30 Ιαν 2012

Σώματα

From: Old boy
Πόσα σώματα μεταναστών χωράνε στοιβαγμένα στην καρότσα ενός βαν; 

Πόσα σώματα μεταναστών καταπλακώνονται και πεθαίνουν όταν το βαν εκτρέπεται και πέφτει; 
Πέντε.
Τι θα μπορούσε να συμβολίζει η σύμπτωση Τρίτη βράδυ να πεθαίνει στο δρόμο ένας καλλιτέχνης προσπαθώντας να "δει" μια σκηνή που είχε να κάνει με μετανάστες και Παρασκευή βράδυ να πεθαίνουν στο δρόμο μερικοί τέτοιου είδους μετανάστες; 
Ίσως και τίποτα. Ακόμα και έτσι όμως αξίζει να μπει το ένα συμβάν δίπλα στον άλλο.
Τι είδους αποσιώπηση είναι αυτή που κάνει την είδηση του θανάτου των πέντε στοιβαγμένων μεταναστών να μην μεταδίδεται και τόσο ως είδηση, άρα να μην θεωρείται και τόσο είδηση;  
Η πιο αθώα, η λιγότερο δόλια. Γιατί εδώ, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες αποσιωπήσεις, μπορεί να μας καθησυχάσει το γεγονός πως κανένα συνειδητό φίλτρο δεν μπήκε, πως καμία αντιδεοντολογική αξιολόγηση της είδησης ως πολιτικά επικίνδυνης δεν έγινε και πως άρα δεν μπήκε για αυτό το λόγο στο περιθώριο. Απλά παρέμεινε στο περιθώριο όπου εξαρχής ανήκε. Γιατί εδώ, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες αποσιωπήσεις, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι η δεοντολογία τηρήθηκε. Απλά τα δικά τους σώματα αόρατα ήρθαν από έναν άλλο κόσμο, αόρατα στοιβάχθηκαν μέσα στην καρότσα του βαν, αόρατα καταπλακώθηκαν μέσα στην καρότσα του βαν και αόρατα θα πάνε σε έναν άλλο κόσμο, εκτός κι αν ο άλλος κόσμος δεν υπάρχει καν, οπότε το μόνο που συνέβη είναι ότι ήρθαν από πάρα πολύ μακριά για να δοθεί το αμετάκλητο τέλος της ύπαρξής τους στην καρότσα ενός βαν, όπως ακριβώς τους πρέπει, πάνω και κάτω από σώματα ακριβώς σαν και τα δικά τους, σώματα που δεν μπορούν να ειδωθούν μπορούν όμως να αναποδογυρίσουν, μπορούν να πιέσουν, μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία, μπορούν να γίνουν ο αόρατος θάνατος ομοειδών σωμάτων.

2 σχόλια:

  1. Μερικά ακόμα σώματα "ασήμαντων", ίσως "μη καταγεγραμμένων", άρα "ανύπαρκτων" ψυχών, στην κιμαδομηχανή του συστήματος, δεν αποτελούν "είδηση" όχι μόνο για τα ανθρωποφάγα μμε, αλλά και για τους περισσότερους από τους μόνιμους κατοίκους αυτής της χώρας. Αδιάφορο. Τώρα που η αχόρταγη κιμαδομηχανή τραβά και τις δικές μας σάρκες στις κοφτερές λεπίδες τις, θα συνεχίσουμε να αδιαφορούμε; Καλή δύναμη σφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν καταλαβουμε οτι και οι ζωες καποιων συμπατριωτων μας, που ισως εφευγαν με τον ιδιο...''αθορυβο'' (απο τα ΜΜΕ) τροπο, στη προσπαθεια τους να βρουν δουλεια στο εξωτερικο, ενω ο θανατος τους ειχε αποσιωπηθει απο τα μεγαλα ειδησεογραφικα πρακτορεια, τοτε ισως συνειδητοποιουσαμε οτι οι ζωες ΟΛΩΝ ανεξαιρετα των ανθρωπων ειναι εξ ισου πολυτιμες και εξ ισου σημαντικες, ασχετα απο εθνικοτητα και φυλο!
    Μεχρι τοτε ας συνεχισουμε να ζουμε με τη ψευδαισθηση του οτι εμεις ως...Ελληνες ειμαστε..''καλυτεροι'' απο αλλους, ενα επιχειρημα ιδιαιτερα αρεστο στους ψηφοφορους του..ΛΑ.Ο.Σ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...