23 Μαΐ 2014

Mια επιστολή που δεν στάλθηκε στον...Πιτσιρίκο!



Γεια σου, Πιτσιρικο διαβασα τη στηλη σου και τι σου εγραψε μια αναγνωστρια για τον Συριζα, ετσι ειπα να σου γραψω κι εγω την αποψη μου, βασισμενος κυριως σε οσα σου εγραψε.

Είμαι 45 χρονών, ανεργος εδω και ενα χρονο  (ετσι εξηγουμαι οτι δεν εχω καιρο για ...καταθλιψεις γιατι ψαχνω καθημερινα για κανενα μεροκαματο). Nτρεπομαι σε τετοια ηλικια να τσονταρει ο γερος μου με τη ψωροσυνταξη του που εχει περικοπει δεν ξερω κι εγω ποσες φορες μεχρι τωρα και βλέποντας μία χώρα να πηγαίνει κατά διαόλου και τους πολίτες της τα  τελευταια χρονια να ψηφιζουν διαφορες μ@λ@κιες, εκτος απο κατι ξεκαθαρο και τιμιο, αποφάσισα να ψηφίσω ΚΚΕ! Και θα σου πω γιατί:
 
Γιατί δεν φοβάμαι σαν τα ατομα που διαλεγεις να  δημοσιευεις και που σαν απο ..θαυμα ολα σχεδον ψηφιζουν ..Συριζα! 
Γιατί, από όλα αυτά που υποτιθεται οτι θα πάθουμε αν ...ψηφισουμε ΚΚΕ, ζουμε ηδη πολυ χειρότερα και η εξαθλίωσή μας θα συνεχιστεί, οσο δεν χτυπα κανεις το κακο στη ριζα του και η ριζα αυτη ειναι ο καπιταλισμος και οχι ο..ταδε και ο δεινα ''κακος'' πολιτικος, ο Σαμαρας, η Μερκελ, ο Σοιμπλε κ.α, οπως υπαινισσονται αρκετοι απ οσους κατα καιρους σου γραφουν!

Για μενα οι ΣαμαροΒενιζέλοι και μαζι και ο Τσιπρας (δεν τον βγαζω απ εξω!) είναι ολοι μερη ενος συστηματος που υπηρετει το κεφαλαιο και να σου πω και κατι αλλο, σημασια δεν εχουν τα ονοματα οσο οι πολιτικες που υπηρετουν, οπως και οι αντιλαικες επιλογες τους!

Προτιμώ λοιπον να «δοκιμάσω» κάτι που δεν εχω ξαναψηφισει, (ναι ημουν κι εγω ευκολοπιστος και πιστευα σε αλλες λυσεις παλιοτερα), παρά να αφήσω να συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα αυτοί που πραγματικα είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να την ξεπουλησουν!

Είμαι σίγουρος ότι ψηφιζοντας ΚΚΕ ακόμα και αυτοί που συχνα το λοιδορουν, την επόμενη μέρα θα νοιωσουν οτι εκαναν τη πιο καλη επιλογη, ακομα κι αν δεν συμφωνουν σε ολα τα σημεια.

Δεν δεχομαι,  ομως, με τιποτα τη λογικη της αρθογραφου σου, που λεει οτι «ακόμα και ψέματα να μου λένε θα  ψηφισω Συριζα ως το..μικροτερο κακο!».  
Μεχρι ποτε πια αυτη η κοροιδια, Πιτσιρικο, που ...πιτσιρικια ειμασταν ολοι και ''γερασαμε'' με τη προσδοκια για μια καλυτερη ζωη που δεν θα ερθει για μας τελικα. Παντα μας παρακαμπει εμας τους ταπεινους, το χεις αραγε σκεφτει;

-Γιατί οι ψηφοφόροι του Συριζα που παινευει η αρθρογραφος σου, κατα τη δικη μου γνωμη δεν τα ψαχνουν πολυ τα πραγματα, ο Συριζα ειναι η ...''ευκολη λυση'', το ...χαπι που θα περασει ο πονοκεφαλος, αλλα ξερεις καλα οτι αν δεν βρεθει η αιτια του πονοκεφαλου θα ειμαστε μονιμα  αρρωστοι! 
Δυστυχως αρκετοι απ τους Συριζαιους που ξερω ειναι φανατισμένοι αντικομμουνιστες, το βλεπω γυρω μου, αλλα και στα μηντια, οπου και οταν τυχει να συναντηθουμε για να συζητησουμε για τη κατασταση.

Ναι μεν τα ''ατοπήματα'' του ΣΥΡΙΖΑ, ισως δεν μπορούν να συγκριθούν με τα σκάνδαλα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, (οπως λεει το αρθρο), αλλα για μενα ειναι αρκετα ωστε να καταλαβω οτι κατι δεν παει καλα στο χωρο αυτο! Eσυ οχι;

Δεν ειναι ξεκαθαρη η πολιτικη τους, οπως εχω διαπιστωσει οταν τη συγκρινω με του ΚΚΕ, οπου οι προτασεις ειναι διαφανες, σαν τα νερα της χωρας μας, σαν τη θαλασσα που ομως τη μολυνουν ασυστολα και με την ...αδεια της ΕΕ, τωρα με αυτη την ιστορια της ..υδρολυσης χημικων εξω απο τη Κρητη, θα την ξερεις  οπως και τη ξηρα της..
Αυτοι θα ξεπουλησουν και ολοκληρη τη χωρα μαζι με εμας μεχρι τη τελευταια σπιθαμη, αν δεν τους σταματησουμε ολοι οσοι ακομα νοιαζομαστε, αλλα δεν εχουμε αυταπατες και δεν επιθυμουμε την αυτοπροβολη και τη ''καρεκλα''!
Πιστευω ακομη, αν θελεις, οτι υπαρχουν και καποιες δυναμεις μεσα στο Συριζα εγκλωβισμενες εν αναμονη ενος ..θαυματος που ομως δεν θα συμβει, δυστυχως, γιατι τα ''δειγματα'', που μας δινει ο Συριζα, τα ..παινεματα απ την ΕΕ και τα ταξιδια του ηγετη τους, δειχνουν αλλο δρομο απ αυτον που χρειαζεται αυτη τη στιγμη ο λαος!

Ετσι θα μου επιτρεψεις να μη πιστευω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ (ακομη κι αν γίνει κυβέρνηση το επομενο διαστημα, γιατι εχει το ''ρευμα'', δεν το αμφιβαλλω, ακομη και αν πετύχει να κάνει καποιες μικρες αλλαγες,  oπως σχολιαζεις στο τελος της επιστολης, ειναι ουτοπικο ομως να πιστευoει κανεις οτι ''το κλίμα στη χώρα και στην κοινωνία θα αλλάξει αμέσως'', οταν ο ιδιος ο Συριζα εχει δεσμευτει και στηριζει τη συνθηκη του Μααστριχτ, που φανταζομαι ξερεις τι σημαινει. 
Ειναι αναποφευκτο οτι θα ακολουθησει τη πολιτικη της ΕΕ, η οποια δεν θα κανει εξαιρεσεις φυσικα για την...Ελλαδα,οπως δεν κανει για καμμια αλλη χωρα μελος. 

Εκτος κι αν μας αρεσουν οι ταινιες α λα Ηοllywood, αυτες δλδ που στο τελος η κοπελια μετα απο περιπετειες παντρευεται τον ...πλουσιο, που εχει στο μεταξυ γινει ευγενικος και καλος και ολα τα προβληματα λυνονται δια μαγειας!  Αμ δε!
Γι αυτο ΚΚΕ και παλι ΚΚΕ

Κωστας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...