8 Αυγ 2012

Δεν θα μας υποβιβάσετε και τη νοημοσύνη!!




Η  χθεσινη αναρτηση, το κειμενο-επιστολη απο κατοικους που υπογραφουν ως ''κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνας'', το περιεχομενο της οποιας προβληματιζει οποιον θελει να να πιστευει οτι γραφηκε απο..."συμπολιτες" μας (?!) στα ...2012, φαινεται οτι βρηκε...υποστηρικτες σε αλλα ιστολογια, ενα εκ των οποιων μας υπεδειξε η καλη φιλη blackbedlam, oπου εκει προς μεγαλη μας εκπληξη...δικαιολογουν την επιστολη, λεγοντας χαρακτηριστικα τα εξης:


«καταρχήν συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο γιαυτό άλλωστε το ανάρτησα. Τις θέσεις του ΚΚΕ για την λαθρομετανάστευση τις γνωρίζω: «Είναι... ο καπιταλισμός... ηλίθιε!» Και ως εκεί. Από εκεί κι έπειτα, ζητά την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων (δλ. νομιμοποίηση - χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας), υφαρπαγή θέσεων εργασίας από Έλληνες, με συνέπεια - πέραν της φυσικής εξόντωσης των Ελλήνων ανέργων - τα ακόμη χαμηλότερα μεροκάματα, η ανασφάλιστη εργασία να γίνεται νόμος, το δικαίωμα της απεργίας να καταργείται και από την άλλη, ο τρόμος στα αστικά κέντρα (και όχι μόνο) να βασιλεύει, η δολοφονία για μια κάμερα ή ένα κινητό να γίνεται ρουτίνα, οι έντρομοι κάτοικοι να κλείνονται στα σπίτια τους ή να τα εγκαταλείπουν, η βρώμα, οι μεταδοτικές ασθένειες να αλωνίζουν, μια ολοκληρωτική υποβάθμιση δηλαδή. Τέλος, στον αντίποδα δεν μπαίνει το μνημόνιο και οι αντιλαϊκές πολιτικές, βρίσκονται στην ίδια πλευρά.
Εγώ να ρωτήσω: ποια ήταν η ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με την δολοφονική επίθεση και βιασμό σε βάρος της 15άχρονης από τον Πακιστανό»


Κατ αρχην, οπως επισημαινεται και στις πολυ αξιολογες απαντησεις συντροφων,  (αφορμη γι αυτη την αναρτηση), ποιοι και ποσοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι που υπογραφουν με το γενικο τιτλο «εμείς οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας, ακομμάτιστοι, αλλά ενεργοί πολίτες»… (Ολοι οι κάτοικοι;) 

Οχι βεβαια, αλλα ειναι μια παγεια τακτικη η γενικευση οπως και  ο ορος «ακομμάτιστοι» και φυσικα δεν ειναι η πρωτη φορα που συναντα κανεις τετοια κειμενα, που σκοπευουν να αποπροσανατολισουν τον κοσμο απο τα σημερινα πραγματικα προβληματα και να τον στρεψουν σε ασχημες καταστασεις, πυροδοτωντας, ισως και εμπλοκες μεταξυ ρατσιστων και αντιρατσιστων κατοικων, οι οποιοι εχουν τη διαυγεια να μην αναγουν τα παντα σε ...αστυνομικα προβληματα, οπως προσπαθει το κειμενο των ...κατοικων να κανει!
Οι αντιρατσιστες πολιτες κατανοουν αυτα που παντα κατανοουσαν οσοι εφαγαν τη ζωη τους και ...πολλες σολες παπουτσιων σε διαδηλωσεις σ αυτη τη χωρα, οντας με το μερος της εργατικης ταξης και της δικαιοσυνης για ολους, ασχετα απο χρωμα, γλωσσα και θρησκεια!

Το κυριοτερο προβλημα των καιρων μας, οπως το βλεπω εγω, τουλαχιστον, ειναι ο ακρατος αντικομμουνισμος  και ο αποπροσανατολισμος, που επιτηδες προκαλουν, ωστε να καλυψουν τα πραγματικα προβληματα των ημερων μας και φυσικα αποφευγουν οπως ο διαολος το λιβανι, ολες τις συζητησεις πανω στο τι και ποιοι προκαλουν τα προβληματα, κατηγορωντας τοσο ευκολα και βολικα και παλι τους..μεταναστες που σε παγκοσμια κλιμακα εχουν, πια, αναδειχθει στους... «Εβραιους» των ημερων μας!

Τετοια φαινομενικα αφελη κειμενα, δεν πρεπει, βεβαια, να τα αναγει κανεις σε κατι μεγαλυτερο απ αυτο που πραγματικα ειναι, αλλα πρεπει να μας προβληματιζουν σχετικα με το ποιοι ειναι πισω απο τετοιες....βραδυφλεγεις ενεργειες.

Αναρρωτιεται κανεις τι ειδους φυλλαδες διαβαζουν οσοι καμωνονται οτι δεν καταλαβαινουν τι και ποιοι κανουν τον κοσμο να μεταναστευει, να ριψοκινδυνευει τη ζωη του και πολλες φορες και της οικογενειας του, για να σωθουν απο πολεμους και καταστροφες που το καπιταλιστικο συστημα προκαλει!

''Η Αριστερά φερνει τους μεταναστες''  (!!)
Ποσο τυφλος μπορει κανεις να ειναι; Λες και οι Ελληνες Αριστεροι και κομμουνιστες ειναι απο αλλο..πλανητη, λες και οι Έλληνες αυτοι δεν δεν κυνηγηθηκαν, δεν πλήρωσαν συχνα και με τη ζωή τους, πολύ περισσότερο από κατι αλλους που παντα ελεγαν «εγω δεν ανακατευομαι με τη πολιτικη!», αλλα...με κουκουλες, ή χωρις, προδιδαν αριστερους και κομμουνιστες στον εχθρο, στελνοντας τους στις φυλακες, στις εξοριες, στον θανατο!

Δε φτανει που με την ανοχη σας, επιτρεπετε σ ολους τους οσφυοκαμπτες, τους υπηρετες ξενων αφενταδων να μας κλεβουν μισθους, συνταξεις, την ιδια μας τη ζωη!

 Δεν θα μας υποβιβασετε και τη νοημοσυνη απο πανω!!

4 σχόλια:

  1. Ας δούμε κάποια πράγματα ...

    - Οι μούντζες και οι βρισιές προς τη Βουλή, τελικά, δεν απευθύνονταν σε όλους - άλλωστε τους περισσότερους τους (ξανα)ψήφισαν !

    - Ο Χίτλες όταν ξεκίνησε τον Β΄Π.Π., ενώ είχε ως τελικό στόχο την ΕΣΣΔ, στην αρχή επιτέθηκε σε άλλους. Έτσι και οι σημερινοί ... θαυμαστές του, δεν τα βάζουν με όλους ...

    - Φτάσαμε στο σημείο κατάπτωσης, που μέλη της κοινωνίας μας, δεν τα βάζουν με ΟΛΗ την εγκληματικότητα, αλλά με αυτήν που εμπλέκονται μετανάστες !!!
    Οι έλληνες εγκληματίες και κυρίως οι κυβερνώντες, στο απυρόβλητο !

    - Προφανώς αυτά που γίνονται, γίνονται γιατί τα πατρονάρουν, τα κατευθύνουν, τα περιθάλπτουν τα αστικά κανάλια. Ο στόχος είναι ένας και διακηρυγμένος - το ΚΚΕ !

    - Το να πει κανείς σε κάποιους "κατοίκους" ότι όπως τα βάζουν με τον γνωστό πλέον Πακιστανό, πρέπει ομοίως να ήταν στην περικύκλωση της Ακρόπολης για να μνημονευθούν τα θύματα της εγκληματικής, φασιστικής, πυρηνικής επίθεσης τον αμερικάνων ενάντια στην Ιαπωνία (Χιροσίμα - Ναγκασάκι) μάλλον θα χάσει τα λόγια του !

    - Για όποιον δεν το κατάλαβε ακόμα, έ, ναι, αυτή είναι η κοινωνία μας !
    Και, είναι καιρός, να ανασκουμπωθούμε, να παλέψουμε πιότερο για να την αλλάξουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Δεν μπορω παρα να συμφωνησω και για οσα λες και για τις μουντζες και για τον ..Χιτλερ και τις τακτικες του, οπως και για τη κατευθυνομενη λυσσα των υπηρετων του κεφαλαιου εναντια στο ΚΚΕ οπως και το μενος τους εναντια σ ΟΛΟΥΣ τους μεταναστες, κατι το οποιο ειναι εντελως απαραδεκτο και δεν μπορουμε να δεχθουμε τετοιες γενικευσεις..Το κλιμα θυμιζει ...προπολεμικη Γερμανια και οσα διαβαζει και ακουει κανεις σε παγκοσμια κλιμακα ειναι απογοητευτικα για τη ταξη μας. Δε θα το βαλουμε κατω, ομως, επειδη καποιοι πασχιζουν να μας γυρισουν στον ..Μεσαιωνα!

      Διαγραφή
  2. Κατ' αρχη συμφωνω με τον faro, αλλα θελω να σχολιασω δυο θεματα. Πως και με ποιον τροπο μαζευτηκαν αυτοι οι ''κατοικοι'' και με ποιες διαδικασιες πηραν αυτην την αποφαση. Οχι τιποτα αλλο αλλα για να ξερουμε να ακολουθησουμε και μεις στις δικες μας γειτονιες αυτες τις ''δημοκρατικες'' τακτικες!Γιατι εχω την εντυπωση οτι μαζευτηκαν πεντε σε ενα σπιτι και μεταξυ ''τυρου και αχλαδιου'' οι δυο αποφασισαν για τους αλλους. Και ενα ακομη. Καποτε η μοδα μιλαγε για hippies τωρα μιλαμε για ''ακομματιστους'';Κι αν ειναι ακομματιστοι γιατι στις εκλογες δεν βγηκε 30-40% ακυρο-λευκο και βγηκε σαμαρας-τσιπρας-βενιζελος και ΧΑ; Εκτος αν τοτε ηταν προβατα και ψαχναν για τσομπανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε niko

      Σωστα τα ερωτηματα που βαζεις, αλλα δεν νομιζω να μας διαφωτισουν οι συντακτες της επιστολης που καθε αλλο παρα..''δημοκρατικα'' φερονται οταν χρησιμοποιουν ενα γενικο τιτλο για να δηλωσουν τις ακροδεξιες, ρατσιστικες αποψεις τους. Πραγματι εχεις δικιο για το δηθεν..απολιτικ της εποχης που δεν ειναι καθολου απολιτικ! Παρεμπιπτόντως αντιπαθω ατομα που λενε το κλασσικο ''Δεν μ ενδιαφερουν εμενα τα πολιτικα'', εφ οσον ξερουμε τι συνηθως ψηφιζουν οσοι ισχυριζονται κατι τετοιο! :(

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...