30 Ιουν 2012

Φεύγουν όλοι οι άξιοι. «Eφυγε» κι ο Θύμιος!



Ο θεατράνθρωπος Θύμιος Καρακατσάνης που τιμησε το χωρο του, εφυγε σημερα, σε ηλικία 72 ετών, νικημενος από τη νόσο Πάρκινσον που εξελίχθηκε ραγδαία, οπως δηλωσε η συζυγος του. Αλλος ενας μεγαλος καλλιτεχνης που φευγει αφηνωντας τη χωρα φτωχοτερη απο σπουδαιους ανθρωπους της Τεχνης.

Ο Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και απο το 1960 εργαζόταν συνεχώς στο θέατρο, σαν βασικό στέλεχος του Θ.Τέχνης στην αρχη και στη συνεχεια στο Ελεύθερο θέατρο. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ηταν μεταξυ 2008 - 2010 στο " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ. Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου και δικαια θεωρείται μεχρι σημερα ως ο αξιότερος ερμηνευτής του Αριστοφάνη.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. Φεύγουν όλοι οι άξιοι απο κοντα μας, ποιοι θα αναπληρωσουν το κενο; 


Καποια αποσπασματα απο δηλωσεις του στο Ριζο 


Αμα μιλάμε για τρομοκρατία, το πρώτοπράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε επί παραδείγματι, θα ήταν να σταματήσουμε τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσω των εμπόρων, με τόση ευχέρεια. Αν θέλουμε να επιβάλουμε νόμους που υπάρχουν, δε χρειαζόμαστε τρομονόμους. Αρκεί να εφαρμοστούν οι νόμοι αυτής της χώρας. Εχουμε όντως μία γλώσσα που μπορεί εύκολα να δώσει τη διάσταση ενός νόμου. Αλλά τη γλώσσα αυτή θέλουμε να την καταργήσουμε και τώρα καταργούμε ακριβώς και το επίπεδο της πολιτιστικής μας πραγματικότητας».


Μια συνεντευξη του, που αξιζει τον κοπο να δειτε!


6 σχόλια:

  1. Έφυγε ένα Αντράκι ... ένα Μαγκάκι ...

    Ένας Άνθρωπος που θαυμάσαμε, ακόμα κι όταν αθυροστομούσε !

    Καλό Ταξίδι να ΄χει ...

    Εμείς, δεν θα τον ξεχάσουμε ΠΟΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Eλπιζω να ειδες και τη συνεντευξη και οσα λεει για την ενημερωση,πολιτικη, κλπ. Σε ενα δεν θα συμφωνησω, για την γνωμη του περι Λαζοπουλου, αλλα φυσικα ο καθενας δικαιουται να εχει τις αποψεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις, στον λεγόμενο καλλιτεχνικό χώρο, σημαντικό ρόλο παίζουν οι προσωπικές φιλίες, γνωριμίες, ακόμα και οι συνεργασίες !

      Έτσι πολλές φορές βλέπουμε κατά την δικό μας ... κόσμο, παράταιρες συγκλίσεις ...

      Διαγραφή
    2. Ναι, το ξερω, ετσι ειναι και περι γουστων και φιλιών δεν εχω τιποτα αλλο να πω....Ο καθενας οπως κρινει τους φιλους και συνεργατες του, δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε σε ολα μe ολους. Ετσι δεν ειναι;
      Για μενα μετραει το ποσο τιμιος συνεπης και ειλικρινης ειναι καποιος στις αποψεις του και οχι τι λεει η πλειοψηφια, που δεν εχει παντα δικιο! :)

      Διαγραφή
  3. I like the helpful information you provide in your articles.
    I will bookmark your blog and check again here regularly. I am
    quite certain I'll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

    Also visit my weblog: http://gto120dlaocm402mfos02.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...