3 Αυγ 2012

Ξεπουλιέμαι! ( Για ενα..σακί πατάτες!)



Κι ενω οι καταστασεις που ζουμε μοιαζουν με ..προπολεμικες εποχες, με τη πεινα και την απελπισια να παιρνουν τη θεση της λογικης και της λαϊκης αντιστασης, προχθες διαβαζα για μια ακομη...δραση της Χρυσής Αυγής, που παρα την απαγορευση σχετικα με τη τοποθεσια, τελικα μοιρασαν τα τροφιμα στο Συνταγμα. Μαλιστα το ιδιο θεμα καλυψε και ο ξενος τυπος με οχι και τοσο ...κολακευτικα σχολια.

Πολλα μπορει να πει κανεις για οσους συμπολιτες (;) δεν...ενοχλουνται να παιρνουν τροφιμα απο φασιστες, μια σκεψη που προσωπικα με ...αηδιαζει και τις αλλες σκεφτομουν οτι μονο αν υπεφερα απο....Αλσχαιμερ, θα μπορουσα να φανταστω τον εαυτο μου να στεκεται σε μια τετοια ουρα!

Φτασαμε δηλαδη στο σημειο εκεινο, που σαν λαος ξεχασαμε τι υποφεραμε απο τον φασισμο και τον ναζισμο και τωρα αντι να αντισταθουμε, οπως πρεπει, καποιοι αποφασισαν να...ενδωσουν στην ευκολη λυση της...φιλανθρωπιας, ακομα κι αν αυτη προερχεται απο φασιστες! 

Μιας...επιλεκτικης, ομως, φιλανθρωπιας, παρολο που οι λεξεις ειναι εντελως ασυμβατες μεταξυ τους. 
Γιατι αλλο ειναι να μιλα κανεις για...φιλανθρωπια, που σαν ορος πρωτοακουστηκε από τον Αισχύλο, στον Προμηθέα Δεσμώτη, (γραμμή 11), ο οποιος λογω του ..φιλανθρωπου τροπου του, ή απο αγαπη στην ανθρωποτητα εδωσε στους ανθρωπους το συμβολικο δωρο της φωτιας, ενω ο Διας τους το στερουσε και αλλο ειναι η ...φιλανθρωπια της ΧΑ με την...επίδειξη ταυτότητας, μια πραξη για γελια και ..κλαμματα μαζι, γιατι πως να δεχθει κανεις τοσο ανοητους και ...ανιατους περιορισμους;

Ομως και η ετυμολογια της λεξης φιλάνθρωπος, (φίλος + ἄνθρωπος), δειχνει οτι ο ορος συμπεριλαμβανει ολους τους ανθρωπους και οχι μονο τους ..ομοεθνεις!
H  *φιλανθρωπια με την εννοια της αγαπης στον ανθρωπο, οχι της ελεημοσυνης, οπως καταντησε σημερα, θεωρήθηκε το κλειδί και η ουσία και του Αρχαιοελληνικου πολιτισμού, ιδεωδη που καποιοι...κοπτονται οτι δηθεν...προασπιζονται, ομως με την εντονα αντιμεταναστευτικη τους δραση, συνεχιζουν να παραπλανουν τους ..αμορφωτους οπαδους τους, ακομη και σ αυτο το σημειο!

Απο την αλλη, διαβαζα σε μερικα ιστολογια καποιες αποψεις για το οτι και αλλα κομματα, οπως π.χ  τo ..KKE θα επρεπε, κατα τη γνωμη τους, να ειχε μεριμνησει να εκανε αναλογες συμβολικες κινησεις μοιραζοντας....τροφιμα γιατι θα εφερνε, οπως ισχυριζονται, πιο κοντα τους ανθρωπους και θα περναγε ετσι και τα μηνυματα του μεσω των....συσσιτιων! «Οταν πειναει ο κοσμος, γραφουν καποιοι, δεν εχει ορεξη ο αλλος ν ακουσει το προγραμμα του ΚΚΕ και να προβληματιστει!».
Οτι το ιδιο ισχυει και για οσους παιρνουν τροφιμα απο τη ...ΧΑ δεν το σκεφτηκε ο σχολιαστης, που δεν εχει μαλλον συνειδητοποιησει οτι ο ρολος των κομματων και κατα συνεπεια και του ΚΚΕ δεν ειναι αυτος της...ελεημοσυνης, (!) αλλα της συσπειρωσης και της οργανωσης με σκοπο την διεκδικηση των συμφεροντων των εργαζομενων.

Kατ αρχην, απ ο τι ξερω, το ΚΚΕ και μεσω των φορεων του εχει ηδη μεσολαβησει και συνεχιζει να μεσολαβει σε πολλες περιπτωσεις σε επανασυνδεσεις  ηλεκτρικου, σε διεκδικησεις δεδουλευμενων εργαζομενων, και σε πολλες αλλες περιπτωσεις που δεν γνωριζω και φυσικα στηριξε με πολλους τροπους την απεργια των χαλυβουργων. 
Ομως ο, τι κανει δεν το κανει με σκοπο τη...προβολη του, αλλα με γνωμονα την αναγκη και αντιθετα απο καποιους μενει μακρια απο τα ...επιλεκτικα  (να το πουμε κι αυτο!), φωτα της δημοσιοτητας και των καναλιων, που προβαλλουν μονο ο, τι τους συμφερει!

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν τα οσα με απογοητευση διαβασα:''Με τα τροφιμα γινεται πολιτικη, μας τελειωσαν οι ...ιδεολογιες'' οπως ειδα να γραφουν καποιοι, ισως περισσοτερο απελπισμενοι, ισως και με σκοπο την παραπλανηση. 
Παντως δεν μπορω να δεχθω οτι ολα παιζονται και  οτι εχουμε ηδη..ξεπουλησει τη ζωη μας τοσο ευκολα και βολικα για τον αντιπαλο, μ...ενα σακι πατατες και ενα πακετο τροφιμα απο τη ...ΧΑ!


*Σημ. Ειναι χαρακτηριστικο, επισης, το οτι με τη παρακμή των ανθρωπιστικών επιστημών και των κλασικών στην εκπαίδευση, η λέξη ..."φιλανθρωπία" αρχισε να ακούγεται αλαζονικη και πομπώδης, ενω στην Αμερικη γινοταν λογος για ...charity, (ελεημοσυνη!).
Η λεξη "φιλανθρωπία" ξαναεγινε της…μοδας στον 21 αιωνα, οταν μεγιστανες οπως ο Bill Gates και ο Warren Buffett την χρησιμοποιησαν με παγκοσμια δημοσιοτητα! (wikipedia).

7 σχόλια:

  1. Αναδημοσιεύτηκε στο Lenin Reloaded με το εξής σχόλιο:


    ...Με τη διόρθωση ότι ο Προμηθέας, που ο Μαρξ θεωρούσε τον μεγαλύτερο μυθολογικό του ήρωα (βλ. S.S Prawer, Marx and World Literature), δεν έδωσε ένα "συμβολικό" δώρο στην ανθρωπότητα προσφέροντάς την την φωτιά, αλλά ένα βασικό μέσο για την υλική μεταμόρφωση της φύσης, διότι η φωτιά δεν είναι απλώς μέσο θέρμανσης και φωτός, αλλά επίσης άμυνας απέναντι στα άγρια ζώα, και πάνω από όλα, σφυρηλάτησης και διαμόρφωσης μεταλλικών εργαλείων.

    Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτός είναι ένας λόγος που η Χαλυβουργία έχει ΚΑΙ συμβολική σημασία για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aντωνη

    Ευχαριστουμε για την αναδημοσιευση (και για τη διορθωση) και συμφωνω οτι ειναι κι ενας ακομη λογος που η Χαλυβουργια εχει ΚΑΙ αυτη τη σημασια για εμας! Περιττο να πω οτι αφορμη ηταν καποια σχολια που ειδα και στο δικο σου ιστολογιο, καθως και σ αλλα blogs, οπου ακουγονται διαφορες αποψεις περι του τι ειναι ιδεολογια σημερα, κατω απ αυτες τις συνθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva, θίγεις κάποια σημαντικά ζητήματα στην ανάρτηση. Για άλλη μια φορά βλέπουμε διπλά μέτρα και σταθμά. Στο ιστολόγιο (δεν ξέρω αν αναφερόσουν σ'αυτό στο κείμενο) μού είπε κάποιος σχολιαστής "δε μετρά η ιδεολογία, μετρά το φαί". Όταν όμως εγώ υπερασπιζόμουν τον Μπρεχτ ακριβώς στη βάση της σημασίας του υλικού απέναντι στην συριζαϊκή ψευδοφιλοσοφία (έδωσα το λινκ), όλοι κάναν τις πάπιες. Όταν θέλουν αυτοί κουλτούρα, κουλτούρα. Όταν θέλουν αυτοί πατάτες, πατάτες. Όλα όπως τους συμφέρουν. Φτάνει...να φταίει το ΚΚΕ και να είναι "αποτελεσματικότερη" η Χ.Α.

      Ο κόσμος είναι ήδη εκφασισμένος ως το μεδούλι. Μην τον πιστεύετε όταν σας λέει "ναι μεν αλλά". Όταν λες: "Με τα τροφιμα γινεται πολιτικη, μας τελειωσαν οι ...ιδεολογιες'' οπως ειδα να γραφουν καποιοι, ισως περισσοτερο απελπισμενοι, ισως και με σκοπο την παραπλανηση",να είσαι βέβαιη ότι σκοπός είναι, άλλη μια φορά η παραπλάνηση.

      Κανείς δεν είναι τόσο χαζός ώστε τη μία να του φταίει το ένα και την άλλη το ακριβώς αντίθετο αλλά πάντα το ΚΚΕ. Είναι απλώς ορκισμένος αντικομμουνιστής.

      Διαγραφή
    2. ...Επειδή αυτό αντιλαμβάνεται ως υλικό του ΣΥΜΦΕΡΟΝ, όχι επειδή...ήταν κακός ο Στάλιν. Τις σαχλαμάρες ο κουτοπόνηρος Νεοέλλην αλλού.

      Διαγραφή
    3. Πραγματι, η τακτικη ..«δυο μετρα και δυο σταθμα» που ακολουθουν ειναι φοβερα εκνευριστικη και κυριως αποπροσανατολιστικη, γιατι βλεπει κανεις ξεκαθαρα, οτιδηποτε να κανει το ΚΚΕ, ειναι παντα στο...αναθεμα!

      Eχεις δικιο οταν λες οτι μονο οι..ορκισμένοι αντικομμουνιστες ειναι τοσο επικριτικοι σε οτιδηποτε.Στην Ελλαδα, ειδικα, ειναι τοσοι πολλοι ωστε θα μπορουσαν να ειναι..εξαγωγιμο προϊον!! :0

      Λιγο η προπαγανδα τοσων χρονων, λιγο η αποβλακωση του μεσου οπαδου κομματων(και οχι..ψηφοφορου!) μας εφεραν στη σημερινη κατασταση να εμφανιζεται η ΧΑ ως...σωτηρας του εθνους! Ντροπη!

      Διαγραφή
  3. Κατά τη γνώμη μου, τα αποτελέσματα των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, έδειξαν ότι η πολιτική σήμερα γίνεται με την ... μέθοδο της αυταπάτης, του ψεύδους, της καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων !

    Κι ο λαός, όχι μόνο "τσιμπάει", ... δαγκώνει στην κυριολεξία !

    Επίσης, είναι φανερό, ότι η εξαθλίωση προσανατολίζει αρνητικά !
    Αυτό που λέμε: Όταν πεινάει ο άλλος ... έ ... θα τρέξει σε όποιον του δίνει έστω κι ένα ... κόκκαλο !

    Απ΄την άλλη, ας μην ξεχνάμε ότι η αστική προπαγάνδα (μέσα "ενημέρωσης"), της συμφέρει να προβάλλει ακίνδυνες γι αυτήν πρωτοβουλίες.
    Και τέτοια είναι η όποια διακίνηση προϊόντων, τα συσσίτια κλπ..

    υ.γ.: αλήθεια πρόβαλλαν καθόλου αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών από το ΠΑΜΕ, ή άλλους φορείς ;
    (πλην χ.α.;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Δεν ξερω τι κανει ο αλλος οταν πεινάει, αλλα απ ο τι εχω ακουσει ουτε στα χρονια της κατοχης δεν εκανε κανεις τετοιους συμβιβασμους για λιγο φαγητο!

      Αν περιμενει κανεις απο τα ΜΜΕ να επαινεσουν πρωτοβουλιες του ΚΚΕ, τοτε θα περιμενουμε..αιωνια!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...