22 Αυγ 2012

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ
Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

Με 61 αθλητές και αθλήτριες -οι οποίοι θα αγωνιστούν στα 9 αθλήματα εκ των 20 περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα - θα λάβει μέρος η ελληνική ομάδα στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» (29/8 - 9/9).

Παρά τα ευχολόγια και τις (για λόγους εντυπώσεων) υποσχέσεις των αρμοδίων, οι αθλητές - αθλήτριες, οι γονείς και οι προπονητές τους παλεύουν σχεδόν μόνοι τους. 

Διαχρονικά αναγκάζονται - από τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές - να επωμιστούν τεράστια βάρη, στην προσπάθειά τους να μην στερηθούν αυτά τα παιδιά μια (πολύ περισσότερο γι' αυτά) ζωτικής σημασίας δυνατότητα.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της προ-Παραολυμπιακής προετοιμασίας και πορείας στο δρόμο για το Λονδίνο, προέκυψαν ουσιαστικές δυσκολίες», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Γ. Φουντουλάκης. Που έθεσε ως στόχο διψήφιο αριθμό μεταλλίων (στο Πεκίνο ήταν 24).

Στην παρουσίαση της ομάδας χθες, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και κομμάτων.
Από το ΚΚΕ παραβρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Σπ. Χαλβατζής. Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Το δικό σας παράδειγμα, αθλητών, συνοδών, προπονητών αλλά και των γονιών σας, είναι αυτό που δίνει το μήνυμα.
Μήνυμα ότι παλεύετε για τη ζωή.
Παλεύετε για αξίες.
Αξίζετε συγχαρητήρια. 

Το κράτος έχει υποχρέωση να στηρίζει όχι ηθικά μόνο, αλλά κυρίως να δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές ώστε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.
Καλή επιτυχία και καλή επιστροφή.
Λίγα ή πολλά μετάλλια, δεν έχει σημασία.
Ξεχωριστή σημασία έχει η μεγάλη προσπάθεια που το σύνολο αυτής της ομάδας καταβάλλει».

Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Χρ. Ταμπαξής.
Ο 35χρονος κολυμβητής του ΠΑΣΚΑ - που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες για 5η συνεχόμενη φορά (ξεκίνησε το 1996 στην Ατλάντα) - είναι κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων και δύο παγκοσμίων ρεκόρ (στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο).

Στην διοργάνωση θα λάβουν μέρος σε 503 αγωνίσματα, περισσότεροι από 4.200 αθλητές - αθλήτριες από 165 χώρες.

2 σχόλια:

  1. Παλεύουν για τη ζωή.
    Παλεύουν για αξίες και ειναι οι μονοι αθλητες που αξίζουν συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ήδη νικητές !

    Νικητές της ζωής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...