6 Σεπ 2015

Λίγο πριν την κάλπη ...



Είναι μύθος τα περί «σκληρής ή … ημίσκληρης ή … μαλακής διαπραγμάτευσης.

Η όποια «διαπραγμάτευση», δεν είχε καμία σχέση με τα συμφέροντα ή τα δικαιώματα του λαού, αλλά το πιο τμήμα του μεγάλο κεφαλαίου θα έχει μεγάλα ή μικρά κέρδη και πως αυτό θα εξασφαλιστεί.

Το πώς θα εξασφαλιστεί η παραπέρα αποδοχή από τους λαούς, του ρόλου των υπερεθνικών Κέντρων Εξουσίας των λαών, δηλαδή της  ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ.

Ο σκοπός του 1ου Μνημονίου δεν ήταν παρά η εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων που έδωσαν ιδιωτικοί φορείς σε τμήματα του μεγάλου  κεφαλαίου στην Ελλάδα (και όχι μόνον).
 
Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει, παρά με την καθιέρωση βάρβαρων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού λαού – πως αλλιώς π.χ. θα δεχόταν οι λαών των άλλων χωρών να δεχτούν να «περάσουν» τα δάνεια από τα λεγόμενα «ιδιωτικά φαντς» στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης.

Το 2ο Μνημόνιο, ήρθε ως συμπλήρωμα του 1ου, για λόγους που έχουν να κάνουν και με την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και γιατί για πρώτη φορά εφαρμοζόταν ένα τέτοιο «πρόγραμμα» (το 1ο Μνημόνιο εννοώ), υπήρξαν αστοχίες, καθυστερήσεις, αναβολές, διάφορα προβλήματα.
 
Φυσικά και το 2ο Μνημόνιο περιελάμβανε σκληρά, πολύ σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού μας, διατηρώντας φυσικά όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Τώρα, με το 3ο Μνημόνιο, εκτός του γεγονότος ότι διατηρεί όλα τα προηγούμενα, έρχεται να ξεθεμελιώσει τη χώρα και τον Ελληνικό λαό ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

Για αυτό και οι εκλογές …

Και το τρόπος που γίνονται …

Δεν τους «παίρνει» παρά να μετέχουν στην κυβέρνηση που θα τα υλοποιήσει (τα μέτρα του 3ου Μνημονίου) όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα, με όσο το δυνατό λιγότερες λαϊκές, εργατικές αντιδράσεις.

Εδώ να επαναλάβουμε ότι και τα τρία Μνημόνιο, έναν σκοπό υπηρετούν και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν.
 
Την διατήρηση ή ακόμα και την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, των καπιταλιστών δηλαδή.

Και φυσικά, το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, πήρε την απόφαση, να στηρίξει (για να του κάνουν την «δουλειά») όχι δύο κόμματα όπως έκανε παλιά, αλλά μια … σειρά από … δαύτα.
 
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Λεβέντης, προωθούνται από τα κανάλια, τους καναλάρχες τους δηλαδή, με τρόπο σκανδαλωδώς πασίδηλο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...