6 Δεκ 2013

ΚΣ της ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008. / Επεισοδια

Σε ανακοίνωση για τη δολοφονία το 2008 του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:
 
«Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, στις 6 Δεκέμβρη 2008, πραγματοποιήθηκε στο έδαφος της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Διαχρονικά η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας πηγαίνει χέρι χέρι με την κρατική και εργοδοτική βία και καταστολή, με διάφορες μορφές.

Έτσι και σήμερα με το δόγμα "νόμος και τάξη" η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβληθεί η υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στα σχολεία, στους τόπους δουλειάς, στις σχολές.

Ενώ είναι αναγκαίο να απομονωθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή από το λαό και τη νεολαία, το σύστημα με τη θεωρία των άκρων προσπαθεί να εξισώσει την εργατική - λαϊκή πάλη με την εγκληματική δράση των φασιστών. Ταυτόχρονα αξιοποιεί τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών. Χρησιμοποιεί την κρατική και παρακρατική καταστολή με στόχο τη δυσφήμηση έως και το χτύπημα των αγώνων των εργαζομένων, των σπουδαστών, των μαθητών.

Η απάντηση βρίσκεται στην ένταση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή. Να γίνουν κάστρα οργάνωσης, συζήτησης, συλλογικής δράσης και αγώνα οι χώροι δουλειάς και μόρφωσης, οι λαϊκές γειτονιές. Η ελπίδα για τη νεολαία βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος».

--------------------------------------------------------------------------------------
Στο μεταξυ επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 στα Προπύλαια κατά τη διάρκεια της πορείας για την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 


15 διμοιρίες ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει 150-200 άτομα στα Προπύλαια και εντός του ασύλου και απειλούν όλους με προσαγωγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...