25 Φεβ 2013

Οταν..αισιοδοξεί η ..Βρυξελιώτισσα...

Σε σχόλιό του, για τις δηλώσεις της επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μ. Δαμανάκη και τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
 
«Οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη, ότι η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού, επιβεβαιώνουν ότι ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η δημιουργία πάμφτωχων εργαζομένων, μέσα από τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις και να έλθει η ανάκαμψη, την οποία εξωραΐζουν στα μάτια του λαού τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου".

Γι’ αυτό το λόγο η μεν κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων οδυνηρών μειώσεων, ο δε ΣΥΡΙΖΑ, με τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του, παίρνει πίσω τη δέσμευση για άμεση, με νόμο, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και την αντικαθιστά με την "κούφια" υπόσχεση για σταδιακή αποκατάσταση, αν και εφόσον η ελληνική οικονομία επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι να εγκαταλείψουν τα κόμματα που "πίνουν νερό" στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και του "ευρωμονόδρομου". Να διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, να δυναμώσουν τον αγώνα και τη συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα και να γυρίσουν τις πλάτες στις συνταγές της ίδιας διαχείρισης».

 Οι δηλώσεις Δαμανάκη

Η θέση της Κομισιόν για το ζήτημα του κατώτατου μισθού «τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές. Αισιοδοξώ ότι θα εργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να μη δεχτούμε άλλες τέτοιες πιέσεις», δήλωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η επίτροπος της ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε στο μέλλον τις οποιεσδήποτε πιέσεις είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας», δηλαδή ο λαός να αποδεχτεί τα βάρβαρα μέτρα και την υλοποίησή τους.

902gr

6 σχόλια:

  1. ...λαγός για άλλη μια φορά ; Αχ αυτοί οι "πρώην κομμουνιστές"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πονεμενη ιστορια οι..πρωην κομμουνιστες oπως και οι..πρωην κομμουνιστριες! Εχει κατα καιρους πει τοσο αντιφατικα πραγματα που αμφιβαλλει κανεις αν ειναι το ιδιο προσωπο με την εκφωνητρια του Πολυτεχνειου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που την βλέπω μου ανεβαίνει η πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μία απόδειξη ότι στις μέρες μας, καταργήθηκε ο ... πάτος !

    Ή πιο ... δημοκρατικά, να πούμε ότι η κατηφόρα πλέον είναι ασταμάτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιά υπενθύμιση αρχικά.
    Εκφωνήτρια τον Νοέμβριο 1973 στο Πολυτεχνείο ήταν η Ιωάννα Καρυστιάνη και όχι η Μ. Δαμανάκη, η οποία ήταν μόνον αναπληρώτρια της Καρυστιάνη όταν κουραζόταν.
    Αλλά ποιός ξέρει το όνομα Καρυστιάνη ?
    Σχεδόν κανείς, καθόσον δεν χρησιμοποίησε τον αντι-δικτατορικό της αγώνα σαν αντικείμενο συναλλαγής για ιδιοτελή οφέλη.
    Κάτι ανάλογο με τον Λάκη Σάντα, που κανείς δεν θυμάται αυτό το όνομα ενώ όλοι ξέρουν τον Μανώλη Γλέζο.

    Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μαθαίναμε ποιός είναι ο μισθός της Μ. Δαμανάκη, τα δωρεάν ταξίδια πρώτη θέση, οι δωρεάν διαμονές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και τα διάφορα μπόνους ετησίως, για να δούμε ποιά είναι η υλική βάση του θράσους με το οποίο μιλάει για μισθούς των σκλάβων στην πρώην πατρίδα της.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλβα, φάρε ή όποιος διαχειρίζεται το μέιλ glombing@yahoo.com, σας έχω στείλει κάτι εκει. Περιμένω απάντηση.

    Τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...