2 Αυγ 2012

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: Τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις


Σε εργασιακό γκέτο επιχειρεί ο Μάνεσης να μετατρέψει τη «Χαλυβουργία Ελλάδος» με την εξόντωση των μελών του ΔΣ και συνολικά το χτύπημα του Σωματείου, γραφει ο Ριζοσπαστης.

Σε τουλάχιστον 6 τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις με ταυτόχρονη απαίτηση να μην τους καταβάλει αποζημίωση προχώρησε, χτες, η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» σε βάρος ενός μέλους του Σωματείου, δύο αναπληρωματικών μελών και τριών πρωτοπόρων εργατών, με άμεσο στόχο να πλήξει τη διοίκηση του Σωματείου και να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας στο εργοστάσιο.

Και οι έξι εργάτες είναι αυτοί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιούλη, κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας μπροστά στην πύλη από ασφαλίτες, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο άγριας κατασταλτικής επίθεσης σε βάρος των ηρωικών απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία επιστράτευσε εισαγγελείς και πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας που χρησιμοποίησαν βία, χημικά και συλλήψεις για να προσφέρουν υπηρεσίες στον μεγαλοβιομήχανο Μάνεση.

Την ίδια στιγμή δεκάδες άλλοι εργάτες πέρασαν από τα Αστυνομικά Τμήματα του Χαϊδαρίου και του Ασπροπύργου, χτες το απόγευμα, για να παραλάβουν τις σχετικές μηνύσεις, που κατέθεσαν εναντίον τους ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», Ιωάννης Δ. Ηλιόπουλος, καθώς και πλήθος πρόθυμων απεργοσπαστών. Η μηνυτήρια αναφορά ξεπερνά τις 200 σελίδες(;!) για τον καθένα που έχει σχέση με σειρά υποτίθεται αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα για παράνομη βία, εξύβριση, απειλή, κ.ά.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον εργάτη Παναγιώτη Παπανικολάου η εργοδοσία τον απολύει γιατί θεωρεί πως υπέπεσε στο παράπτωμα της ψευδορκίας όταν εκδικαζόταν στο δικαστήριο η υπόθεση της απεργίας στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», επειδή υπερασπιζόταν το δικαίωμα στην απεργία. 
Στην περίπτωση, για παράδειγμα, του Δημήτρη Λιάκου, μέλους του ΔΣ του Σωματείου και ταμία, η απόλυσή του δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα, καθώς προστατεύεται σύμφωνα με το νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικής ασυλίας. Για να αρθεί αυτή πρέπει το συνδικαλιστικό στέλεχος να υποπέσει σε ποινικό αδίκημα σε βάρος προσωπικά του εργοδότη.

Στόχος του Μάνεση η εξόντωση του ΔΣ του Σωματείου

Μετά τα εξώδικα και τις μηνυτήριες αναφορές, τις λεκτικές προκλήσεις από πρώην απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη και τις αυθαίρετες εντολές σε μέλη του ΔΣ του Σωματείου και πρωτοπόρους εργάτες για ανάθεση καθηκόντων άσχετων με την ειδικότητά τους, ο Μάνεσης, με τις έξι νέες απολύσεις, επιχειρεί να εντείνει την τρομοκρατία στο εργοστάσιο σε βάρος όλων των εργατών, με τον κύριο στόχο να είναι ο εξής: Επιδιώκει με κάθε τρόπο να δημιουργήσει ερείσματα, ώστε να άρει τη συνδικαλιστική προστασία των μελών του ΔΣ του Σωματείου, με σκοπό την απόλυσή τους και στόχο τη διάλυση του Σωματείου, γιατί αποτελεί το μοναδικό μέσο προστασίας των συμφερόντων των εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Αλλωστε, η τακτική του τις τελευταίες μέρες, μετά την αναστολή της απεργίας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Ο Μάνεσης, με την πλέρια στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, προσπαθεί να μετατρέψει το εργοστάσιο από χώρο εργασίας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης καρατομώντας οτιδήποτε θεωρεί πως μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το προηγούμενο διάστημα, τόσο στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του με το ΔΣ του Σωματείου όσο και δημόσια, διαβεβαίωνε πως μόλις λήξει η απεργία δε θα απολυθεί κανένας και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδινε στους χαλυβουργούς και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, όμως ο Μάνεσης άλλα βούλεται!
-------------------------------------------------------------------------------------

Επισης, διαβαστε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, 02/08/12, για τις νέες τρομοκρατικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδας 




''Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις έξι νέες τρομοκρατικές - εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών χαλυβουργών από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μάνεση, προκειμένου να πλήξει το ανυπότακτο ταξικό τους φρόνημα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στο στόχαστρο της απόλυσης η μεγαλοεργοδοσία και οι συνεργάτες της έβαλαν τους έξι εργάτες που συνέλαβαν οι δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια της  βίαιης εφόδου τους στην πύλη του εργοστασίου με εντολή εισαγγελέα και του πρωθυπουργού. Ανάμεσα στους 6 απολυμένους πρωτοπόρους χαλυβουργούς είναι ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και δύο αναπληρωματικά μέλη. 

Η αχαλίνωτη επιθετικότητα του Μάνεση, η επίδειξη μίσους των διευθυντών και των τραμπούκων του κατά των ηρωικών χαλυβουργών έχει την κάλυψη και τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνολικά του κρατικού μηχανισμού, των καναλιών και των εφημερίδων που υπηρετούν την πλουτοκρατία. Ο υπουργός Εργασίας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος και συνυπεύθυνος για τις νέες τρομοκρατικές απολύσεις, εφόσον κάλυψε και ενθάρρυνε τα ψέματα και τις προβοκάτσιες κατά των χαλυβουργών στο όνομα δήθεν της προστασίας της εργασίας. 

Ο υπουργός δικαιοσύνης έχει την πολιτική ευθύνη και δεν μπορεί να σιωπά τη στιγμή που οι εισαγγελείς και άλλοι δικαστές λειτουργούν απροκάλυπτα ως εντολοδόχοι του Μάνεση συμμετέχοντας στο σχεδιασμό τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των χαλυβουργών. 

Αυτή είναι η δημοκρατία των μεγαλοβιομηχάνων και των υπηρετών τους: Απειλές, συκοφαντίες, ωμή τρομοκρατία, στυγνή εκμετάλλευση κατά των εργατών, αυτά θέλουν να βασιλεύουν στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς. Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς τους, αξιώνουν με κάθε μέσο οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν την εξαθλίωση, την υποταγή και τον εξευτελισμό. 

Η άγρια συντονισμένη επίθεση που δέχονται οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί πρέπει να ξεσηκώσει την οργή του λαού και ειδικά της εργατικής τάξης, των προοδευτικών ανθρώπων. Τώρα πρέπει να υψωθεί πιο αποφασιστικά η ταξική αλληλεγγύη, συσπείρωση, και αντεπίθεση. Ο αγώνας των χαλυβουργών αφορά όλη την εργατική τάξη, αποτελεί παράδειγμα και δείχνει το δρόμο του ταξικού ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο, την τιμή, τη νίκη της εργατικής τάξης''.
 






2 σχόλια:

  1. Είδες τι κάνει η "σοσιαλιστική" (ΠΑΣΟΚ) και η "αριστερή" (ΔΗΜΑΡ) κυβερνητική πινελιά ;;;

    ... θαύματα !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Πιο ..ξεκάθαρο μήνυμα δεν μπορουσε να δωσει η ..τρικολορε συγκυβερνηση! Να χαιρονται τη.. δημοκρατια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...