3 Αυγ 2013

BPETANIA: Οι μισοί δεν τα βγάζουν πέρα το μήνα!

Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στη Βρετανία αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, καθώς ο μισθός τους έχει «φαγωθεί» πριν τελειώσει ο μήνας. Τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Βρετανίας φανερώνει η έκθεση της Money Advice Service, μιας υπηρεσίας παροχής οικονομικών συμβουλών που συνέστησε η βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου το 52% από τους 5.000 Βρετανούς που πήραν μέρος στην έρευνα απάντησε ότι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, μέχρι την επόμενη φορά που θα πληρωθεί. Σε απόλυτους αριθμούς, περίπου 26 εκατομμύρια Βρετανών δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσής τους, ενώ 18 εκατομμύρια τακτικά «ξεμένουν» από χρήματα. Το γεγονός αυτό έχει διαμορφώσει μία κουλτούρα «ζούμε για το σήμερα», χωρίς αποταμιεύσεις και σχέδια για το μέλλον.

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 ανερχόταν σε 35% ή 9 εκατομμύρια ανθρώπους λιγότερο.

Ένας στους πέντε ερωτηθέντες (21%) δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια επιταγή 200 στερλινών που θα του καταβαλλόταν άμεσα, από μία των 400, την οποία όμως θα εξαργύρωνε σε τέσσερις μήνες. Επίσης, το 42% απαντά ότι θα πρέπει «να το σκεφτεί» αν αναγκαστεί να αντιμετωπίσει μια απρόβλεπτη δαπάνη 300 στερλινών (περίπου 343 ευρώ).

Η έκθεση διαπιστώνει επίσης βασικές αδυναμίες σε μερίδα των Βρετανών να αναγνωρίσει υπόλοιπό του σε ένα αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού σε ποσοστό 16%, ενώ ένα 35% δεν κατανοεί τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο πληθωρισμός στις οικονομίες του.

Η μελέτη αυτή δημοσιεύεται λίγο μετά από μια άλλη έκθεση, σύμφωνα με την οποία το 25% των Βρετανών στην ηλικία των 50 ετών ανησυχούν ότι θα χάσουν το σπίτι τους, λόγω αδυναμίας να πληρώσουν το δάνειο ή το νοίκι.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών σχολίασε για τα αποτελέσματα της έρευνας πως «αναγνωρίζουμε ότι οι καιροί εξακολουθούν να είναι δύσκολοι για τις οικογένειες αλλά εξακολουθούμε να διατηρούμε την πορεία μας και η βρετανική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης». Η συμβουλή δε, από τη διεύθυνση της υπηρεσίας που διεξήγαγε την έρευνα ήταν «πρέπει να ξοδεύετε λιγότερα από αυτά που παίρνετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.