20 Φεβ 2013

(LIVE απο Ομονοια) Σε εξέλιξη οι Aπεργ. συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε μια αναμέτρηση-σταθμό στη μακρόχρονη και δύσκολη πάλη που διεξάγει η εργατική τάξη απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους: Για να αποτρέψει την παραπέρα χειροτέρευση της θέσης της, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να περάσει στην αντεπίθεση. Μαζί με τους εργαζόμενους πορεύονται τα πιο συνειδητά κομμάτια των μικρομεσαίων της πόλης και της φτωχής αγροτιάς, που δίνει και αυτή το δικό της αγώνα στα μπλόκα.


 
Παρακολουθήστε σε συνεχή ροή μέσα από τον «902.gr» την εξέλιξη αυτής της κρίσιμης ταξικής πάλης, με ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, φωτογραφίες και βίντεο, από τις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, από τα μπλόκα της αγροτιάς
.

10:38
Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, πραγματοποίησε παρέμβαση στον Αττικάρχη διαμαρτυρόμενος για την προσπάθεια της αστυνομίας να σηκώσει τα τρακτέρ από την απεργιακή συγκέντρωση. Από την πλευρά του ο Αττικάρχης αρκέστηκε να πει ότι... δέχεται να παραμείνουν τα 2 τρακτέρ στην Ομόνοια, αλλά να μην ακολουθήσουν την πορεία!


10:30
ΑΘΗΝΑ: Η προσυγκέντρωση της πλατείας Κάνιγγος μπήκε στην Ομόνοια με επικεφαλής το μπλοκ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στη φωτογραφία άποψη από την ήδη γεμάτη οδό Αθηνάς, μπροστά από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

10:24
ΑΘΗΝΑ: Στο χώρο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παρευρίσκεται συμβολικά και αντιπροσωπεία από τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με 2 τρακτέρ και το πανό της ΠΑΣΥ να δείχνει τον ένοχο και τον κοινό εχθρό: “ΕΕ-ΔΝΤ-ελληνικές κυβερνήσεις ξεκληρίζουν την αγροτιά”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία έχει στείλει όχημα και προσπαθεί... να σηκώσει τα τρακτέρ από τη συγκέντρωση!


ΑΘΗΝΑ

..και τρακτέρ στην Ομόνοια, αλλά τους ειπαν να μην ακολουθήσουν την πορεία!
10:19


ΑΘΗΝΑ: Και στην πλατεία Βάθης μαζική η προσυγκέντρωση, εργαζομένων από τη βιομηχανία.

Στη φωτογραφία εργάτες από τη ΜΕΒΓΑΛ.
10:15


ΑΘΗΝΑ: Και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί μικρομεσαίοι δίνουν το "παρών" στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

10:10


ΑΘΗΝΑ: Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαία μαζεύονται ήδη στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στη φωτό η πλατεία Κάνιγγος έχει ήδη γεμίσει από διαδηλωτές.
10:00
ΑΘΗΝΑ: Όλα έτοιμα στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η πλατεία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις προσυγκεντρώσεις από 5 σημεία του κέντρου της Αθήνας, στις οποίες ήδη μαζεύεται κόσμος. Το σύνθημα στην εξέδρα σαφές, δίνει το επίκεντρο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης: “Όχι στα σύγχρονα κάτεργα – Κάτω τα χέρια από τις Συμβάσεις Εργασίας".

09:35
ΠΑΤΡΑ: Παρέμβαση πραγματοποίησε η απεργιακή περιφρούρηση του Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας στο εργοταξιο του Lidl στην Ελ. Βενιζελου, στο οποίο σημειωθηκε απόπειρα απεργοσπασίας.

09:20


ΠΥΡΓΟΣ: Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις και στην Ηλεία.

2 σχόλια:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...