16 Απρ 2013

Ψηφίζουν αύριο φοιτητές και σπουδαστές

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι φοιτητές και σπουδαστές, με τις εκλογές να γίνονται σε μια
περίοδο που εντείνονται οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση παράλληλα με τη γενικευμένη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη λόγω των χαμηλών προϋπολογισμών, το σχέδιο «Αθηνά» έρχεται να συμπληρώσει τα μέτρα για την ανώτατη εκπαίδευση που συγκροτούν το μοντέλο σχολών και τμημάτων που θέλουν οι εταιρείες οι οποίες όλο και πιο απροκάλυπτα εισβάλλουν στις σχολές. 

Ταυτόχρονα, οι σπουδές γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτες για τη λαϊκή οικογένεια. Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές και οι σπουδαστές με την ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ μπορούν να στείλουν το μήνυμα ότι απορρίπτουν το μέλλον που τους ετοιμάζουν και που επιφυλάσσει ιδιωτικοποιημένες, χωρίς δικαιώματα, «καλουπωμένες» στα μέτρα των μονοπωλίων σπουδές και στη συνέχεια ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και για ψίχουλα.

Η στήριξη των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ αποτελεί απάντηση στις προσπάθειες εκφυλισμού και διάλυσης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος και στις παρατάξεις που πρωταγωνιστούν σε αυτά. 
Εκφράζει την απαίτηση για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους, για ένα φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα που θα δίνει νικηφόρες μάχες στο πλευρό του λαϊκού κινήματος.


Σύμφωνα με όσα ισχύουν για την ψηφοφορία, δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των συλλόγων και ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. 
Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η εφορευτική επιτροπή που ορίζεται σε κάθε σύλλογο, στην οποία πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις. 
Στις εκλογές ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...