18 Δεκ 2014

Ποιος δημιούργησε τους Ταλιμπάν

Το παρακάτω άρθρο, είναι του Νίκου Μπογιόπουλου, στο enikos.gr, με τίτλο "δακρυσμένοι... κροκόδειλοι".

To έγκλημα των ταλιμπάν με την εκατόμβη των μικρών παιδιών στο Πακιστάν έχει αφήσει όλους τους πραγματικούς ανθρώπους άφωνους.

Επειδή, λοιπόν,η φρίκη είναι πολύ μεγάλη για να αντέξει κανείς να βλέπει την υποκρισία να κρύβεται πίσω από τις οιμωγές και επειδή τα γνήσια δάκρυα πρέπει να διαχωρίζονται από εκείνα των κροκόδειλων, επαναλαμβάνουμε και υπενθυμίζουμε: 


Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του τότε συμβούλου του Κάρτερ, κατόπιν του Κλίντον και αργότερα του Ομπάμα, του Μπρζεζίνσκι, στο περιοδικό «American Interest» (τεύχος Μάης - Ιούνης 2008).
Το περιοδικό κυκλοφόρησε με τίτλο που καθιστά περιττό κάθε σχολιασμό: «Θα το ξαναέκανα! Μιλώντας για το Αφγανιστάν με τον Ζίγκμπνιου Μπρζεζίνσκι».

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό υπάρχουν δύο πρωταγωνιστές. 
Ο δεύτερος, εκείνος με τον οποίο συνομιλεί ο εκ των «μάγων της αμερικανικής διπλωματίας» Μπρζεζίνσκι, δεν είναι άλλος από τον νεαρό τότε Οσάμα Μπιν Λάντεν!

Αυτός είναι, ο μακαρίτης ο Μπιν Λάντεν είναι, που εικονίζεται να εκπαιδεύει στα όπλα τον Μπρζεζίνσκι. 
Η φωτογραφία έχει ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1980 και είναι τραβηγμένη στο Κίμπερ του Πακιστάν, σε συνοριακό φυλάκιο με το Αφγανιστάν.

Ήταν τότε που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έφτιαχνε – στα δικά τους εργαστήρια φτιάχτηκαν – τους ταλιμπάν. 
Και τους έφτιαχνε, με ορμητήριο ακριβώς το Πακιστάν, στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και προπαντός στο όνομα της παγκόσμιας σταυροφορίας εναντίον του κομμουνισμού…    

Όπως βλέπουμε, λοιπόν, ο Μπρζεζίνσκι ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ως επικεφαλής και οργανωτής των μουτζαχεντίν - που εμπνευστής τους ήταν ο Μπρζεζίνσκι - τελούσαν σε αγαστή συνεργασία.

Τόσο αγαστή, μάλιστα, που ο προεδρικός σύμβουλος, ακόμα και εφτά χρόνια μετά τους Δίδυμους Πύργους (σσ: τονίζουμε ξανά ότι η συνέντευξη του Μπρζεζίνσκι δόθηκε το 2008), ακόμα δηλαδή και όταν η Αλ Κάιντα λογιζόταν ως η μεγαλύτερη τρομοκρατική στον κόσμο, δήλωνε ευθέως και απροκάλυπτα:  
«Θα το ξαναέκανα»!

Αλήθεια, όσοι παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το περιεχόμενο της λέξης «ιμπεριαλισμός», τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν; 

Υστερόγραφο: Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στη Βουλή συνεχιζόταν το μέτρημα. Στο μεταξύ, το μέτρημα στην κοινωνία βγάζει: 6,3 εκατομμύρια φτωχοποιημένους, 1,5 εκατομμύριο άνεργους και 700.000 παιδιά υποσιτισμένα. Κι αυτό το μέτρημα συνεχίζεται, επίσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...