6 Φεβ 2016

Κομματικές Οργανώσεις της ΚΩ του ΚΚΕ: Καταδίκη της κρατικής καταστολής των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων του νησιού

 Από τη συγκέντρωση στο Πυλί της Κω
Επίθεση εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής σε βάρος κατοίκων της Κω που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία «hot spot» στο νησί. 
 
Οι επιθέσεις έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Πυλί, όπου συγκεντρώθηκαν και πάλι το πρωί του Σαββάτου.

Την κρατική καταστολή των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την υπακοή της στην ΕΕ, καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Κω και Ηρακλειδών του ΚΚΕ.

Επισημαίνουν ότι η λύση που θα απαντούσε και στις ανησυχίες των κατοίκων, αλλά και στην ανθρώπινη, γνήσια αλληλέγγυα στάση απέναντι στους πρόσφυγες, είναι η πρόταση που επανειλημμένα έχει καταθέσει και προβλέπει χώρους ανθρώπινης διαβίωσης και προσωρινής διαμονής των προσφύγων, με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δομές ενισχυμένες σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό που άμεσα να χορηγεί τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για τις χώρες τελικού προορισμού τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι Κομματικές Οργανώσεις Κω και Ηρακλειδών του ΚΚΕ καταδικάζουμε την κρατική καταστολή των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων της Κω.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.

Οι ανησυχίες των κατοίκων της Κω, ξεκινούν κυρίως από τη δέσμευση και υπακοή της στην ΕΕ και τις συνθήκες της, Δουβλίνο 2 και Σένγκεν, οι οποίες όσο τηρούνται, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε τα λεγόμενα "HOT SPOT" να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζουμε τις ανησυχίες των κατοίκων της Κω, με τις φασιστικές-ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Αυτές βρίσκουν έδαφος και περπατάνε λόγω της ολιγωρίας του κράτους, αλλά και του δήμου, να βρουν μια λύση. 
Λύση που θα έπρεπε ήδη να είχε βρεθεί.

Η λύση που θα απαντούσε και στις ανησυχίες των κατοίκων, αλλά και στην ανθρώπινη, γνήσια αλληλέγγυα στάση απέναντι στους πρόσφυγες, είναι η πρόταση που επανειλημμένα έχει καταθέσει το ΚΚΕ:

Χώροι ανθρώπινης διαβίωσης και προσωρινής διαμονής των προσφύγων. Με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δομές ενισχυμένες σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό που άμεσα να χορηγεί τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για τις χώρες τελικού προορισμού τους. Αμφισβήτηση των πολιτικών της ΕΕ που υψώνουν τείχη, που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στις χώρες πρώτης εισόδου.

Η όλη πολιτική της κυβέρνησης, πέρα από τα μεγάλα λόγια, είναι μακριά από την υλοποίηση αυτών των προτάσεων, κάτι που μεγαλώνει τις ανησυχίες των κατοίκων. Καλούμε τους κατοίκους της Κω, να πιέσουν για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση. Να συνεχίσουν, ταυτόχρονα, να επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους. Να μην επιτρέπουν να εκμεταλλεύονται την αγωνία τους οι φασίστες.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Κω να τιμωρήσουν με την οργανωμένη πάλη τους, αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας, των πολέμων και της προσφυγιάς. Να κλιμακώσουν τη δράση τους ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματά τους, στη βαριά φορολόγηση και στα μνημόνια.

Καλούμε το λαό να συμμετάσχει μαζικά και οργανωμένα στις επόμενες κινητοποιήσεις που θα απαντούν στη συγχρονισμένη αυτή επίθεση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...