31 Οκτ 2014

Όταν ο Δήμος είναι σύμμαχος με τους εργαζόμενους

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας στηρίζει και θα δώσει το δικό της «παρών» στην απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο και στην κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, με αιχμή το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πάτρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 «Η Κυριακή πρέπει να παραμείνει ΑΡΓΙΑ.

Είναι επιτακτική ανάγκη η νομοθετική κατοχύρωσή της.

Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στο βέβαιο κλείσιμο εκατοντάδων μικρών καταστημάτων της πόλης (που δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τα "μεγαθήρια" του εμπορίου), στην αύξηση των κερδών και την πλήρη κυριαρχία στην αγορά λίγων μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ, οι μεγαλέμποροι του ΣΕΛΠΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ, με την προσφυγή τους στο ΣτΕ ζητούν να μην ισχύσει η προσωρινή απόφασή του, που αναστέλλει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μέχρι νεωτέρας απόφασης. Αυτό και μόνο αποκαλύπτει περίτρανα ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο.

Συνολικά οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δώσουν από κοινού τη μάχη, γιατί ό,τι αντεργατικό μέτρο εφαρμόζεται στο εμπόριο, σύντομα θα επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, όποια κυβέρνηση και να υπάρξει, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...