18 Ιαν 2012

Ντροπή, ή..ανατροπή; [ των φιλανθρώπων! ]

 
Αντιθετα απ ο τι ισχυριζονται πολλοι, πιστευω οτι ειναι χρησιμο να ριχνει κανεις μια ματια και στις φυλλαδες, οχι βεβαια γιατι...αγωνιά να μαθει το...ονομα του μωρου της Βeyonce, ή το αν η...Σια Κοτσωνη ανανεωσε το συμβολαιο της με τον..ΣΚΑΪ (!), δε λεω,...χρησιμα πραγματα κι αυτα, γιατι αν δεν τα ξερει κανεις τοτε δεν εχει καμμια ελπιδα για συμμετοχη σε..πρωιναδικα κλπ ζωνες ενημερωσης (!) γνωστων καναλιων και MME, που φροντιζουν και με το παραπανω,  να κρατουν παντα...υψηλα το επιπεδο των πολιτων της χωρας αυτης!

Παντως, συχνα μεσα απο τετοιες ειδησεις εχει κανεις την ευκαιρια να δει πως το κεφαλαιο και οι μεγαλοαστοι βλεπουν τον υπολοιπο κοσμο και τι πιστευουν για τη νοημοσυνη της εργατικης ταξης!

Ετσι καταληγει κανεις να πιστεψει οτι μαλλον μας θεωρουν....κρετίνους, εφ οσον συνειδητοποιει κανεις οτι οι περισσοτερες ειδησεις που πλασαρονται απο τα ΜΜΕ προσβαλλουν την νοημοσυνη του μεσου ανθρωπου, σε καθημερινο επιπεδο, μερικες μαλιστα απ αυτες μας κανουν...εξω φρενων!

Οι πλουσιοι, οπως διαβαζουμε, εχουν..."τυψεις και το ριχνουν στην φιλανθρωπια", ενα προσφιλες ...σπορ (!) της ταξης αυτης, που τελευταια, εχει γινει πολυ της μοδας, χαρις στην αδιαφορια του νεοφιλελευθερου κρατους! Ειναι βεβαια λιγο οξυμωρο, εφ οσον, συνηθως ο...εκμεταλλευτης δεν νιωθει…τυψεις (!) για την εκμεταλλευση του πανω στους εκμεταλλευομενους!

 Ομως ακομα κι αν υποθεσουμε οτι ειναι ετσι, φανταζομαι οτι οσοι τυχαινει να ειναι....ευσυνειδητοι, ως πλουσιοι, εχουν παντα την ευκαιρια να κανουν το σωστο με το να σταματησουν να εκμεταλλευονται τους υπαλληλους τους, απο δω και περα!

Ομως, οχι..

Η ειδηση μας πληροφορει οτι λογω...τυψεων, πολλοι απο αυτους τους πλουσιους το ριχνουν στην.... φιλανθρωπία και οτι ενα μεγαλο ποσοστό εκατομμυριούχων έχει ακομα και την πρόθεση να αυξήσει τις δωρεές που κάνει! (Μιλαμε για  ...ευσπλαχνια σε υπερθετικο βαθμο!)

Σύμφωνα μαλιστα με μελέτη που δημοσιεύει η Huffington Post, οι εκατομμυριούχοι των ΗΠΑ, δεν υπολογίζουν το χρήμα, όταν πρόκειται για... φιλανθρωπικές δωρεές!!

Αν για παραδειγμα το 59% των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, οπως διαβαζουμε, αισθάνονται ότι έχουν την υποχρέωση να δώσουν στην κοινωνία τον ...οβολό τους ας αρχισουν καλυτερα να σκεφτονται οχι πως θα αυξήσουν τις ...δωρεές που κάνουν, αλλα το ενδεχομενο να...πληρώνουν φόρους και να σταματησουν να εκμεταλλευονται τους εργαζομενους που εχουν στις επιχειρησεις τους!

Αυτο και μονο θα ηταν η καλυτερη...φιλανθρωπια, που θα μπορουσαν να προσφερουν στη ζωη τους, αλλα δυστυχως οι μονες "φιλανθρωπιες" που ξερουν αυτοι, ειναι του ειδους που γινονται με τις ...ευλογιες του κρατους!

Παρτε παραδειγμα απο τα δικα μας «εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης», που κλεβοντας τον ιδρωτα των εργαζομενων θελουν να προσφέρουν στο κεφαλαιο...ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές, μειωνοντας, ή και καταργωντας τις εργοδοτικες εισφορες, (μιλαμε για δισεκατομμυρια!), για να σωθουν οι τράπεζες, «κουρευοντας» ...αποθεματικα και  Ταμεία!
Να μη ρωτησουμε λοιπον τους...''φιλανθρωπους'' της χωρας μας και τους φιλους τους που ειναι αυτα τα 11 δισ. που χρωστά το Δημόσιο στα Ταμεία, γιατι μαλλον δε θα παρουμε απαντηση και παλι!   

Ουτε να τους ρωτησουμε γιατι, ενω εχουν κερδη, ειναι προθυμοι να κοψουν κι αλλο χρηματα που σε ενα αλλο κρατος που σεβεται τον πολιτη θα πηγαιναν για να δημιουργηθουν θεσεις εργασιας, για να υπαρχουν νοσοκομεια και να μη χαριστουν στους ιδιωτες, για να υπηρχουν σχολεια που να μην εβγαζαν...αμορφωτους πολιτες, καλους μονο για....ξεζουμισμα απο τις ...πολυεθνικες!

Ουτε, βεβαια, να ρωτησουμε για τις συντάξεις της ντροπης που τις ...πετσοκοψαν κι αυτες, σε σημειο που οι ανθρωποι που δουλεψαν μια ζωη και προσφεραν, να ντρεπονται, σημερα, που δεν εχουν ουτε τα απαραιτητα!

Ποιος θα επρεπε να ντρεπεται, ομως; Εμεις, ως εργαζομενοι, ή αυτοι ως...''φιλανθρωποι'';

Τελος, αν δεν ηταν εγκληματικα τραγικο, θα ηταν ...ανεκδοτο αυτο που ακουσα οτι οι...φιλανθρωπιες εκπιπτουν απο τις φορολογικες δηλωσεις αυτου του ειδους των....''φιλανθρώπων'', (ή ...παλιανθρώπων!).

Oπως, θελετε πειτε τους, το ιδιο μου κανει........




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...