20 Ιαν 2014

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας

Την Κυριακή 19 Γενάρη ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του κόμματος «Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα», το οποίο διεξήχθη στη Ρώμη από τις 17 έως τις 19 Γενάρη. 

Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία επίσης συμμετείχε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος σύνεδροι από όλη την Ιταλία και χαιρέτισε εκπρόσωπος από το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC). 

Το σώμα του Συνεδρίου ψήφισε τις Θέσεις του απερχόμενου καθοδηγητικού οργάνου, εξέλεξε τα νέα καθοδηγητικά όργανα και αποφάσισε τη μετονομασία του κόμματος σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας

Γενικός Γραμματέας επανεκλέχθηκε ο Μάρκο Ρίτσο.

Στις εργασίες του Συνεδρίου παρευρέθησαν η πρέσβειρα της Κούβας, ο πρέσβης της Βενεζουέλας, και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Επίσης, χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν 46 Κομμουνιστικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, το Κέντρο Λαϊκής Ενημέρωσης -resistenze.org, καθώς και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Στο τέλος των εργασιών, χαιρέτησαν ο Άστορ Γκαρσία υπεύθυνος του τμήματος διεθνών σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας., καθώς και ο ΓΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...