21 Οκτ 2016

Αριστερά, ΝΑΤΟ και ΣΥΡΙΖΑ

"Δανείζομαι" από σημερινό άρθρο του Γ. Λιβιτσάνου στον ημερόδρομο ...

«Πέρασε» από την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής νομοσχέδιο για συμμετοχή της Ελλάδας σε κλιμάκιο ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ.
 
Το νομοσχέδιο με τίτλο:
«Κύρωση του Μνημονίου Συνεννόησης (MOU) σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Επάνδρωση του Μικτού Κλιμάκιου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο [Joint ElectronicWarfareCoreStaff (JEWCS)] προς υποστήριξη του NATO» 

ψηφίστηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και σύντομα θα επικυρωθεί από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου. 

 Όπως είναι προφανές πρόκειται για ένα ακόμη νομοθέτημα προσαρμογής της χώρας στις ΝΑΤΟικές δομές - που όλοι ξέρουμε πολύ καλά, ότι έχουν να κάνουν με τις επεμβάσεις, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε μια σειρά από χώρες, μόνο και μόνο για τον έλεγχο των οδών πετρελαίου!

Το ότι ένα τέτοιου είδους νομοσχέδιο ψηφίστηκε από μια ... «αριστερή» (όπως αυτοαποκαλείται κυβέρνηση) δεν αποτελεί πλέον …είδηση.

 ‘Oχι μόνον γιατί είναι η 9η  κατά σειρά ΝΑΤΟική  σύμβαση που ψηφίζεται από το 2015. 

Αλλά γιατί η ίδια κυβέρνηση έχει προκαλέσει επισήμως το ΝΑΤΟ σε ρόλο συνοριοφύλακα στο Αιγαίο και μόλις τον προηγούμενο Μάιο, συνυπέγραψε με το Ισραήλ στρατιωτική συμφωνία για κοινές ασκήσεις και μελλοντική στρατιωτική δράση. 

Το μόνον που ίσως αποτελεί είδηση είναι πώς παρά την συνεχή ψήφιση τέτοιου είδους νομοθετημάτων χωρίς αντιρρήσεις, υπάρχουν ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν να επιχειρηματολογούν προσπαθώντας να παρουσιάσουν αυτή την πολιτική ως «αριστερή». 

Κάτι που πλέον οδηγεί σε …περίεργα ολισθήματα.

Έχουν και το θράσος οι διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ, να βγαίνουν στα κανάλια και να μας πουλάνε ... φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Λεφτά για τις ... "δομές" του ΝΑΤΟ, υπάρχουν ....

Για τον κόσμο ΔΕΝ υπάρχουν ...

Πόσο δούλεμα ακόμα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...