25 Απρ 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Επιστολή του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου της «RENAULT» για την αυτοκτονία εργάτη


Για την αυτοκτονία του εργάτη στο εργοστάσιο της «Ρενό» (διαβάστε αναλυτικά για την είδηση ΕΔΩ) επιστολή απέστειλε προς τους συναδέλφους του η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

 «Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η διοίκηση της "Ρενό" είναι ο ΕΝΟΧΟΣ της αυτοκτονίας του συναδέλφου σας μέσα στο εργοστάσιο της "Ρενό", τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Απρίλη. Όμως, το καπιταλιστικό σύστημα είναι η αιτία που οδήγησε στην απόγνωση και στην αυτοκτονία τον συνάδελφό σας. Γιατί ο καπιταλισμός έχει στο DNA του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, επιβιώνει από αυτήν.
Η εμπειρία μας από τα βάρβαρα μέτρα και την εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας αποδεικνύει ότι οι μειώσεις μισθών, το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, το χτύπημα σε συντάξεις και επιδόματα, η διάλυση κατακτήσεων έχουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κερδισμένους και χαμένους τους εργαζόμενους και το λαό.
Και στην περίπτωση της "Ρενό" επιβεβαιώνονται οι ευθύνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπέγραψε με τη διοίκηση του ομίλου "συμφωνία ανταγωνιστικότητας", αυξάνοντας το χρόνο εργασίας και "παγώνοντας" τους μισθούς.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, που συσπειρώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, παρακαλούμε να μεταφέρετε στην οικογένεια του συναδέλφου σας τα θερμά συλλυπητήρια των εργατών και εργατριών της χώρας μας

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...