18 Απρ 2013

ΚΚΕ: Πικετοφορίες τωρα στο λεκανοπέδιο Αττικής για την επίθεση στην Μανωλάδα!

Πικετοφορίες και εξορμήσεις σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, ενάντια στην δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα πραγματοποιούνται σε:

Κέντρο Αθήνας στη στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο.

Πατήσια στους σταθμούς του ΗΣΑΠ

Ν.Κόσμο

Αμπελόκηπους

Τουρκοβούνια

Σεπόλια στη στάση του ΜΕΤΡΟ και στην πλατεία

Κολωνό στην πλατεία

Γαλάτσι στην Λ. Βεϊκου

Ν.Ιωνία στο εμπορικό κέντρο

Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου

Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου

Πετρούπολη, στη πλατεία Ηρώ, στο

Ίλιον στην κεντρική πλατεία, στους

Αγ.Ανάργυρους κεντρική πλατεία.

Ρέντη

Νίκαια

Κερατσίνι 

Πέραμα 

Κορυδαλλό 

Χαϊδάρι 

Αγ. Βαρβάρα

Στις 19:00, θα πραγματοποιθούν παρεμβάσεις σε:

Μενίδι
Άνω Λιόσια
Χαλάνδρι στην Κεντρική Πλατεία.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΣΗΣ:

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα, μαζική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ στη Μανωλάδα ενάντια στη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν  οι μεγαλοτσιφλικάδες-φραουλάδες της Νέας Μανωλάδας, στο αυτονόητο αίτημα των μεταναστών για πληρωμή της σκληρής δουλειάς τους.

Με δυναμική και μαζική πορεία από την είσοδο της πόλης οι κομμουνιστές έφτασαν στην κεντρική Πλατεία, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. (Δείτε βίντεο από την άφιξη των κομμουνιστών στην είσοδο της πόλης)

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τους δεκάδες τραυματίες, παραμένουν για νοσηλεία τέσσερις στο νοσοκομείο Πύργου και τρεις στο νοσοκομείο του Ρίο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στο μεταξύ, κάθε όριο αυταρχισμού ξεπερνά η κυβέρνηση καθώς μετά την εν ψυχρώ επίθεση των εργοδοτών κατά των εργατών, έρχονται συλλήψεις και απελάσεις 6 μεταναστών που είχαν εισαχθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του Ρίο.

Νωρίτερα, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ανδρέα Αθανασόπουλο επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Ρίο και τους τραυματίες που παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από τη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Δυτικής Ελλάδας, Γ.Αγγελόπουλο, χθες το πρωί, λίγες ώρες πριν το μακελειό, ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγούς και εμπόρους φράουλας, και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα γεγονότα» δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό τους καθώς είναι «κλάδος που παράγει ένα εξαιρετικά σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν». Μάλιστα, όπως αναφέρει, «μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγες και προβλήματα στην καλλιέργεια της φράουλας, όπως το εργατικό». (Το σχετικό δημοσίευμα είναι στο slideshow).


Οι δράστες-επιστάτες του εργοδότη παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της έκτασης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε άγνοια.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες των εργατών γης, ο εν λόγω εργοδότης, μέσω των επιστατών, τους διεμήνυσε να φύγουν από τον καταυλισμό αφού τελείωσε η δουλειά χωρίς να τους δώσει φράγκο!

Σύμφωνα με την αστυνομία, «συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στο χωριό Πηνεία Ηλείας ένας 38χρονος άνδρας, ο οποίος χθες το βράδυ για κάποιες ώρες είχε κρύψει τους 2 από τους 3 έλληνες που αναζητούνται για την υπόθεση της Μανωλάδας».

Συγκέντρωση του ΚΚΕ

Τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι εργάτες γης καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σήμερα, Πέμπτη, στις 16.00 στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας.

«Πρόκειται για ταξική σκληρή εκμετάλλευση που τώρα χτυπά τους μετανάστες, αλλά μετά θα χτυπήσει το σύνολο των εργαζομένων», σημείωσε ο Βίκτορας Θωμόπουλος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Δευτέρα με Παρασκευή στον 902» και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θερμό.  Σημείωσε ότι «το χέρι της εργοδοσίας, οπλίζεται από την συγκεκριμένη αντεργατική πολιτική που δίνει ένα τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο ενάντια σε οποιονδήποτε εργαζόμενο και όχι μόνο στον μετανάστη» ενώ επισήμανε ότι «μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, έχουν ανοίξει την αντιπαράθεση με αυτή την κατάσταση και έχουν μάλιστα στοχοποιηθεί». (Επισυνάπτεται απόσπασμα από τη συνέντευξη).

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών καταγγέλλοντας το «πυρ εν ψυχρώ στους εξαθλιωμένους μετανάστες εργάτες γης στην Ηλεία, από τ’ «αφεντικά» που όπλισαν μπράβους και επιστάτες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ, και τραυμάτισαν πάνω από 30 εργάτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας επειδή ζητήσανε τα απλήρωτα μεροκάματα 6 μηνών», καλεί το σύλλογο ΔΕΠ, την πανεπιστημιακή κοινότητα να σταθούν στο πλευρό των εργατών και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία της Μανωλάδας.

Παράσταση διαμαρτυρίας από ομοσπονδίες και συνδικάτα

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκοντυαι ομοσπονδίες και συνδικάτα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονική επίθεση των μεγαλοϊδιοκτητών γης και των μπράβων τους ενώ στις 5μ.μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

Παράλληλα, νέα ανακοίνωση καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης εξέδωσε το ΠΑΜΕ ενώ δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία καταγγέλλουν την επίθεση και καλούν σε κοινό αγώνα ελλήνων και ξένων εργατών. Καταγγελία εξέδωσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Την καταδίκη της για την αιματηρή επίθεση στη Μανωλάδα εκφράζει η ΠΑΣΥ, επισημαίνοντας ότι με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα γίνει πιο γρήγορο και «φαινόμενα» σαν κι αυτά στη Νέα Μανωλάδα θα γενικευτούν.

Τη δολοφονική επίθεση καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».

Τη δολοφονική επίθεση κατήγγειλαν στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης η βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. 

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς το καλοκαίρι του 2009 ένα «πρωτοπαλίκαρο» των «αφεντάδων της φράουλας», που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας εκ των χθεσινών δραστών, είχε δέσει δύο μετανάστες εργάτες γης πίσω από ένα μηχανάκι και τους έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας με την υποψία και μόνο ότι είχαν κλέψει λίγα πρόβατα.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή «βασιλεύουν» οι σιδερένιοι νόμοι που έχουν επιβάλει οι μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας με την ανοχή των τοπικών και κρατικών αρχών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σήμερα το πρωί, μιλώντας σε ΜΜΕ, ο δήμαρχος Ανδραβίδας–Κυλλήνης, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «οι απλήρωτοι μετανάστες συγκρούστηκαν με νέους εργάτες γης που είχε προσλάβει ο επιχειρηματίας και για τον λόγο αυτό επενέβησαν οι επιστάτες, πυροβολώντας».

Προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποκρύψει ότι οι μετανάστες εργάτες γης, με μεροκάματο 25 ευρώ από ήλιο σε ήλιο, δουλεύουν σαν τους είλωτες και μένουν σε άθλια παραπήγματα από νάιλον στα βάθη των χωραφιών, στα οποία μάλιστα πληρώνουν και ενοίκιο.

Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει ένα πράγμα: Η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Και μόνη λύση είναι το ξεχαρβάλωμα αυτού του συστήματος, που γεννά τη βαρβαρότητα, με κοινό αγώνα και πάλη όλων των εργατών, Ελλήνων και ξένων.

Τη δολοφονική επίθεση καταγγέλλει και το ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, γεννάει και αναπαράγει τη βαρβαρότητα, τη σύγχρονη σκλαβιά, την εργοδοτική τρομοκρατία ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ο ανυποχώρητος κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών με τη συμμετοχή και της νεολαίας, μπορούν να γίνουν πανίσχυρη δύναμη ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα γυρίσει ο τροχός!».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...