17 Ιουλ 2012

Πως έπεισε ο ΣΥΡΙΖΑ;



Τελευταια εχει την αισθηση κανεις οτι ειναι παρα πολλοι αυτοι που ειτε δεν θελουν να καταλαβουν τι ακριβως γινεται στη χωρα, ειτε εχουν συμφερον να μη καταλαβαινουμε, εμεις, οι υπολοιποι. 

To δευτερο ειναι πιο πιθανο, κατα τη γνωμη μου.
 
Απο τη συγκυβερνηση, προσπαθουν να προωθησουν νέο κολοσσιαίο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, οπου ο Φ. Κουβέλης στηριζοντας τον Γ. Στουρνάρα, επιμένει να ισχυρίζεται ότι εφαρμόζουν και μετεκλογικά ο,τι υποσχεθηκαν προεκλογικα, δλδ. τη «σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο και βήμα - βήμα επαναδιαπραγμάτευση» (!)

Αλλοι παλι, απο καιρο προσπαθουν συστηματικα να ..εντυπωσιασουν, κατι που φαινεται διαβαζοντας αρθρα απο διαφορα εντυπα, οπως π.χ τελευταια την...Αυγη, οπου πραγματικα επικρατει ενας επιφανειακος και γι αυτο παραπλανητικος τροπος παρουσιασης των πραγματων, εκει, ειτε μεσω της...εξυμνησης του ηγετη τους, (συνεντευξεις απο κατηγοριες πολιτων που...πινουν νερο στο ονομα του Τσιπρα..) ειτε με το να ...εξυμνειται η περιφημη πολιτικη του ΣΥΝ απο...ξενους δημοσιογραφους και καλλιτεχνες, οι οποιοι θεωρουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μοντελο ...αριστερου κομματος προς μιμηση, (!) επισημαίνοντας μαλιστα οτι π.χ "για την Αριστερά στη Βρετανία δεν υπάρχει κάτι ανάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, που να εκπροσωπεί μαζικά τα λαϊκά συμφέροντα και κυρίως αυτά του κόσμου..."(!!)

Τελικα, το συμπερασμα ειναι οτι καποιοι εχουν...αφιερωσει πολλες ωρες δουλειας προκειμενου να φτασουν στο επιπεδο αυτο να μας ...δουλευουν εντος κι εκτος της χωρας περι της...αποτελεσματικοτητας των προσπαθειων του ΣΥΡΙΖΑ, αν και τα εκλογικα αποτελεσματα δυστυχως τους ...δικαιωνουν, εστω και προσωρινα! 

Ειναι ομως τοσο κριμα να  υπαρχει εκει εξω ενας ολοκληρος κοσμος που φθείρεται καθημερινα ενδίδοντας, εκχωρωντας τα δικαιώματά του και κυρίως μη συμβάλλοντας στο να μπει ενας φραγμός στον ανελέητο αυτό πόλεμο που παιζεται στις πλατες των εργαζομενων.

Ενας απο τους λογους ειναι η τεραστια ανωριμότητα σε πολιτικό επίπεδο που παρατηρει κανεις στη χωρα, μαζι με ενα απιστευτο στο ειδος του και πολυ καλα μεθοδευμενο  αποπροσανατολισμό. Ετσι δινεται η ψευδαισθηση οτι δεν υπαρχει διέξοδος, ενω αλλοι φτανουν στα ...ακρα αωτα βλεποντας τον...Συριζα σαν τη  μονη ..λυση!

Πως αλλιως να εννοησει κανεις οτι συμφωνα με αρθρο της Αυγης:

«Το Περιστέρι και το 37,71% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ήταν ένα από τα πιο "τρανταχτά" παραδείγματα που έκαναν πολλούς να μιλήσουν για ταξικότητα της ψήφου. Για την επιστροφή της Αριστεράς στις λαϊκές συνοικίες σε ποσοστά που θυμίζουν τις παλιές... καλές εποχές. Μια μεγάλη πόλη στα Δυτικά της Αθήνας, μια περιοχή όπου ζουν και εργάζονται άνθρωποι - θύματα της ταξικής πολιτικής, έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά - η Νέα Δημοκρατία που ακολουθεί πήρε μόλις 19%. Η διαχωριστική γραμμή που βίαια επιβάλλει το Μνημόνιο αποτυπώθηκε και στις κάλπες.... »

Πως στο..καλο, ομως, επεισαν γενιες ανθρωπων οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο μονος εκφραστης των..« συγχρονων αναγκων του κόσμου της εργασίας, των νέων ανθρώπων, το εγχείρημα ιστορικής υπέρβασης που δεν εγκαταλείπει τις αφετηρίες του, αλλα με σταθερό στρατηγικό του στόχο τον σοσιαλισμό, με δημοκρατία και ελευθερία, θελει να αποτελέσει τη σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα, αναζητωντας την ανατροπή, την αλλαγή πορείας με βαθιές τομές, χωρίς εκείνους που μας έφεραν ώς εδώ»; 

Ποιοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι, οι οχι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι, πρεπει να παραδεχτουμε και απο ορισμενα παραδειγματα στο αρθρο, που η πλειοψηφια τους βρισκόταν πιο κοντά στο ...ΠΑΣΟΚ, χωρις ποτε να μιλανε για ταξεις και ιδεολογιες, αυτοι που απλα ειπαν «βαρεθήκαμε να μας κυβερνάνε τα ίδια τζάκια, θέλουμε νέους ανθρώπους». 
Ποσο μιλησε σ αυτους τους ανθρωπους ενα ..επιφανειακο, ενα αοριστολογικο σε συγκριση με το ΚΚΕ, κομμα; Η απαντηση μαλλον βρισκεται στο οτι πολλοι ηταν πρωην ψηφοφοροι του ..Πασοκ!

Δεν ήταν έκπληξη, λενε οι συνεντευξιαζομενοι, στο αρθρο, το εκλογικό αποτέλεσμα και τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ: «Αγανάκτησε ο κόσμος, ζητάει αλλαγή, να φύγουν τα λαμόγια». Από τη νέα αξιωματική αντιπολίτευση ζητάνε να κάνει ό,τι μπορεί για τα εργασιακά: «Κατ' αρχήν δουλειές. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί».

Δεν καταλαβαινω ποιοι ειναι αυτοι που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ..."αποκούμπι"! Ποτε ειχε κατεβασει κοσμο ο ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλωσεις, αναλογο των κινητοποιησεων του ΠΑΜΕ. Ποιο κομμα ειναι τελικα αυτο που ελεγε και λεει ακομη και μετα τις εκλογες "εργατη μη σκύψεις το κεφάλι";        
                
Ομως φαινεται οτι ειναι πολλοι αυτοι που δεν καταλαβαν ακομη οτι ο αγωνας που γινεται δεν ειναι για το...ευρω, αλλα για τα δικαιωματα μας που περικοπτονται  ολο και πιο πολυ, μερα με τη μερα! 
Ποιοι ειναι αυτοι που δεν βλεπουν κανενα αλλο κομμα παρα τον ...ΣΥΡΙΖΑ στο ρολο της..δυναμικής αντιπολίτευσης, οπως λενε
Πως αυτοι εννοουν τους ορους αυτους και πως ακομη και μετα τις εκλογες και τα οσα προωθουνται, εξακολουθουν αυτοι οι ανθρωποι να μη βρισκουν ψεγαδι στον...ΣΥΡΙΖΑ; 

Πως λενε οι ανθρωποι αυτοι οτι ενω ως «εργαζόμενοι ηταν παντα στην Αριστερα», βρέθηκαν τωρα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτές τις εκλογές, ο οποιος ειναι η .. «τελευταία τους ελπίδα», σχετικα με το πρόβλημα της ανεργίας, και την απονομή Δικαιοσύνης; 

Πως πιστεψαν ολοι αυτοι στο ρολο του Συριζα λεγοντας οτι "είναι ευχάριστο που υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση και οτι όλοι ευχόμαστε να έρθει μια μεγάλη αλλαγή»;  
Απο μονη της θα ερθει αυτη η περιβοητη...αλλαγη, οχι απο τον κοσμο;  Τι πιστευουν οι ανθρωποι αυτοι για τους αγωνες; Θα τους κανει ο μονος του ο...Τσιπρας και αν ναι, πότε σκοπευει να τους...ξεκινησει; 

Ποιοι ειναι οι ανθρωποι που παραδεχονται οτι ενω δεν ψηφιζουν συχνα, παρ ολα αυτα θα "ηθελαν να βγει, ο Συριζα για να αλλάξουν όλα, "να γίνουν ριζικές ανατροπές";  
Τοσο μικρομυαλοι ειναι οι ψηφοφοροι αυτοι που βλέπουν θετικά την ...καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ζητωντας από τον ΣΥΡΙΖΑ "να σταματήσει η ατιμωρησία", δηλώνοντας σίγουροι ότι "αυτός (σ.σ.: ο Αλ. Τσίπρας) δεν θα τους προδώσει" (!!)

Ποιοι μιλουν για την ιστορια της.."Αυγης" και το ρισκο να την αγορασουν στα χρονια της χουντας, οταν ολοι γνωριζουν την ιστoρια του ΚΚΕ και την υλη που πραγματευεται καθημερινα ο Ριζοσπαστης, μια απο τις καλυτερες κατα τη γνωμη μου και ιστορικα  μακροχρονες εφημεριδες σε Ευρωπαικο επιπεδο, σημερα, στο πλευρό του εργάτη, χωρις συμβιβασμους σε κανενα!

Ποιοι ειναι αυτοι οι...μεγαλοι σε ηλικια ανθρωποι που σημερα λενε οτι εξακολουθουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους οχι στο ....ΚΚΕ και την μακροχρονη ιστορια, του, αλλα  στον ...πολυ προσφατο ΣΥΡΙΖΑ και στο προσωπο του Αλ. Τσίπρα, επαναλαμβανοντας συνθηματα που θυμιζουν το Πασοκ του 80;  "Για να αλλάξει η κοινωνία",  ή το κλασσικο «μπορει να γεννηθηκα φτωχος, αλλα δεν θέλω να πεθάνω στη φτώχεια, ουτε θελω να δω φτωχεια για τα εγγόνια μου».

Ειλικιρινα απορω πως με επιχειρηματα και συνθηματα περασμενων δεκαετιων επεισαν τοσο κοσμο να τους πιστεψει και να τους ψηφισει! 

Το λιγοτερο που εχω να πω ειναι οτι ειναι ...εγκλημα το οτι χιλιαδες ψηφοροροι δεν πειστηκαν απο την τιμιοτητα των αγωνων και τον λογο του ΚΚΕ και εκει χρειαζεται να επικεντρωσει κανεις την προσοχη του απο δω και στο εξης, προκειμενου να πεισουμε οσους για τον Α ή Β λογο εχουν εναποθεσει σε λαθος κομμα τις ελπιδες τους, γιατι δεν θ αργησει ο καιρος που οσοι ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα διαψευστουν και οταν θα γινει αυτο πρεπει να μπορεσουν να διακρινουν μεσα στις ..αοριστιες, τη μονη ξεκαθαρη λυση, το ΚΚΕ!

1 σχόλιο:

  1. " Πως πιστεψαν ολοι αυτοι στο ρολο του Συριζα λεγοντας οτι "είναι ευχάριστο που υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση και οτι όλοι ευχόμαστε να έρθει μια μεγάλη αλλαγή»; "

    -Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή έθετε θέμα εξουσίας και γι' αυτό καλούσε ΚΚΕ,Ανταρσύα και ΔΗΜΑΡ (κακώς πιστεύω γιατί από πριν φάνηκε ότι ήταν πουλημένοι..) να συστρατευθούν. Θέμα αντιπολίτευσης έθετε μόνο το ΚΚΕ!

    " Ποιοι ειναι οι ανθρωποι που παραδεχονται οτι ενω δεν ψηφιζουν συχνα, παρ ολα αυτα θα "ηθελαν να βγει, ο Συριζα για να αλλάξουν όλα, "να γίνουν ριζικές ανατροπές"; "

    -άλλο λάθος σου. αυτές οι εκλογές είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής, οπότε μάλλον δύσκολο κάποιος που δεν ψήφιζε να πήγε τώρα.. (στην γενικευμένη μορφή του)

    "Ειλικιρινα απορω πως με επιχειρηματα και συνθηματα περασμενων δεκαετιων επεισαν τοσο κοσμο να τους πιστεψει και να τους ψηφισει! "

    -Τώρα μιλάς για το ΚΚΕ ή για τον ΣΥΡΙΖΑ??


    Σόρυ που είναι λίγο ξύδι το αποτέλεσμα για σας, και πραγματικά λυπάμαι που το ΚΚΕ έφθασε σε τέτοια ιστορικά χαμηλά ποσοστά, μα όταν πριν τις εκλογές θέτεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως πιο επικύνδινο εχθρό από τους συγκυβερνώντες τώρα, αυτά παθαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...