1 Ιουλ 2012

Ακραία μοναξιά


1. Μέσα σ' αυτόν τον κυκεώνα ηλιθιότητας ο καθένας υποτάσσεται στη μοναξιά του.
 
2. Μετριότητες παντός είδους παραμορφώνουν το καθετί, πηγαινοέρχονται στη ζωή μας με τη σοβαροφάνεια που τους δίνει η τηλεόραση, ενώ έξω από το σκηνικό της μια φράση ακούγεται από κάθε πολίτη: «Δε νιώθω καλά».

3. Ο πολίτης βυθίζεται μέσα στην ψήφο του. Από τη στιγμή που αρνήθηκε τον εαυτό του, θα συναντηθεί με την αφόρητη πραγματικότητα που απλόχερα θα του χαρίσουν τα πάσης φύσεως φασισταριά.

4. Από τη στιγμή που δεν καταφέραμε ν' αναχαιτίσουμε τον μικροαστισμό στην καθημερινή μας ζωή, ήρθε η ώρα να τον υποστούμε σαν ιδεολόγημα. Θα φροντίσει η «Χρυσή Αυγή» γι' αυτό.

5. Στην προσπάθειά του να συμμορφωθεί πιστεύοντας πως έτσι θα προκαλέσει τον οίκτο των Ευρωπαίων, ο πολίτης έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε. Πρόκειται για μια δυστυχία χωρίς προηγούμενο, για μια άσκηση αυτοχειρίας, για μια παγωνιά δίχως τέλος.

6. Η Ιστορία είναι σίγουρο πως δεν θα σκύψει πάνω στη μοναξιά μας. Η αναπόφευκτη ευρωπαϊκή σύρραξη προετοιμάζεται από τους συγγενείς εξ αίματος τραπεζίτες. Αυτοί θα ξετρυπώσουν και τον τελευταίο μοναχικό που ελπίζει πως, αγγίζοντας την καρδιά του με ευλάβεια, το ίδιο θα πράξουν και οι αντίπαλοί του. Ο αφελής πιστεύει ακόμα και τώρα πως μέσα από μια κατάσταση βαθιάς περισυλλογής θα αναχαιτίσει την πραγματικότητα.

7. Τώρα τι γίνεται; Οταν ακούω αυτή τη φράση, αηδιάζω. Προλαβαίνουμε να πάρουμε τώρα στα χέρια μας την πολιτική αλφάβητο και ν' αρχίσουμε να συλλαβίζουμε, ενώ έξω από το σπίτι μας θα πολλαπλασιάζεται το κακό; Θυσιάσαμε την ελευθερία μας και τώρα προσπαθούμε να κρυφτούμε αδέξια πίσω από τις φροντίδες μιας ανύπαρκτης κυβέρνησης σ' ένα ανύπαρκτο κράτος.

8. Υπάρχει μια αρχή που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει: Πληρώνεις πάντα για τις επιλογές σου. Είναι η στιγμή να κάνουμε ταμείο. Δεν θα πληρώσουμε για τις κακές κλίσεις μας, αλλά για τον εαυτό μας, που περιφρονήσαμε ενδίδοντας.

5 σχόλια:

  1. Επισης διαβαστε για την ποιηση του Κακουλιδη και στο παρακατω λινκ

    ''Η ποίησή του, ένας εξορκισμός''

    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6919298

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μέρα σε σένα καλή μου Εlva,σε σένα και στους φίλους συμπλογκεράδες του γλόμπιν. Καλή μέρα και καλό μήνα!
    Θα μου πεις τι καλό μήνα και που τον βλέπω.
    Μωρέ άσε να πω εγώ τις ευχές μου και που ξέρεις μπορεί και να πιάσουν.
    Τα καλά βέβαια θα είναι για καλή δύναμη καλούς και αποτελεσματικούς αγώνες,κουράγιο και ψυχραιμία.
    Άντε και καλό υπόλοιπο Κυριακής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα και καλο μηνα, επισης, καλη μας φιλη black bedlam

      Δεν εχει σημασια που δεν βλεπουμε, ακομη, τον καλο μηνα, αλλα οι ευχες ειναι παντα ευπροσδεκτες! :)
      Τις εχουμε ολοι αναγκη μαζι με το κουραγιο και τη δυναμη για νεους αγωνες που ειναι σιγουρο οτι θα ξεκινησουν!

      Φιλια απο Βορρα!

      Διαγραφή
  3. Γεια σας και Καλό Μήνα !

    Πω πω ... Τι άρθρο είναι αυτό ...

    Τα λέει ΟΛΑ !
    Κυρίως χωρίς να "χαϊδεύει" κανέναν !

    Ιδανικοί αυτόχειρες ...
    Σίγουρα των αστών, των καπιταλιστών, γελάνε και τα ... μουστάκια τους !

    Τόσοι πολλοί να περιφρονούν τον ίδιο τους τον εαυτό, σε ένα τόσο μικρό κράτος, σίγουρα ... λέω σίγουρα ... κάποιος βρε παιδιά να ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ, ή ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Για μενα η πιο κατω φραση του Κακουλιδη τα λεει ολα:

      ''Θυσιάσαμε την ελευθερία μας και τώρα προσπαθούμε να κρυφτούμε αδέξια πίσω από τις φροντίδες μιας ανύπαρκτης κυβέρνησης σ' ένα ανύπαρκτο κράτος''.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...