19 Μαρ 2013

ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι Δεξιοί ετοιμάζονται για συνεργασία με τους ακροδεξιούς SD




Έτσι, ήρθε στο τέλος, η κίνηση που όλοι περιμεναν. Οι συντηρητικοί αρχισαν να μιλουν για μια πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική. Ο υπουργός, Τοbias Billström, μίλησε για «ροη» και «όγκο» που πρέπει να μειωθεί. Εννοει τους ανθρωπους που ζητούν προστασία από το χάος και το θάνατο, ιδίως απο τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, αλλά ο ίδιος τους αποκαλεί "ροές" και "όγκους".


Σε μια συνέντευξη με το site Dagens Opinion, λέει ο γραμματέας του κόμματος των δεξιων, Kent Persson,  ωμά ότι οι ακροδεξιοι  «Σουηδοί Δημοκράτες», δειχνουν το προβλημα, ακομα και αν αυτος πιστευει οτι δεν βρισκουν λυσεις. Οι επευφημιες δεν άργησαν να έρθουν.  Οι οπαδοι των ακροδεξιων SD οπαδοί ερμηνεύουν τη κινηση αυτη ως πολυαναμενόμενη αναγνώριση. Άλλες αντιδράσεις από δεξιες ριζοσπαστικες κατεύθυνσεις μπορεί να συνοψιστουν καλύτερα σε ένα «τι ακριβως λέγαμε;»


Οι ακροδεξιοι SD (Σουηδοί Δημοκράτες) έχουν κάθε λόγο να είναι χαρουμενοι. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι σαφές ότι οι Συντηρητικοι ψαρευουν μεταξύ των ψηφοφορων τους, κατι που μέχρι σήμερα σχεδόν δεν αποδυναμωνει το κόμμα – κατι που ο ηγετης τους Jimmie Akesson συνήθως δεν αργει να επισημάνει. Αυτή τη φορά ιδιαίτερα ισχυρα, με την ομιλία του για "απατεώνες".


Μακροπρόθεσμα ομως, μια προσέγγιση με τους SD (Σουηδους Δημοκράτες) στον τομέα της μετανάστευσης θα σημαινει ξαφνικά οτι κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου θα είναι δυνατή μια συμμαχία για να περασουν σε συνεργασία με τη κυβέρνηση, κάτι που μπορεί να είναι απαραίτητο για να παραμείνει στην εξουσία το Κέντρο και να βγουν οι χριστιανοδημοκρατες KD από το κοινοβούλιο.


Όποιος πιστεύει ότι η συνεργασία αυτή θα περιορίζεται στην μεταναστευτική πολιτική είναι λάθος. Οι Σουηδοί Δημοκράτες είναι ενα ακροδεξιο ριζοσπαστικό κόμμα με ρίζες στο Σουηδικο ναζισμό και φυσικά θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τις πολιτικές τους όσο μπορούν.


Περιορισμοί σχετικά με την πολιτική ασύλου, δηλαδη μια λιγότερο ανθρωπινη και φιλοξενη Σουηδία, είναι ηδη αρκετά κακό. Η ιδέα μιας ιταλικης, ή Ισραηλιτικης κατάστασης όπου η δεξιά με την ριζοσπαστική δεξιά εχει τον ελεγχο είναι πραγματικά δυσάρεστη. Για το οτι ο πολιτικός επιστήμονα Andreas Johansson Heinö που αμοιβεται απο το think tank Timbro δίνει στο ραδιόφωνο στον ακροδεξιο Björn Söder συμβουλές για το πώς να αυξηθεί το SD δεν το κανει λιγότερο ενοχλητικο.


Υπάρχει μικρή συνολική στήριξη για την αλλαγή πορείας των δεξιων. Για παράδειγμα, η Νεολαία των Δεξιων επέκρινε έντονα το τέχνασμα του Billström, και τονίζει ότι η ένταξη είναι που έχει σημασία, οχι ο "όγκος" του Billström. Το κυριο αρθρο της DN τη Δευτέρα που περασε ειχε τίτλο « Κατω τα χερια απο το δικαίωμα του ασύλου." 


Από τον επιχερηματικο κοσμο δινεται ένα χτύπημα στους παλιους εχθρους, δηλαδή συντριβή των συνδικάτων και μείωση των μισθών, αλλά στου Stefan Fölsters το αρθρο στην Dagens Nyheter την Κυριακή προκυπτει κάτι σημαντικό: Ορισμένες περιοχες όπου η ανεργία είναι στα ύψη δεν εχουν καποιο ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό μεταναστών, η όλη ιδέα της ανεργίας που προκαλείται από μια  "ξενοσυνη" σε ανθρώπους με ξένο υπόβαθρο απλά δεν είναι αλήθεια. Έχει να κάνει με το οτι όλο και περισσότεροι άνθρωποι από την εργατική τάξη μενουν εκτος της ιδιωτικοποιημένης και εξαιρετικά αδυνατισμενης αγορας εργασίας και μενουν εκτος όταν οι πολιτικές στοχεύουν όλο και περισσότερο υπερ των ευτυχισμενων οικογενειων της μεσαίας αστικης τάξης στις μεγαλουπολεις.


Η  βάναυση δεξιά πολιτική των τελευταίων έξι χρόνων είναι το θεμέλιο της επιτυχίας των ακροδεξιων SD, και είναι οι ίδιοι oi Δεξιοι οι οποίοι πίεσαν για την ανάπτυξη που σήμερα αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους σε μια αυξανόμενη αντι-μεταναστευτικη κοινή γνώμη.



Mτφ απο Arbetaren

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...