1 Αυγ 2012

Δίχως "όρια" η αντιλαϊκή επίθεση

«Πραγματικά είναι λίγα τα 330 (ευρώ), είναι λίγο το βασικό. Είναι όμως πολύ χειρότερο το να μην έχεις τίποτα, να μην έχεις προοπτική». 

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, όταν ρωτήθηκε (στον ΑΝΤ1) για το ενδεχόμενο να μειωθεί κατά 30 ευρώ το μήνα η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ και από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα να πάει στα 330 ευρώ. 

Και τίποτα άλλο να μη γνώριζε κάποιος για το νέο πακέτο των μέτρων, η παραπάνω απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου επιβεβαιώνει περίτρανα ότι τα μέτρα αυτά θα είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρα από αυτά που παρουσιάζουν με τις «διαρροές» τους για να προετοιμάσουν το έδαφος και θα πλήξουν και τα πλέον εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα, που οι κυβερνητικοί εταίροι ορκίζονταν ότι δεν πρόκειται να «αγγίξουν». 

Η επαναφορά του επαίσχυντου τρομοκρατικού διλήμματος «σύνταξη φιλοδώρημα ή καθόλου σύνταξη» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όσα μέτρα απαιτούνται και όσο βάρβαρα και αν είναι, προκειμένου να διασωθούν η πλουτοκρατία και το καπιταλιστικό σύστημα. 

Μόνο έκπληξη λοιπόν δεν προκαλεί ότι η κυβέρνηση «ανοίγει» ξανά το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό... 
Η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης με το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν αστείρευτη πηγή για την άντληση υπεραξίας και άρα κερδοφορίας για τα μονοπώλια. 

Είναι μονόδρομος λοιπόν η κλιμάκωση του ταξικού πολέμου της πλουτοκρατίας κατά της εργατικής τάξης και του λαού.

Από την άλλη ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από την ψευδαίσθηση ότι τα βάρβαρα μέτρα είναι προσωρινά και θα ισχύουν μόνο για την περίοδο της κρίσης.

4 σχόλια:

  1. Τι κάνουμε ΤΩΡΑ είναι το ερώτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Ικτίνος: Πολύ σωστό το ερώτημά σου, πολύ σωστό.

    Η ... τετριμμένη απάντηση "οργάνωση και επίθεση", πλέον, φαντάζει όχι και τόσο ... ρεαλιστική !

    Ούτε απεργίες, ούτε διαδηλώσεις ..., φάνηκε ότι δεν ... συγκινούν ούτε καν τους "αριστερούς" !
    Που, όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν, προτίμησαν να ψηφίσουν τους σφαγείς τους - δεξιούς, "αριστερούς" και οπορτουνιστές !

    Έτσι, πράγματι, είναι πολύ σωστό το ερώτημά σου και πολύ δύσκολη η απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Θα συμφωνησω με το ερωτημα του Ικτίνου, το οποιο ειναι ερωτημα πολλων πια, γιατι απ ο τι φαινεται ουτε οι απεργιες οπως λες κι εσυ, ουτε οι διαδηλωσεις ειναι η απαντηση στην αδιαλλαξια των υπηρετων του κεφαλαιου..Η απαντηση ειναι οντως δυσκολη, αλλα επειγει να βρεθει για να βγουμε απο το τουνελ που μας εχουν βαλει ως ταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva: Από τι στιγμή που μια χούφτα άνθρωποι (ξέρεις τι εννοώ) δεν μπορούμε να συννενοηθούμε, να δεν μπορούμε να μάθουμε ακόμα και να διαφωνούμε, δεν μπορεί ο ένας να καταλάβει τον άλλον, από τι στιγμή που υπάρχουν ξερόλες και βασιλικότεροι του βασιλιά, κλπ., κλπ., ας μην περιμένουμε τίποτα !

    Ακόμα κι αν τεθούν σωστές προτάσεις, δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν !

    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...