23 Ιαν 2015

Ο κόσμος δεν ξεχνάει !

ΡΩΣΙΑ - ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
 
Πάνω από 50% υπέρ του Στάλιν
 
ΜΟΣΧΑ.--
 Πάνω από το 50% των Ρώσων αναγνωρίζει «θετικό» ρόλο στον Ιωσήφ Στάλιν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε. 

Συγκεκριμένα, το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Στάλιν διαδραμάτισε «αναμφίβολα θετικό» ρόλο ενώ το 36% δήλωσε ότι «μάλλον θετικό» ρόλο. 

Τη δημοσκόπηση οργάνωσε το «κέντρο Λεβάδα» σε δείγμα 1.600 ενηλίκων από 134 πόλεις.

Τα αποτελέσματα αυτά καταγράφονται μέσα σε συνθήκες όξυνσης του αντικομμουνισμού και μέσα στην ίδια τη Ρωσία. 

Οι αστικές κυβερνήσεις καλλιεργούν σχεδιασμένα έναν μεγαλοϊδεατισμό, επικίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα, με στόχο τα λαϊκά στρώματα να υποταχθούν στις επιδιώξεις του ρωσικού κεφαλαίου.

Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, συνώνυμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ξυπνά σε μεγάλα τμήματα και του ρωσικού λαού «μνήμες» από τις κατακτήσεις που απολάμβανε επί σοσιαλισμού. 

Μάλιστα, ειδικά την περίοδο που στην ηγεσία του ΚΚΣΕ και του σοβιετικού κράτους ήταν ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τσουγκασβίλι (Στάλιν), μπήκαν οι βάσεις για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, την παραγωγική βάση που με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής έδωσε πρωτόγνωρη ώθηση στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και επέτρεψε την οργάνωση της οικονομίας με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. 

Γι' αυτό άλλωστε και ο Στάλιν δέχεται από τους πρώτους τα πυρά του «ελεύθερου κόσμου», και φυσικά των απολογητών του, με κάθε (και «αριστερή») απόχρωση.

1 σχόλιο:

  1. Ενοχλώ ψάχνοντας μια εξήγηση. Εδώ και πάρα πολλές ώρες έχω κάνει νέα ανάρτηση, μα στα φιλικά μπλογκ δεν έχει φτάσει... Πώς και γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Ρίξε μια ματιά αν δεν βαριέσαι http://revoltanergosafragos.blogspot.gr/2015/01/25-1-2015.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...