπάρχει ελπίδα διαπραγμάτευσης. Το στοιχείο της διαπραγμάτευσης το έχει κάθε αγωνιζόμενος λαός, αλλά σε ρήξη, όχι εντός των τειχών. Σοβαρά; Θα φοβηθεί η Κομισιόν μια κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα, μόλις πάμε εμείς οι τρεις και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, θα το βάλουν στα πόδια; Εδώ δεν κάνουν παραχωρήσεις στα κόμματα που είναι πια δικά τους κόμματα, και δεν κάνουν παραχωρήσεις για να τα διασώσουν εκλογικά. Και θα κάνουν παραχωρήσεις σε μας; Αυτά είναι αστεία.

Δεν έχει δικαίωμα ένας πολιτικός να είναι αφελής. Κι επειδή εγώ σέβομαι ότι και οι άλλοι πολιτικοί έχουν πείρα και ικανότητες, λένε ψέματα στο λαό, καθαρά πράγματα. Και είναι τρομερό, τον άνθρωπο που οδηγείται στην αυτοκτονία - όπως είπατε προηγουμένως - να του καλλιεργείς φρούδες ελπίδες. Πρέπει να του μιλήσεις για τις πραγματικές δυσκολίες και να του εμπνεύσεις δύναμη που απορρέει από το δίκιο του και από το γεγονός ότι σήμερα εργάτες και λαϊκά στρώματα είναι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Αλλά αυτό δεν έχει μετατραπεί ακόμα σε δύναμη.

- Τριανταφυλλίδης (ΕΤ3): Ρωτάει τηλεθεατής: Αν το ΚΚΕ δεν είναι στο 14%, είναι στο 24%, είναι πρώτο κόμμα παίρνει και τις 50 έδρες μπόνους. Θα επιστρέψει πίσω την εντολή να συγκροτήσει κυβέρνηση;

-- Αλέκα Παπαρήγα: Να το ξεκαθαρίσω: Οταν ο λαός είναι στην αντιπολίτευση, δηλαδή δεν έχει την εξουσία στα χέρια του, τότε κι εμείς αντιπολίτευση θα είμαστε. Προσέξτε, εμείς δεν μιλάμε για εξουσία του ΚΚΕ. Εμείς μιλάμε για εργατική - λαϊκή εξουσία, που βεβαίως το ΚΚΕ θα είναι η πολιτική δύναμη έμπνευσης και δράσης αυτής της εξουσίας, αλλά κοιτάξτε να δείτε: Στη βουλή μπορεί να είμαστε πλειοψηφία, μέσα στην κοινωνία όμως θα αντιπροσωπεύουμε και πραγματική πλειοψηφία; Γιατί μέσα στην κοινωνία δεν είναι μόνο ο λαός. Είναι και οι ιδιοκτήτες του πλούτου της χώρας.

Αυτή είναι η διαφορά μας, η οποία είναι θεμελιακή από τα άλλα κόμματα. Αυτοί μιλάνε για μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μπορεί να είσαι κοινοβουλευτική πλειοψηφία - και το έχει ζήσει η ιστορία στον 20ό αιώνα - αλλά στην οικονομία την εξουσία θα την έχουν τα μονοπώλια. Εαν ο λαός, λοιπόν, θέλει, μαζί με το λαό, να ανατρέψουμε τα μονοπώλια, αναλαμβάνουμε κάθε ευθύνη. Να βγούμε μπροστά και να το κάνουμε. Βεβαίως, τέτοιες ευθύνες θέλουμε να τις αναλάβουμε. Αλλά ευθύνες που λέει: Είμαστε σε μια κυβέρνηση, όπου η βουλή θα αποφασίζει και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές θα εκμεταλλεύονται τους εργάτες και θα τους πίνουν το αίμα - για να πούμε μια λαϊκή έκφραση - και θα καθορίζουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, αυτή η κυβέρνηση θα είναι ένα ανδρείκελο.

Να σας το πω καθαρά: Σε κυβέρνηση ανδρείκελο δεν μπαίνουμε. Σε κυβερνητική εξουσία που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να εφαρμόζονται και στην οικονομία, εκεί αναλαμβάνουμε τις ευθύνες και να δοκιμαστούμε και στους κινδύνους.

- Τριανταφυλλίδης (ΕΤ3): Ρωτάει τηλεθεατής, δηλώνει ψηφοφόρος του ΚΚΕ από τη Λάρισα: Το 1989 μπορέσαμε να συνεργαστούμε εν όψει της κάθαρσης του σκανδάλου Κοσκωτά με τον Παπανδρέου και τον Μητσοτάκη, τώρα γιατί δεν μπορούμε με τα κόμματα της αριστεράς;
-- Αλέκα Παπαρήγα: Ωραία ερώτηση. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Σήμερα μιλάμε για διέξοδο από την οικονομική κρίση, που σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσεις στα πάντα. Στο χρέος, στα δάνεια, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά ταμεία. Εκείνη την περίοδο έγινε μια καθαρά προσωρινή συνεργασία, για να μην παραγραφούν τα σκάνδαλα. Και συνήθως τα συμπεράσματα βγαίνουν και μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα. Και έγινε η συνεργασία και τα σκάνδαλα, όχι μόνο δεν παραγράφηκαν αλλά η αλήθεια πέρασε έξω από τη Δικαιοσύνη. Και το σκάνδαλο Κοσκωτά είναι παρωνυχίδα μπροστά σε αυτά που είχαμε μετά. Ηταν στην ουσία μια κυβέρνηση υπηρεσιακή, που έγινε κάτω από την πίεση του κόσμου, που κι εμείς πήραμε υπόψη αυτήν την πίεση του κόσμου.

Σήμερα δεν αντιμετωπίζουμε ένα τεχνικό ζήτημα μιας κυβέρνησης τριών μηνών για να μην παραγραφεί ένα σκάνδαλο. Σήμερα μιλάμε για διέξοδο από την κρίση. Και ακριβώς τον 21ο αιώνα όταν έχεις βαθιά κρίση καπιταλιστική δεν μπορείς να συνεργαστείς με κόμματα, τα οποία θέλουν να διαμορφώσουν ένα αριστερό τάχα ανθρώπινο προσωπείο στον καπιταλισμό. Η ζωή προχωράει. Και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι εκείνη η κυβέρνηση δεν έκανε ζημιά στο λαό, αλλά δεν του έλυσε κανένα πρόβλημα.

Κι όχι μόνο. Ενδεχομένως δημιούργησε και κάποιες αυταπάτες ότι μπορεί κανείς να παραμερίζει θέματα ουσίας κάτω από τη λαϊκή πίεση. Αλλά τότε, εκείνη την περίοδο, το θέμα που έμπαινε ήταν η κάθαρση. Σήμερα μπαίνει η έξοδος από την κρίση. Το ίδιο πρόβλημα μπαίνει; Σε κάθε φάση της πολιτικής ζωής μπαίνουν και διαφορετικά προβλήματα στην πρώτη γραμμή για επίλυση. Καμία σχέση εκείνη η περίοδος με τώρα.

υ.γ.: Όποιος θέλει να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη, ας δει το παρακάτω λινκ
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6704675

15 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος (που να ξέρει τί πραγματικά έγινε) να μου εξηγήσει τί σκατά είναι αυτό?

    http://www.aformi.gr/2012/02/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε σε παρακαλώ αυτό. Είναι σχόλιο-απάντηση του Αντώνη από το Lenin Reloaded, μετά από συντονισμένη επίθεση προβοακατόρων με το βίντεο που αναφέρεται και στο σχόλιο πιο πάνω, στο μπλογκ του αλλά και σε άλλα μπλογκς:


    “Εγώ βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός του βίντεο αυτού και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το σχολιάσω (το βίντεο και το γεγονός ότι το καταθέτετε ασμένως και ομαδικώς):

    Πρώτον, όλοι σας γνωρίζετε ότι η ΧΑ τοποθετήθηκε ενάντια στην απεργία, και το σχετικό κείμενο δημοσιεύτηκε εδώ. Η επίσκεψή της μαρτυρά αλλαγή πολιτικής γραμμής και αυτό οφείλεται στο ότι η απεργία δεν έχει λυγίσει και προφανέστατα νιώθουν ότι δεν τους συμφέρει η αρχική τους στάση για το προφίλ που θέλουν οι ίδιοι να περάσουν. Δεν το αναφέρετε, δεν σας ενδιαφέρει καν προφανώς. Ούτε η μπηχτή περί μαύρου μετώπου, Άδωνι, Βορίδη που πετάει ο Σιφωνιός, μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο χωρίς να βλάψει τους ίδιους τους απεργούς με τα λεβεντόπαιδα που τους "θυμήθηκαν καθυστερημένα επειδή είχαν δουλειές."

    Δεύτερο, όλοι όσοι διαβάζετε το μπλογκ γνωρίζετα ότι είπα ότι με τα λόγια του ίδιου του Σιφωνιού, το ΠΑΜΕ δεν μπορούσε να περάσει ούτε έξω απ' τη Χαλυβουργία προ διετίας και είναι το μόνο μέλος του ΚΚΕ στους 400. Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στο τι σημαίνει αυτό. Ούτε αυτό σας απασχόλησε.

    Τρίτο, γνωρίζετε ότι μια ομάδα Χαλυβουργών δεν είναι μια πολιτική συλλογικότητα και ότι ο Σιφωνιός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτήν αυτοβούλως. Σας διαβεβαιώ ότι αν μπορούσε να αποφασίζει, αν δεν ήταν συνδικαλιστής που υπηρετεί πιστά στο πόστο που έχει, ο Χρυσαυγιτης θα είχε λιγότερα δόντια απ' τον ίδιο. Αλλά ούτε αυτό σας απασχολεί. Προφανώς νομίζετε ότι η απεργία είναι κάτι σαν κατάληψη φοιτητών σε πανεπιστήμιο. Ή ότι οι απεργοί οφείλουν να αρνηθούν το φαγητό γιατί προέρχεται από Χρυσαυγίτες. Και προφανώς, ότι το καλύτερο πράγμα για αυτούς, θα ήταν το βίντεο να δείχνει συμπλοκές και ξύλο. Αυτό προφανέστατα θα ευχαριστούσε εσάς και αυτούς που σκέφτονται όπως εσείς, αλλά δεν θα πρόσφερε το παραμικρό στους ίδιους.

    Σκέφτομαι: Ο Σιφωνιός δεν θυσίασε τη συλλογικότητα των Χαλυβουργών που δεν είναι ομοϊδεάτες του ή μέλη του κόμματος και έβαλε το ΚΚΕ στην άκρη.

    Κι εσείς θυσιάζετε 399 μη κομμουνιστές που έχουν περάσει τα πάνδεινα για να χτυπήσετε έναν που πιστεύετε ότι χρησιμεύει για χτυπήσετε το κόμμα του.

    Και αυτή είναι η διαφορά του κομμουνιστή και του αντικομμουνιστή. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά.

    Τίποτε άλλο δεν θα πω.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ (εξ αιτίας του πρώτου ανώνυμου), τουλάχιστον στα δικά μου άρθρα, προβοκάτσιες να μην γίνονται.
    Άλλη φορά, σχόλια άσχετα με το θέμα που γράφω, θα διαγράφονται, όσο κι αν "σκούζει" αυτός που τα κάνει, κυρίως δε αν είναι και ανώνυμος !

    Τα ίδια ισχύουν, όμως και για τον δεύτερο.

    Τα επόμενα άσχετα σχόλια ανωνύμων θα διαγραφούν.

    Όποιος θέλει να παίξει, να πάει σε άλλη ... παραλία,εντάξει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι δεν καταφεραν περνοντας ανοιχτα θεση υπερ του Μανεση το καταφεραν με αυτο τον τροπο το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο και αν δεν τους δεχωνταν ακρηβος τα αντιθετα θαλεγονταν, σκασιλα ειχαν τους απεργους , το μηνυμα που περνουσε εξω απο της 100 και μερες αγωνα επρεπε να εχει μελανα σημεια και τα απεκτισε.
    Πολυ αναφεροντε στον προεδρο του σωματειου και τα πολητικα του πηστευω ,τοτε ολοι αυτοι η δεν ειναι γραμμενη σε κανενα σωματειο και για αυτο δεν ξερουν πως λητουργη η ξερουν αλλα βρηκαν εδαφος για της κομματικες τους αντιπαλοτιτες,παιζοντας το παιχνιδη της χρυση αυγης με το καλητερο τροπο.
    Ενα σωματειο αποτελητε με αυτη τη σειρα .
    1 Απο τα μελοι του
    2 Το κυριαρχο σωμα τη γεν.συνελευση
    3 Τελος το δοιηκητικο συμβουλειο
    Κανενας προεδρος η δ.σ δεν μπωρη να συρη σε κατι τους συναδελφους τους αν δεν το θελουν και εκηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΟΡΘΟΓΡΦΟΣ: Παρακαλώ !
    Είσαι εχτός θέματος ...

    Να μην επαναληφθεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faros: διευκρηνηση , στον πρωτο ανωνυμο ηθελα να απαντισω αλλα μαλον δεν το εκανα σοστα δεν εχει να κανη με το δικο σου αρθρο εκει τα λεη καλητερα η Αλεκα,καλο βραδυ.

      Διαγραφή
  6. "Και το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύτηκε και η ΝΔ διαπραγματεύτηκε." Τί εννοεί; πλάκα μας κάνει;Δουλευόμαστε μεταξύ μας ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννης: Τι εννοείς αγαπητέ ;

    Τι φαντάζεσαι κάνουν οι κυβερνήσεις ; Δεν κάνουν διαπραγματεύσεις ; Γιατί μαζεύονται κάθε τρεις και λίγο στις Βρυξέλλες ; Τι νομίζεις ; Απλά ... συντρώγουν ;

    Διαπραγματεύσεις κάνουν !
    Και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι κυβερήσεις της ΝΔ !
    Άλλο αν αυτές οι διαπραγματεύσεις (και αυτό ΤΟΝΙΖΕΙ η σ. Αλέκα Παπαρήγα, στην συνέντευξή της, είναι κάτι σαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για τα κόμματα της πλουτοκρατίας, της αστικής τάξης, της ΕΕ), φυσικά, δεν γίνονται για τα δικά μας συμφέροντα, αλλά για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

    Και, παρακαλώ, για να προαχθεί ο διάλογος, καλό είναι να μη περιοριζόμαστε μόνο σε χαραχτηρισμούς (άκου πλάκα μας κάνει - ποιος κάνει πλάκα, φίλε μου και πότε), αλλά να καταθέτουμε και την άποψή μας, συγκεκριμένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδα τη συνέντευξη. Γενικώς ήταν από τις καλύτερες παρουσιάσεις της Παπαρήγα. Ωστόσο, ακόμα μία φορά ακούστηκαν τα γνωστά περί προβοκατόρων και μία εμμονή προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κινηματική συνεργασία ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό (σ.σ. δεν προτείνω εκλογική ή κυβερνητική συνεργασία, αλλά μόνο κινηματική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο δείμος του πολίτη: Ξέρεις φαντάζομαι ότι είναι η απόλυτη αλήθεια το ότι στο Κίνημα μπαίνουν και προβοκάτορες και άλλοι ... που έχουν στόχο να αμαυρώσουν την προοπτική του.
    Ένα αυτό !

    Δεύτερο. Αν ένα Κόμμα προτείνει κινηματική συνεργασια, αυτό είναι το ΚΚΕ !
    Γι αυτό άλλωστε (με πρωτοβουλία του) έχει προχωρήσει στην ίδρυση του ΠΑΜΕ και άλλων Ταξικών Φορέων.

    Το θέμα, φίλε μου, δεν είναι τι δηλώνει ο καθένας, αλλά και πως παλεύει, τι προοπτικές δίνει, ποια Θέση καταθέτει, ποιες λύσεις προτείνει, στην τελική τι εννοεί όταν μιλάει για Κίνημα - μην ξεχνάς ότι και το ΠΑ"ΣΟ"Κ, ... κίνημα αυτοαποκαλείται !

    Το Κίνημα για να είναι Πραγματικό Κίνημα, ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ΤΑΞΙΚΟ !
    Αλλιώς, ας δούμε, τι προτείνει κάποιος άλλος (από αυτά που λέμε εμείς), να το συζητήσουμε συγκεκριμένα και όχι αφηρημένα.
    π.χ. όταν λέει "ενότητα" ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα πλαίσια όμως του καπιταλιστικού συστήματος και της ΕΕ (που είναι η ΠΗΓΗ όλων των δεινών που περνάμε όλα αυτά τα χρόνια), προφανώς δίνει άλλοθι στην ολιγαρχία του πλούτου, κοροϊδεύει τον κόσμο, αποπροσανατολίζει, απομαζικοποιεί, αποριζοσπαστικοποιεί !

    Δεχτός ο κάθε αντίλογος, αλλά παρακαλώ χωρίς αφηρημένες έννοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η πρόταση για κοινή συμμετοχή σε κοινά οργανωμένες δράσεις, δεν είναι αφηρημένη έννοια. Αν μέλη/στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν να ενταχθούν ή να συνεργαστούν με το ΠΑΜΕ θα "φάνε πόρτα".

    Επιπλέον, η ταξικότητα είναι κάτι που προσεγγίζεται από διάφορες οπτικές. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον ταξικό αγώνα των μισθωτών/εργαζομένων (όχι τον αγώνα τον ίδιο, αλλά ως επαναστατικό υποκείμενο), αλλά εγώ υποστηρίζω των ταξικό αγώνα των μεσοαστών. Πώς μπορώ να ενταχθώ στις γραμμές του ΠΑΜΕ (ιδεολογικά εννοώ);

    Και γιατί τέλος πάντως μόνο το ΠΑΜΕ; Μόνο το ΠΑΜΕ εκφράζει ταξικό αγώνα; Οι κοινωνικοί αναρχικοί δεν εκφράζουν ταξικό/αντικαπιταλιστικό αγώνα (μην το πας στους κουκουλοφόρους); Οι αριστεριστές που συνεργάζονται με το ΣΥΡΙΖΑ; Το ΠΑΜΕ (ως φορέας του ΚΚΕ) εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι του ταξικού αγώνα, αλλά όχι μόνο αυτό. Κι εδώ είναι το ζητούμενο (άσε που το ΠΑΜΕ στην κομματική του προσέγγιση είναι διαταξικό με μικροαστούς, μεσοαστούς, αγρότες κλπ).

    Θα μπορούσε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να κάνουν κοινές δράσεις σε καθαρά κινηματικό επίπεδο. Δεν είναι αφηρημένη έννοια, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο δείμος του πολίτη: Να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ πρόκειται να γίνει αυτό που λες.

    Να σου πω μόνο το εξής:
    Ήμουν συνδικαλιστής 35 χρόνια, μέχρι το 2006. Έ, όλα αυτά τα χρόνια με τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ που δεν μπόρεσαν να συνεργαστώ ήταν οι άνθρωποι του χώρου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (παλαιότερα ΚΚΕ εσωτερικού κλπ.)!

    Άρα μην περιμένεις να κάνουν τέτοια πρόταση, εκτός αν την κάνουν στις ... τηλεοράσεις !!!

    Πάντως σε κάθε περίπτωση, αν έχεις κάποιον γνωστό, πες του να κάνει μια τέτοια πρόταση (σοβαρά όμως, όχι για πλάκα, έτσι;) και τα ξαναλέμε.

    Όχι φίλε μου. Μάλλον σε έχουν παρασύρει διάφοροι. Ο Ταξικός δρόμος είναι ΕΝΑΣ.
    Έχει να κάνει με τίνος τα συμφέροντα είσαι (όχι εσύ, ρητορικά μιλάω), ποιους υποστηρίζεις και ποιους αντιπαλεύεις.
    Υπάρχει η αστική τάξη και η εργατική τάξη. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν μπορείς π.χ. να είσαι και με τον εργάτη Χαλυβουργό και με τον Μάνεση ! Ή με τον έναν θα είσαι, ή με τον άλλον.
    Αν μπορέσεις και αντιληφθείς αυτό το ζήτημα, όλα μετά θα είναι πιο εύκολα - πίστεψέ με.
    Δεν υπάρχουν διάφορες οπτικές. Μία είναι η οπτική. Εχτός αν θέλεις να υπεκφύγεις !

    Τώρα, όταν λες μεσοαστοί, τι είναι αυτό ;
    Γιατί στο χώρο αυτό (εντελώς τεχνητός) θα μπορούσε να πει κανείς ότι βρίσκεται η λεγόμενη εργατική αριστοκρατία, αυτοί που είναι ένα βήμα από την αστική τάξη, παλιά τους λέγαμε και (λάθος φυσικά) ... προνομιούχους !
    Επίσης στον χώρο αυτό, γεννιέται ο οπορτουνισμός, ο καιροσκοπισμός, ο ατομισμός (το τομαράκι μας και άσε τους άλλους να σκούζουν) !

    Σίγουρα, ο όποιος αγώνας αυτών, δεν έχει να κάνει με το συμφέρον των εργατών. Αυτοί θέλουν να μη χαλάσει η βόλεψη τους, τα λεφτουδάκια τους, η καλοπέρασή τους.
    Ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, που παλεύει για την Εργατική Τάξη, τους μικρούς αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που εργάζονται μέχρι και 15 ώρες τη μέρα.
    Ούτε Ιδεολογικά, φίλε μου, ούτε με άλλον τρόπο.

    Φυσικά και ΜΟΝΟ το ΠΑΜΕ εκφράζει τον Ταξικό Αγώνα. Ποιος άλλος ;
    Οι αναρχικοί;
    Μεγάλη κουβέντα αυτό, γιατί θα πρέπει να αναφερθούμε στο ποια προοπτική δίνουν στον όποιον αγώνα τους.
    Μην παραβλέπεις ότι στα περισσότερα ντοκουμέντα είτε των αναρχικών είτε των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ (όπως αναφέρεις), το πρόβλημά τους είναι το ΚΚΕ και όχι ο καπιταλισμός.

    Στην τελική δεν είσαι ό,τι δηλώσεις, αλλά ό,τι δείχνεις στον Αγώνα ότι είσαι.

    Εν πάσει περιπτώσει, στο καμίνι του αγώνα, θα φανούμε όλοι - και φαινόμαστε να είσαι σίγουρος !

    υ.γ.: τώρα, τι σόϊ "αναρχικοί" είναι κάποιοι, ή "αριστεριστές", όταν δεν χάνουν ευκαιρία σε διάφορες πορείες να τρέχουν ως ουρά της πάσκε, των διάφορων εργατοπατέρων κλπ., το αφήνω στην κρίση σου.
    Γιατί με τους πραγματικούς αγωνιστές (όπως κι αν αποκαλούν τον εαυτό τους) να είσαι σίγουρος συναντιόμαστε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. -Οταν το ΚΚΕ φτιάχνει από την αρχή κοινωνικούς φορείς μέσα από τους οποίους θα μπορούσε να γίνει μία συνεργασία σε κοινά προβλήματα (ΠΑΜΕ, Λαϊκές επιτροπές κλπ) κατηγορείται για σεχταρισμό. Εάν δοκίμαζε να μπει και δράσει μέσα σε αυτές που έχουν φτιάξει άλλοι (π.χ. "δεν πληρώνω) θα κατηγορούταν για "καπέλωμα".
    -Οταν το ΠΑΜΕ είναι στο κάτω μέρος του Συντάγματος "κάνει πλάτες στην κυβέρνηση", όταν είναι στο πάνω "προστατεύει την βουλή", και όταν δεν πάει καθόλου "το βάζει στα πόδια".
    Από ότι βλέπουμε ο,τιδήποτε και να κάνει το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ θα κατηγορηθούν. Αλλά ο πραγματικός και πάντα άρρητος λόγος της κατηγορίας, είναι πως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ αρνούνται να θέσουν τον οργανωτικό μηχανισμό τους στην υπηρεσία της μικροαστικής θολούρας όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Αυτό που προκαλεί το πραγματικό μένος είναι άρνηση του πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης να υποταχθεί στην μικροαστική ιδεολογία. Αυτό είναι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και αυτό είναι που καθιστά απαγορευτική καθέ (έστω και σκέψη) συνεργασίας με τους φορείς της μικροαστικής ιδεολογίας στο κίνημα. Στην πραγματικότητα οι "αδιάλλακτοι" είναι αυτοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @δείμος του πολίτη:
    -κοίτα ακόμη:
    -Νταήδες κι επίδοξοι δικτάτορες οι κουκουέδες για την ΑΥΓΗ (σχολιασμός)
    http://fadomduck2.blogspot.com/search/label/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%2F%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91
    -"Αυγή" εναντίον απεργίας χαλυβουργών!
    http://fadomduck2.blogspot.com/2012/01/blog-post_2507.html
    -(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)Αυτοί μολογάνε χωρίς ξύλο!
    http://fadomduck2.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html
    αυτά είναι λίγα μικρά δείγματα. Υπάρχει ολόκληρη ανθολογία από τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TRASH: Φαντάζομαι ότι ο φίλος μας τα ξέρει όλα αυτά ...

    Ίσως να είναι ένας ακόμα ... ρομαντικός, που πιστεύει ότι όταν πολιτικοί σαν τον Τσίπρα μιλάνε για "ενότητα", την εννοούν κιόλας !

    Ή ότι κάποιοι απλά και μόνο επειδή είναι εχτός Βουλής (αναρχικοί, αριστεριστές και άλλοι), ντε φάκτο τους κάνουν και αγωνιστές !

    Όμως, όλοι, δίνουν καθημερινά εξετάσεις στο συνδικαλιστικό ή στο αυτοδιοικητικό ή γενικά στ λαϊκό Κίνημα !
    Και, βλέπουμε κάποιες συνεργασίες ... μα κάποιες συνεργασίες ... που ... θου φυλακή τω στόματί μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.