26 Αυγ 2012

Αφορμή για κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΚΝΕ το...hip-hop!



(Πηγη sportdog)

Για πολλά χρόνια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ σηματοδοτούσε το τέλος του καλοκαιριού μαζί με τις διαφημίσεις για τσάντες στην τηλεόραση. Όταν άρχιζαν οι αφίσες στους δρόμους με τα σφυροδρέπανα και τον Θάνο Μικρούτσικο, αρχίζαμε και εμείς να καταλαβαίνουμε ότι τέρμα το αραλίκι, ήρθε η ώρα του μόχθου. 

Έτσι και φέτος η ΚΝΕ πιστή στο ραντεβού της διοργανώνει το φεστιβάλ της στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου (ζητώ συγγνώμη από τους συντρόφους για το "ιου" αλλά είμαι ακόμα παραδοσιακός) στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", στο Ίλιον. Το πρόγραμμα, πέρα από την classic ομιλία της Αλέκας, περιλαμβάνει από θεατρικές παραστάσεις με έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ μέχρι συναυλία με θέμα "το ελληνικό ροκ του χθες και του σήμερα" με Τσακνή, Ζιώγαλα, Μηλιώκα, Παπαδόπουλο και Μπλε.

Η απάντηση στην ερώτηση "πού είναι ο Μαχαιρίτσας;" είναι ότι εκείνη την ημέρα παίζει στη Θεσσαλονίκη μαζί με Μπουλά και Καροτόνε. Αντιθέτως δεν μπορεί να βρεθεί εύκολη απάντηση στην ερώτηση "πού είναι το ροκ του σήμερα;". Όμως η εκδήλωση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις είναι η συναυλία των Goin' Through αλλά των ΝΕΒΜΑ (σχεδόν αμέσως μετά την ομιλία της Αλέκας) οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα και τις Mystique (για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο). 

Διαβάστε τι έγραψε την Παρασκευή η Αυγή:

Τα ύστερα του κόσμου... Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough (Σ.Σ. προσέξτε το "Going".Ντε και καλά δεν τους ξέρει ο συντάκτης) και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα".

Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας.

Αν πάλι αποφάσισε να αλλάξει ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ και να μην αποτελεί πια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αλλά εμπορική διοργάνωση, τότε μάλλον αξιολογεί τις προτεραιότητές του...

Η απάντηση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ήταν ακαριαία:

Σε σχόλιο στην εφημερίδα «Αυγή» με αφορμή τη συμμετοχή γνωστού χιπ-χοπ συγκροτήματος, στις πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, στις 13-15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, αναφέρει: «Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι αποτυχημένη…». Αναφέρει επίσης και στίχους τραγουδιών του, όπως το «μαζί μου ασχολείσαι…».

Αφού ασχολήθηκαν μαζί μας, τους θυμίζουμε τα βασικά: το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», είναι από τα μεγαλύτερα νεανικά πολιτικά-πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας, θεσμός που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιείται από την αρχή ως το τέλος με την αυτοθυσία, το μεράκι και την προσπάθεια χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς και φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες κ.α. Είναι λογικό στις εκδηλώσεις του να χτυπάει ο παλμός της νεολαίας.

Οι κύριοι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…
Εμείς βέβαια έχουμε μια εξήγηση για τους λόγους επιλογής των ΝΕΒΜΑ και των Goin' Through από την ΚΝΕ. Και αυτή είναι οι επαναστατικοί στίχοι του τραγουδιού τους "Δεν κάνω διακοπές" που εκτός από δείγμα πάλης της εργατικής τάξης, ταιριάζουν και γάντι με τη δύσκολη εποχή που περνάμε

χωρίς στυλό, διαβατήριο, μοναχά τους στίχους

διακοπές στην Αθήνα σε ασπρόμαυρους τοίχους

σε ταράτσες κεραίες και στη Βούλα ξαπλώστρες

μέσα κι έξω από μπαρ κι οι γνώστες παταμοστρες

και πέρανε οι νύχτες φτάνει πάλι ξημέρωμα

όλο το βράδυ σφηνάκια εξουδετέρωνα

φωτιά στα μπαρ θυμίζοντας το Νέρωνα μαχαίρωμα στην πλάτη

με κάποιους ξενέρωνα κάθε λιμάνι καημός

κάθε καημός και δάκρυ ίδια φράση στόμα, στόμα

ίδια απ’ άκρη σ’ άκρη χωρίς μοντάζ μόνο χείλη με χείλη

παρ’ το χαμπάρι μ’ αγαπάς κι ας μην είμαστε φίλοι

τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλειμματα καθόλου

ούτε ένα ρεπό

δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες

τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλλείματα καθόλου

ούτε ένα ρεπό

δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες

τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλλείματα καθόλου

ούτε ένα ρεπό

δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες

τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλλείματα καθόλου

ούτε ένα ρεπό

δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες''.




Δικη μας παρατηρηση

Μηπως ολα αυτα ειναι ανευ ουσιας;  Ποση σημασια εχει αραγε το τι ειδους συγκροτηματα εμφανιζονται σε ενα φεστιβαλ; Πολλοι υποστηριζουν οτι η μουσικη ειναι θεμα γουστου και διαθεσης, οποτε οποιαδηποτε προσπαθεια....''πολιτικοποιησης'' της ειναι τουλαχιστον γελοια! Eξ αλλου αρκετες φορες που μουσικοι χαρακτηρισθηκαν ως ...''επαναστατες'' και ''προοδευτικοι'' φανηκε με τον καιρο οτι τελικα δεν εχουν κανενα νοημα τετοιοι τιτλοι....


28 σχόλια:

  1. Πως λέμε: "ο πνιγμένος από τα μαλιά του πιάνεται" ;

    Έ, ένα τέτοιο πράγμα η "Αυγή" κι ο ΣΥΡΙΖΑ !

    Τους έχουν που τους έχουν όλοι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα στην κυριολία χ@@@@@ους, προφανώς θέλουν να τους "γράψει" κανονικά και η νεολαία !

    Ποιοι είστε εσείς ρε "αυγίτες" που θα πείτε στην νεολαία τι να ακούει ;
    Με τι να διασκεδάζει ;
    Με τι να παίρνει θάρρος και αισιοδοξία για τις επόμενες μάχες ;

    Δείτε ρε, τα χάλια σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Πηραν πολυ θαρρος λογω εκλογων, αλλα ας συγκεντρωθουν καλυτερα σε θεματα πολιτικης (εκει δλδ που χωλαινουν!) και ας αφησουν τις υποδειξεις σχετικα με τη μουσικη!

      Eτσι κι αλλιως θα εχουν μαλλον ακουσει το ρητο ''περι γουστου...κολοκυθοπιττα!'' :-)

      Διαγραφή
  2. Η επιλογή είναι όντως ατυχέστατη αλλά πιστεύω ότι στο κόμμα ελπίζουν για οικονομική βοήθεια από αυτά τα ονόματα.

    Αρκετά χρόνια πίσω οι ΝΕΒΜΑ (Νοητική Επανάσταση Βγαλμένη Με Αίμα...δεν είναι αστείο) είχανε ένα στίχο "κατά του κατεστημένου" με εφηβικό τρόπο ενώ οι goin through δε γράφανε εντελώς αμερικάνικους στίχους και πάντα υπήρχανε τραγούδια κατά των ναρκωτικών.

    Τώρα, γι' αυτό που λες ΕΛΒΑ, ο Παπακωνσταντίνου για παράδειγμα δεν τραγουδάει τραγούδια επαναστατικά αλλά αγαποτράγουδα. Αυτό δε σημαίνει όμως πως με τα αγροτικά, το Λοΐζο, τον Άσιμο κλπ. δεν έχει αφήσει πίσω του καλές ερμηνείες.

    Kάποτε τραγουδούσανε αυτά τα απλά εφηβικά τραγούδια.
    http://www.youtube.com/watch?v=zvA4AS3dki4
    http://www.youtube.com/watch?v=cLketl5ZgHk

    Τώρα, με διαφορετική σύσταση, τραγουδάνε αυτά. Και πιστέψε με δεν ταιριάζουνε σε τίποτα με την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ νεολαία.
    http://www.youtube.com/watch?v=rgruXPWd9Ks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις ένα ερώτημα:

      Ποιος και τι ακριβώς ορίζει τι θα ακούν οι νεολαίοι της ΚΝΕ ... τι ταιριάζει και τι όχι ;;;

      (αν όχι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ;)

      Διαγραφή
  3. mpenoVgeno

    Kατ αρχην εφ οσον το θεμα ξεκινησε απο το ΣΥΡΙΖΑ ειναι γελοιο. Το οτι καθονται μερικοι και παιρνουν στα σοβαρα το ζητημα των συγκροτηματων σ ενα φεστιβαλ ειναι λιγακι τραβηγμενο. Δηλαδη τι ακουει σημερα η νεολαια, Ριτσο και Θεοδωρακη; :)
    Η μουσική είναι θέμα γούστου και διάθεσης και οτι καθονται μερικοι και αξιολογουν καλλιτεχνες ως...''επαναστατες'' και μη, ειναι τουλαχιστον γελοιο κατα τη γνωμη μου.
    Ενα φεστιβαλ λογω τιτλου και μονο θα πρεπει να εχει ενα ευρυ φασμα καλλιτεχνων ασχετα αν σε πολλους απο εμας δεν αρεσουν καποιοι απο αυτους, τι να κανουμε ομως, αρεσουν σε αλλους και με τη λογικη αυτη θα πρεπει να τους ανεχτει κανεις, ή αν δεν θελει να τους ακουσει, δεν θα παει τη μερα εκεινη, δεν ειναι αναγκη να συμφωνουν ολοι με ολους!
    Εγω ετσι το βλεπω και να πω επισης οτι ουτε η rap oυτε η hip hop μου αρεσουν, αλλα ξερω οτι αρεσουν σε πολλους αλλους και θα πρεπει να ανεχτω τα γουστα και των αλλων, γιατι δεν ειναι ...πριβε παρτυ, αλλα φεστιβαλ, οπως ειπαμε.
    Και στη Σουηδια σε αναλογες εκδηλωσεις εχω δει πολυ ετεροκλητους, με τη περισταση, καλλιτεχνες να ανεβαινουν στη σκηνη χωρις ομως να ενοχλειται το κοινο που εχει μαθει να σεβεται την διαφορετικοτητα και στα γουστα!
    Στην Ελλαδα κατι τετοιο, ειναι πολυ δυσκολο, απ ο τι καταλαβαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε θέλω να σταθώ ούτε στο τι σκέφτηκα όταν έμαθα τη συμμετοχή των εν λόγω χέστα gangta συγκροτημάτων, ούτε στον τίμιο αγώνα του συντρόφου από το Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών dj Rico (που στο mySpace έχει τον Βησαριονοβιτς πρωτη μουστακάτη μούρη στα inspirations) να μετατρέψει τη Στικούδη σε πρωτοπόρα Κνίτισσα (πρώτη στα λικνίσματα πρώτη στους αγώνες). Αλλα στο σεμινάριο τρολαρίσματος (ναι κι εγώ την ίδια ανατριχίλα αισθάνομαι όταν ακούω αυτήν τη λέξη-τσίχλα) που δίνει το τίμιο το Κόμμα μας το εργατικό και έχει ως αποτέλεσμα ο "ακομπλεξάριστος" ΣΥΡΙΖΑ που σαν την KOKA(LEGALIZE IT)KOΛΑ πάει με όλα, να βάζει ταμπέλες σε "καλλιτέχνες" και νεολαίους που θα ταίριαζαν μόνο σε ένα αρτιοσκληρυντικό (όπως αναφέρεταισυχνά στο Τιμημένο) κόμμα. Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό, στον μη μυημένο στα "αριστερά" κλισέ ή μή, μουσικά πρώτυπα, νεανία, που προσφάτως αγανακτισμένος τό ριξε στον Τσίπρα, που μόνο ραπ δεν του τραγούδησε για να του υφαρπάξει την ψήφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τo θέμα τέθηκε ως προς τις συνεργασίες που είχαν κάνει στο παρελθόν τα δυο συγκροτήματα.
    (βλέπε και Κατερίνα Στικούδη!)

    Προσωπικά δεν είμαι φαν αυτού του είδους της μουσικής, αλλά δεν μ' αρέσουν και τα στερεότυπα του παρελθόντος.
    Ο Θεοδωράκης δεν διευθύνει πλέον, ο Ρίτσος εγκατέλειψε το μάταιο τούτο κόσμο και πίνει (επουράνια) τσίπουρα με το Χαρίλαο και μεις πρέπει να βρούμε κάτι καινούργιο.
    Ποιο όμως;
    Αυτή την ερώτηση έκανα και την κόρη μου, όταν της έδειξα την ανάρτηση από το 2310νετ και του μάστορα οικοδόμου, όπου έγραψα κάποια μισοαστεία-μισοσοβαρά.

    Πάντως στη μαθητική σκηνή δεν θα πλησιάσω
    (κατά πως το κόβω, ούτε και η κόρη μου)
    Μακρυά και αγαπημένοι!
    (γούστα είναι αυτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Έλβα μιλάω για το γούστο μου. Τώρα αν το "έγινες εμμονή"είναι ερωτικό τραγούδι κι αν η Δημητριάδη ηχογράφησε επαναστατικά τραγούδια δε θα το αναλύσω.

    2. Αν το διαλέγει η μαθητική νεολαία καλώς. Αν το διαλέγει ττο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση πάλι καλώς. Όμως η αισθητική είναι αταίριαστη.

    3. Από αυτού του τύπου τα συγκροτήματα, με πιστό κοινό και καλούς στίχους υπάρχουν οι Active member. Aπό τους Active member αποχώρησε κάποτε ο Νικήτας Κλιντ για να φτιάξει ένα συγκρότημα όχι hip-hop, τις ρόδες. Και οι ρόδες έχουνε γεάψει καλούς στίχους. Θα μπορούσαν ίσως να παίξουν αυτοί αν εδώ και χρόνια δεν παίζανε στα φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ. Και πιστέψτε με, για εφήβους οι στίχοι τους λένε πολλά, ειδικά σε σχέση με τις άλλες αμερικανιές που καλέσανε.

    Παρ' ολ' αυτά, αν ψάξετε "νικήτας κλιντ επιστολή ανοιχτό γράμμα τσίπρας" θα δείτε πόσο "επαναστάτης" είναι κι αυτός.


    ΣΟΥΜΑ : Αισθητικά και στιχουργικά αυτοί οι μουσικοί δεν έχουν να δώσουν τίποτα. Καλά κάνουνε και τους καλούν, θέμα δικό τους είναι, αλλά θα μου ακουγόταν καλύτερα αν γινόταν για λόγους οικονομικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα.
    Θεωρώ πως τα συγκεκριμένα συγκροτήματα είναι δημιουργήματα ενός συστήματος υποκουλτούρας που στηρίζεται και τροφοδοτείται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, εκφράζουν και υπηρετούν μια συγκεκριμένη «πρόταση πολιτισμού» (όπως φαίνεται από στους στίχους και από τα βιντεοκλιπς τους, να μην γίνω πιο περιγραφικός…) που προσωπικά με απωθεί. Και εξαιτίας αυτών, μου γεννήθηκε η απορία πως προσκλήθηκαν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μου φάνηκε δηλαδή σαν «παραφωνία». Απλά αυτό. Τίποτε άλλο.

    Το γεγονός (αν ισχύει δεν ξέρω, το διάβασα όμως σε τρία ή τέσσερα μπλογκς) πως κάποιο μέλος τους είναι σύντροφος, ή ότι προσκλήθηκαν από την ΚΝΕ στο φεστιβάλ της, δεν με κάνει να τους δω διαφορετικά ή να αλλάξω την άποψή μου, ούτε ξαφνικά τα συγκροτήματα αυτά έπαψαν να υπηρετούν τα όσα προανέφερα.

    Όπως λοιπόν κάποιοι έχουν κάθε δικαίωμα να τους αρέσουν ή να τους εκφράζουν αυτά τα συγκροτήματα, όπως η οργάνωση έχει κάθε δικαίωμα να καλεί στο φεστιβάλ της όποιον καλλιτέχνη θεωρεί πως θα την ωφελήσει η παρουσία του, έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα, νομίζω, να εκφράζω την γνώμη μου, ας είναι και αντίθετη.

    Συντροφικά.
    Καλή δύναμη!

    ΥΓ ανάλογο σχόλιο άφησα και στην επόμενη ανάρτησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά απο οτι καταλαβαίνω όλη η κουβέντα γίνεται από... αγανακτισμένους χιπ-χοπ-άδες που θίγονται από τους γιαλατζί χιπ-χοπ-άδες... Τι να πούμε κι εμείς οι ροκάδες που πρέπει να καταδεχόμαστε για ροκαδες διάφορους παπακωνσταντιναίους, τσακνίδες, μαχαιρίτσες κοκ? :-)

    Πραγματικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα όλη αυτή η κουβέντα... Προσωπικά το 90%+ της μουσικής που ακούγεται στα φεστιβάλ με αφήνει αδιάφορο... Αλλά και όχι μόνο της ΚΝΕ τα φεστιβάλ. Γενικά ότι ακούγεται στην Ελλάδα σε συναυλίες τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα...

    Rocean

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ... κακός !

      Καλά μπορείς να είσαι ροκάς και να μην σου αρέσει ο Παπακωνσταντίνου ;;;;;;;;

      Επειδή ...

      Διαγραφή
  9. Κάτι άσχετο... Το blogspot δεν επιτρέπει να μπορεί να κάνει κάποιος σχόλιο χωρίς να είναι γραμμένος σε κάποιες από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες? Είναι σπαστικό να πρέπει να διαλέξουμε κάτι από αυτά και δεν θέλουμε κανένα...

    Rocean

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι ένα τελευταίο... Στα σοβαρά τώρα...

    Το ότι κάποιοι καλλιτέχνες ΘΕΛΟΥΝ να παίξουν ΣΗΜΕΡΑ, το 2012, σε φεστιβάλ της ΚΝΕ, λέει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Δεν είμαστε στην εποχή που το φεστιβάλ της ΚΝΕ, ή το να είσαι ΚΝΕ, ήταν της μόδας... Αντιθέτως σήμερα είναι κάτι σαν στίγμα. Οπότε να τους χέσω τους διάφορους "σοβαρούς" καλλιτέχνες που λείπουν από το φεστιβάλ.

    Το ότι οι όποιοι ΝΕΒΜΑ συμμετέχουν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, για μένα κερδίζουν τον σεβασμό μου σαν άνθρωποι. Κι ας σιχαίνομαι της μουσική τους. Κι ας πάνε να τραγουδήσουν και το "χαρωπά τα 2 μου χέρια τα χτυπώ". Πρώτα απ' όλα σαν άνθρωποι βοηθούν στο κάποιοι πιτσιρικάδες να έρθουν σε επαφή με την ΚΝΕ... Σκασίλα μου τι τραγουδάνε...

    ΤΕΛΟΣ

    Rocean
    www.error.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ !

      Διαγραφή
    2. Oύτε ο Παπακωνσταντίνου θεωρώ πως κάνει καλό ροκ, ούτε ο Θαλασσινός και ο Λέκκας προσφέρουνε κάτι στη μουσική και στο δικό τους χώρο...
      Δεν είναι όμως και Βανδή ή Goin Through οι παραπάνω.

      Επίσης, δεν πιστεύω πως τα παιδιά που θα πάνε να ακούσουν παπαριές, θα "ενοχληθούν" τα αυτάκια τους , η ψυχή τους και τα μάτια τους από τους πάγκους με τα βιβλία ή από τις συζητήσεις για τα προβλήματα του κόσμου. Απλά θα πάνε για τη συναυλία.

      Από την άλλη καλά κάνει το ΚΚΕ και μαζεύει χρήματα. Αυτός είναι για εμένα ξεκάθαρα ο σκοπός. Να συγκεντρώσει χρήματα ή τουλάχιστον να μην μπει μέσα.

      Διαγραφή
    3. Θα ήθελα πολύ αυτούς :)

      http://www.youtube.com/watch?v=qXjkN7ZQIJc

      Διαγραφή
  11. Εσύ λες ότι δεν είναι βανδή ή goin Through... Εγώ τους θεωρώ όμως ίσα με βανδή και goin through... και τα ρεμπετολαϊκα τα θεωρώ σκυλάδικα... Οπότε γούστα είναι αυτά... Ο καθένας όπως θέλει χαρακτηρίζει...

    Επίσης, αν η ΚΝΕ ήθελε να βγάλει μόνο και μόνο λεφτά, θα μπορούσε να κλείσει 2-3 μεγάλα ονόματα (ακόμη και του εξωτερικού, πληρώνοντας τους κανονικά κιόλας) και να γίνει Ο ΧΑΜΟΣ... Άμα το έβλεπε σαν οικονομική επένδυση, χίλια δυο άλλα πράγματα μπορούσε να κάνει... από τους ΝΕΒΜΑ θα βγάλει?

    Rocean
    http://www.error.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά εγώ είμαι καλύτερος και έχω 2 νταν
      στ' αρχίδια μου τον γράφω τον Τάκι Τσαν

      Απλά ραπάρω. Δεν είναι κακό...

      Δε με νοιάζει αν τους θεωρείς χειρότερους. Δεν αναλύουμε ούτε Ελύτη ούτε Πόε. Είναι οι goin' through, ένα συγκρότημα της πλάκας, άθλιας αισθητικής και με άθλιους στίχους. Το να ισχυρίζεται κάποιος πως οι goin' through ταιριάζουν σε κομμουνιστή είναι βλακεία. ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.

      έτσι απλά
      ΤΕΛΟΣ

      (άκου τέλος... δε δέχεσαι διαφωνίες ε;)

      Υ.Γ. : Όταν το παιδί σου θέλεις να του δώσεις ερεθίσματα σχετικά με την ιδεολογία σου, μην του δώσεις "για να γυρίσει ο ήλιος", Ρίτσους και τέτοιες παπαριές. ... και καλά επαναστατικά ... κλάιν.

      Διαγραφή
    2. Γιατί κάτι πρέπει να ταιριάζει οπωσδήποτε σε Κομμουνιστή? Υπάρχει κάποιο στερεότυπο για το τι ακούει ένας Κομμουνιστής?

      Πειράζει αν ακούω Goin' through, Στικούδη, Rihanna, Madonna, Deep Purple, Dream Theater, Iron Maiden, Θεοδωράκη, Ρίτσο και δεν ξέρω ότι άλλο μου κατεβάσει? Υπάρχει αστυνομία που θα με εμποδίσει να το κάνω? Ναι... Φυσικά μπορεί κάτι να μου αρέσει περισσότερο και να το προτιμώ, αλλά υπάρχουν και στιγμές που να θέλω να ακούσω απλά μια χαζομάρα, γιατί έτσι μου ήρθε... Γιατί απλά μου ακούγεται ωραία ο ήχος την δεδομένη στιγμή...

      Στην μουσική μου συλλογή έχω τα πάντα... Πειράζει?

      Υ.Γ: Εγώ το παιδί μου θα το μεγαλώσω με Deep Purple, Iron Maiden και Manowar... :-) Έτσι νομίζω πρέπει... :-)

      Rocean
      www.error.gr

      Διαγραφή
    3. Επειδή το έχουμε ξηλώσει το θέμα και δε βλέπω ιδιαίτερη πρόοδο στη συζήτηση θα κάνω μια συνολική τελική τοποθέτηση (παρακαλώ την προσοχή σας και λοιπά, γιατί έχω αποψάρα και μετράει και είναι η καλύτερη από όλες, είστε λίγοι και είμαι ο καλύτερος... goin' through φάση φίλος ... ραπάρω και σωπαίνετε):

      1. Αν η μουσική χαρακτηρίζει κινήματα κι αν τα κινήματα έχουνε τις μουσικές τους ; Θα δώσω με παραδείγματα απάντηση.

      γνωρίζεις τη μουσική Oi!
      http://www.youtube.com/watch?v=Tah2xo2Nb0k
      Λέω πως ταιριάζει σε Ναζί. Εσύ τί λες;
      Ταιριάζει αυτούς να τους φέρεις στο φεστιβάλ; Πανκ μουσικούλα παίζουνε. Οι στίχοι όμως;

      Κι αυτή εδώ η μουσική υποπτεύομαι ταιριάζει σε κομμουνιστές http://www.youtube.com/watch?v=I1g-MyOSAPE

      Κι αυτή εδώ
      http://www.youtube.com/watch?v=rgruXPWd9Ks
      λέω πως ταιριάζει σε κοιμισμένα παιδάκια πλήρως ενταγμένα στο σύστημα. Εσύ τί λες; Λες να είναι το παράγωγο του καπιταλισμού ή όχι; Λες το κούνημα του κώλου και το πούλημα του φύλου της να είναι επανάσταση και ταιραστό με κομμουνιστές;


      2. Αν το φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν είναι πολιτικό και κομμουνιστικό πάω πάσο. Ας φέρουνε και τους ΝΕΒΜΑ και τη Μαντόνα κι ας στήσουνε και καμπαρέ ώστε "κάποιοι πιτσιρικάδες να έρθουν σε επαφή με την ΚΝΕ" όπως είπες.
      Αν όμως (θέλουμε να) είναι κομμουνιστικό και γεμάτο νεανικό πάθος και αγώνα ας τσεκάρουμε λίγο και τί μουσικές θα παίζονται. Αυτό πιστεύω και δεν πρόκειται να το αλλάξω.


      3. Από τη μία λες

      "Επίσης, αν η ΚΝΕ ήθελε να βγάλει μόνο και μόνο λεφτά, θα μπορούσε να κλείσει 2-3 μεγάλα ονόματα (ακόμη και του εξωτερικού, πληρώνοντας τους κανονικά κιόλας) και να γίνει Ο ΧΑΜΟΣ..."

      Κι από την άλλη

      "Το ότι κάποιοι καλλιτέχνες ΘΕΛΟΥΝ να παίξουν ΣΗΜΕΡΑ, το 2012, σε φεστιβάλ της ΚΝΕ, λέει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Δεν είμαστε στην εποχή που το φεστιβάλ της ΚΝΕ, ή το να είσαι ΚΝΕ, ήταν της μόδας... Αντιθέτως σήμερα είναι κάτι σαν στίγμα."


      Τειλκά τί πιστεύεις; Μπορεί να φέρει όποιον θέλει η ΚΝΕ ή οι καλλιτέχνες φοβούνται να στιγματιστούν κι επιλέγουνε αυτοί αν θα παίξουνε; Κι αν μπορεί να επιλέξει η ΚΝΕ γιατί επιλέγει τους Goin' through και ΝΕΒΜΑ; Aπ' την πολύ επαναστατικότητα της μουσικής; Επειδή το ζήτησε ο λαός και τέρμα; Γιατί ο λαός θα θέλει να παίξουνε κι οι TOOL. Να φέρουμε και TOOL.

      Διαγραφή
    4. 1) Εκτός από τις ακραίες περιπτώσεις ναζιστών κτλ, δεν βλέπω τον λόγο να λείπει γενικά και το pop τραγούδι και η ηλεκτρονική μουσική και άλλα... Όχι φυσικά με εμφανίσεις σαν το βιντεοκλιπ της Στικούδη... :-)

      2) Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ εκτός από το πολιτικό τραγούδι, την πολιτιστική πρόταση κτλ συνυπάρχει και το τραγούδι απλά για διασκέδαση. Εκτός κι αν στο λαϊκό στέκι πχ χορεύουν μόνο με αντάρτικα... Από το φεστιβάλ έχουν περάσει χίλια δυο συγκροτήματα που απλά παίζουν... διασκεδαστική μουσική... Οι goin through και οι NEBMA δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς. Για μένα αυτό είναι το θέμα... γιατί κολλάμε σε αυτούς και όχι σε χίλιους δυο άλλους παρόμοιους που πέρασαν... Τι μας τσίμπησε τώρα? Εγώ ξαναείπα... Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ γενικά με αφήνει αδιάφορο... Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έπαιζε κανείς τους... Αλλά μετά δεν θα έβρισκα και κανέναν άλλον να παίξει... :-)

      3) Είναι άλλο το να πληρώνεις έναν καλλιτέχνη σε μια συναυλία καθαρά πλέον με οικονομικά κίνητρα, που αλλάζει και τον χαρακτήρα της διοργάνωσης κι άλλο να το έχεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο και να παίζουν τζάμπα (ή με κάποιο πολύ μικρό ποσό), με βάση τον "πατριωτισμό" του καθενός, που δείχνουν και ένα είδος υποστήριξη στην οργάνωση.

      Οπότε όχι... Η ΚΝΕ με αυτόν τον χαρακτήρα του φεστιβάλ πιστεύω δεν έχει πολλές επιλογές να φέρει ότι γουστάρει...

      Rocean
      www.error.gr

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://themomusmonologue.blogspot.gr/2012/08/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...