9 Ιουλ 2012

Περί..καθικίων ο λόγος!


Καθικι σε..απαλο ροζ,για μεγαλες και πατριωτικες..ευαισΘΥΣΙΕΣ!

Αναρρωτιομουν που ειχα ξανακουσει την ιδια εκφραση, οταν διαβασα οτι ο ... "προκλητικότατος" Φίλιπ Ρέσλερ, αντικαγκελάριος και υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην Bild, είπε πως εξαντλείται η υπομονή του με την Ελλάδα και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η χώρα μας.

Κατ αρχην, δεν συμφωνω οτι ο Ρεσλερ ειναι ...προκλητικότατος, o ανθρωπος κανει πολυ καλα τη δουλεια του, οπως ολα αυτα τα..καθικια εντος και εκτος επικρατειας και ζητω συγγνωμη απο τα...πραγματικα και-ευχρηστα σε παλιες εποχες-καθικια, που τα ...προσβαλλω στη συγκριση  μ αυτους! 

Καθικι σε..εθνικιστικα χρωματα για ασορτι..κ..

1.    Η ...προκληση ειναι για  οσους απο τους ..."συμπατριωτες" μας, (ενας πολυ δοκιμος ορος πλεον!), δεν εχουν ακομα καταλαβει το ρολο του Ρεσλερ και του καθε...Ρεσλερ, ειτε αυτος ειναι ξεπουλημενος δεξιος, ή εντελως ντουβαρι  «Ελληνας», που βαζει το προσωπικο του συμφερον πανω απ αυτο της χωρας του! Ετσι εχουμε γεμισει απο τοση..."πατριδολατρεια" και..."Ελληνικοτητα" που δεν ξερουμε τι να τα κανουμε, αφου απο την πολυ αγαπη στη πατριδα που καθημερινα μας διαβεβαιωνουν οι κυβερνησεις αυτες οτι αποτελει το μοναδικο κινητρο τους, στο τελος δεν (θα) εχουμε πια ...πατριδα!

2.  Να πιστεψω οτι ο Ρεσλερ...εντελως τυχαια, φανταζομαι, χρησιμοποιησε  την ιδια εκφραση που και στις 26 Σεπτεμβρη του 1938, ειχε χρησιμοποιησει ο Χιτλερ, οταν κι αυτος δεν μπορουσε να κανει αλλη...υπομονη, μεχρι να προσαρτησει την Sudetenland, Σουδητία, μια περιοχη που εξελίχθηκε σε σοβαρο αντικείμενο διένεξης μεταξύ Γερμανίας και Τσεχοσλοβακίας και πήρε μεγαλες διαστάσεις από τους εκεί εγκατεστημένους Γερμανούς, (Σουδήτες)  με την υποστήριξη των ναζί. Στα 1938, μετα απο πιεσεις και αξιωσεις του Χιτλερ εγινε τελικα η παραχώρηση - προσάρτηση της Σουδητίας στη Γερμανία. 

3.   Για ποιες ...δεσμευσεις σε μεταρρυθμίσεις μιλαει ο Ρεσλερ και ποιος του ειπε οτι η χώρα εχει δεσμευτει σε τιποτα; Οι χωρες δεν δεσμευονται κυριε αποτετοιε, οχι τουλαχιστον απο..μονες του. Καποιοι...ανθρωποι (;!) αποφασιζουν μια μερα να τις ξεπουλησουν οσο οσο, για να σωσουν το τομαρι τους...Ετσι ηταν παντα και ετσι θα ειναι...
Οι μονοι ..δεσμιοι, που βλεπω εγω, ειναι οι πολιτες της χωρας και οι μονοι δεσμωτες σημερα ειναι οσοι με την υπογραφη τους εβαλαν τον λαο  να σκυβει το κεφαλι σε τοπικα και εξευρωπαïσμενα ...χιτλερικα σκιαχτρα της εποχης μας!

Βασικα δηλαδη πραγματα που ακομη και τα...καθικια τα καταλαβαινουν!


8 σχόλια:

  1. spiral architect

    Mεχρι να φτασει, ομως, ο λαος να καταλαβει ποιοι θελουν το καλο του και ποια ειναι τα καθικια και να τα τιμωρησει οπως τους αξιζει...θα εχουμε παει και σε αλλα..μνημονια δυστυχως! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Για ποιες ...δεσμευσεις σε μεταρρυθμίσεις μιλαει ο Ρεσλερ και ποιος του ειπε οτι η χώρα εχει δεσμευτει σε τιποτα; Οι χωρες δεν δεσμευονται κυριε αποτετοιε, οχι τουλαχιστον απο..μονες του."
    νομιζω οτι η αναρτηση δεν προσφερεει και πολλα γιατι σε ικανο βαθμο αναπαραγει τα περι ξενης επιβολησ, κατοχης και αλλες "παπαρολογιες" τυπου Συριζα.
    Οι χωρες δεσμευονται και τα κρατη εχουν συνεχεια εκτος αν ο λαος αποφασισει επαναστατικο δικαιο και μονο αλλιως. Αυτο τον "παπα" ταϊζουν ακομα αριστεροδεξιοι μπουρδολογοι και πρεπει να ξεσκεπαστει. Ναι η χωρα δεν εχει κανει τιποτα-περαν των οριζοντιων περικοπων- απο αυτα που οριζουν τα μνημονια. Σαφως δεν υποστηριζω οτι αν γινουν θα ειναι καλυτερα για το λαο, αλλα ετσι ειναι ο καπιταλισμος(ηλιθιε που τους ψηφισες) και τωρα ερχεται η ωρα του μεγαλου λογαριασμου.
    Ο λαος δεν αρκει να καταλαβει ποιοι θελουν το καλο του-σαν μικρο παιδακι- αλλα ποιο ειναι το καλο του, προς το παρων το καλο για το λαο ειναι ο καπιταλισμος και θα υποστει ολα τα καλουδια του. Φτανει πια με το χαϊδεμα των αυτιων, ολοι τωρα (το 95,5% που αποφασισε οτι πρεπει να εχουμε καπιταλισμο) τρεχτε να πληρωσετε το φορο και μερικοι δωστε και το μισθο σας στο ταμειο του Πετσαλνικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. salot sor

    Μαλλον δεν καταλαβες την ειρωνεια μου που βασιζεται πανω στο συγκεκριμενο αρθρο στο λινκ της iefimerida, που θεωρει τον Ρεσλερ ως.. ''προκλητικο'', ενω αυτος απλα "κανει την "δουλεια" του.
    Ενα αλλο ζητημα ειναι οτι ακομη και μεσω λεκτικων παραδειγματων που κατα καιρους χρησιμοποιουν οι γνωστοι θεματοφυλακες του κεφαλαιου, οπως ο Ρεσλερ και αλλοι, φαινονται οι σκοτεινες καταβολες τους. Αν δεν εγινα τοσο καλα αντιληπτη, λυπαμαι, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ισχυουν τα οχι τοσο ευγενικα σχολια σου..

    Το οτι ενα μεγαλο μερος του λαου παρασυρθηκε πολυ απο τη προπαγανδα των ΜΜΕ πιστευοντας οτι το συμφερον του ειναι να μεινει στο ..ευρω ειναι γεγονος, οπως και το οτι οι εκλογικες παγιδες και τα διλημματα που καθε φορα εχει να αντιμετωπισει ο μεσος Ελληνας ψηφοφορος, δεν ανταποκρινονται στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ βουληση του λαου, ειναι κι αυτο πια ξεκαθαρο, γιατι δεν νομιζω βεβαια οτι ο μεσος Ελληνας..ευημερει αυτη τη στιγμη, ουτε οτι ειναι ευχαριστημενος απο την κατασταση, τη ζωη του και το μελλον του που καθε μερα χειροτερευει!

    Εμεις ομως, εστω η μειοψηφια, δεν θα πρεπει να μιλαμε, κατα τη γνωμη σου, ουτε να κανουμε κριτικη, αφου η πλειοψηφια ψηφισε εστω με ..τρικυμια εν κρανιω αυτα που ψηφισε;!!

    Αυτο, εγω το λεω...μοιρολατρεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva πολύ εύστοχο το άρθρο.

    Για την το τελευταίο σχόλιο σου έχω να πω πως το πιο εύκολο είναι να εγκαταλείψει κάποιος την προσπάθεια.Είναι σαν να είσαι καταμεσής στο πέλαγος ναυαγός και να αφεθείς να σε πνίξει η θάλασσα χωρίς να δώσεις μάχη μέχρι και την τελευταία ανάσα και δύναμη που σου έχει απομείνει.

    Πρέπει λοιπόν και να μιλάμε και να κάνουμε κριτική στις αντίξοες συνθήκες.Μια σπίθα αρκεί λένε...Ας κρατήσουμε υπαρκτή αυτή την σπίθα και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Red Star

      Eτσι κι εγω τα βλεπω. Απο αρκετους γνωστους και φιλους εισπραττω μια μεγαλυτερη απογοητευση τωρα, απ ο τι λιγους μηνες πριν, οταν ειχε κανεις ισως την πεποιθηση οτι ισως αντιστεκοταν περισσοτερο στα μετρα λιτοτητας ο κοσμος. Καναμε λαθος οσοι πιστευαμε σε μια παροδικη ανοδο της ακροδεξιας, αλλα τωρα ειναι καιρος να δουμε το επομενο βημα..Αν αφεθουμε ως πολιτες σε μοιρολατρικες καταστασεις, απλως διαπιστωνοντας τα γνωστα, δεν γινεται τιποτα...

      Διαγραφή
  5. οταν γραφω οτι η αναρτηση δεν προσφερει πολλα αναφερομαι και στον παραλληλισμο που κανεις μεταξυ ρεσλερ και χιτλερ, οπως κανουν και ολοι οι αστοι δημοσιολογοι-μπουρδολογοι Τραγκας, Αυτιας και δε συμμαζευεται και στο "προσωπικο του συμφερον πανω απ αυτο της χωρας του" οπου χωρα χιλιοι καλοι χωρουνε για να ξεχνιουντα οι ταξεις.
    Εγω παλι λεω μοιρολατρες αυτους που ψηφισαν οπως ψηφισαν και τωρα τους φταινε παλι οι "ξενοι", οι "ξεπουλημενοι", οι "δοσσιλογοι", οι "κλεφτες", και οχι ο καπιταλισμος που τους εχει φτασει ως εδω.
    "Εμεις ομως, εστω η μειοψηφια, δεν θα πρεπει να μιλαμε, κατα τη γνωμη σου, ουτε να κανουμε κριτικη, αφου η πλειοψηφια ψηφισε εστω με ..τρικυμια εν κρανιω αυτα που ψηφισε;!!"
    Κατα τη γνωμη μου εμεις πρεπει να του λεμε μη μιλας τα ψηφισες, αν δε τα θες αλλαξε πλευρα, αλλα πρωτα αλλαξε πλευρα και μετα μιλα. 'Η παππας παππας ή ζευγας ζευγας. Τα ψεμματα τελειωσαν για όλους
    Σε αυτες τις εκλογες τα πραματα ηταν ξεκαθαρα και γνωστα σε όλους οποιος θεωρει οτι ειχε "τρικυμια εν κρανιω" την ωρα της ψηφου ας διαλεγε σωσσιβιο, το 95,5% του λαου διαλεξε ΑΓΚΥΡΑ για να βυθιστει περισσοτερο. Ο TRASH καπου εγραφε "πως ηλπιζε οτι δε θα χρειαστει να εξανδραποδιστουμε πρωτα για να σηκωθουμε αργοτερα"-καπως ετσι τελος παντων- δυστυχως οι ελληνες διαλεξαν συνειδητα τον εξανδραποδισμο τους επι του παροντως, απο δω και μπρος βλεπουμε και κανουμε
    Εν κατακλειδι δε σου κανω υποδειξη απλα καταθετω τη διαφωνια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. salot sor

      Λες οτι δεν κανεις υποδειξη, παρα καταθετεις την διαφωνια σου και ως αυτη φυσικα ειναι δεκτη, αν και δεν νομιζω οτι διαφωνεις με την ουσια των λεγομενων, ισως μονο με τον τροπο.

      Το να με συγκρινεις, ομως, με τους...«συνηθεις υποπτους» των ΜΜΕ απλα και μονο επειδη εκανα ενα παραλληλισμο,ειναι κατι που δεν δεχομαι, γιατι μεσω των γραπτων μου, εγω παιρνω θεση και μαλιστα ξεκαθαρη,ενω αυτοι παραπλανουν!

      Φυσικα και το ολο ζητημα αναγεται στον ταξικο αγωνα, αλλα κατα τη δικη μου γνωμη οταν λες σε καποιους εργαζομενους που για τον Α, Β λογο εκαναν λαθος πολιτικες επιλογες, ''μη μιλας, γιατι εσυ τα ψηφισες'', δεν βοηθα στην συνεχιση της κουβεντας, ουτε στη προσεγγιση τους, στο μελλον, εκτος κι αν σταματησουμε πια να μιλαμε, σε οσους εκαναν τη ..βλακεια και ψηφισαν αυτους που ψηφισαν και φυσικα δεν αναφερομαι σε οπαδους της ΧΑ, γιατι ΕΚΕΙ δεν υπαρχει περιπτωση να τους μεταπεισει κανεις, ειναι ..στοκοι!

      Τα ψεμματα τελειωσαν, λες, αλλα οπως ειδαμε, η πλειοψηφια διαλεξε τα..ψεμματα, για απαντηση στις εκλογες! Ο καιρος και οι αγωνες θα δειξουν οτι εκαναν λαθος,οσοι τους πιστεψαν, ομως δεν μπορουμε να εχουμε μια απαξιωτικη θεση απεναντι σε ατομα που δεν ξερουν το συμφερον της ταξης τους. Οσο κι αν ακουγεται αποκαρδιωτικο, πρεπει μαλλον να ξεκινησει κανεις απο το μηδεν και παλι για να πεισει..
      Δεν ειναι ολοι ενημερωμενοι, ουτε εχουν διαβασει ολοι ..Μαρξ, οπως συχνα νομιζουμε και περιμενουμε να καταλαβουν καποιες πιο συνθετες εννοιες. Για πολυ κοσμο, το οτι δεν θα εχουν σταθερη δουλεια, ασφαλιση,περιθαλψη κλπ λιγο πολυ δεδομενα, μεχρι σημερα, κοινωνικα αγαθα, πιστευω οτι θα τον στρεψει αναγκαστικα σε αλλες επιλογες, μπορει να μη συμβει αυριο, αλλα θα γινει εκ των πραγματων και τοτε δεν θα πρεπει να βρει εμας με...κλειστες τις πορτες λεγοντας του ''Φιλε, πρωτα αλλαξε πλευρα και μετα μιλα''!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...