15 Ιουν 2012

Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ σού βγαίνει ΠΑΣΟΚ

Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, με βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, η ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αδρανοποίηση του ΚΚΕ, στην παραίτησή του όχι μόνο σε ζητήματα προοπτικής, αλλά και σε άμεσα καθημερινά προβλήματα.

Καλούμε όλους εκείνους τους αριστερούς που εναποθέτουν την ελπίδα τους στον ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι έστω ας γίνει δοκιμή μιας χρήσης, να σκεφθούν πολύ σοβαρά. Δεν ζούμε σε μια, ας το πούμε, κανονική περίοδο που ίσως δίνει κάποια περιθώρια δοκιμών σε νέες τάχα λύσεις.


Δεν πρέπει να αναρωτηθούν, πώς έγινε στελέχη κεντρικών κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστών στις πρώην ΔΕΚΟ, στις Τράπεζες, στο Δημόσιο, αλλά και σε φτωχογειτονιές να δίνουν γραμμή για μαζική μετατόπιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με οργανωμένο μοίρασμα ψηφοδελτίων;

Βεβαίως, η μαζική μετακίνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα έπιανε αν δεν υπήρχε η απογοήτευση και δυσαρέσκεια προς το ΠΑΣΟΚ. Δεν αναφερόμαστε, θα το πούμε για μια ακόμα φορά, στον απλό κόσμο της βάσης, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι, το πιο σάπιο, που είχε ηγετικό ρόλο στα πράγματα επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να υπονομεύει έτσι το κόμμα του;

Σήμερα γίνεται φανερό ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία. Αντανακλά τους προβληματισμούς ενός μέρους της αστικής τάξης, του πολιτικού της προσωπικού, να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός ως κοιτίδα για την ίδρυση ή επανίδρυση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, ώστε στη θέση του δίπολου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να έχουμε ένα νέο δίπολο, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τη ΝΔ, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε εξελίξεις και στον κομματικό πολιτικό χώρο.

Η αστική τάξη της χώρας μας δε χαρίζεται στα κόμματά της, όταν αυτά αρχίζουν και χάνουν το κύρος τους και όλα δείχνουν ότι δεν μπορούν να το επανακτήσουν σε υψηλό ποσοστό. Οπως η ΝΔ διαδέχτηκε την ΕΡΕ, είναι πιθανό να έχουμε μια νέα ΝΔ στη θέση της σημερινής. Τώρα, ρίχνει τα δίχτυα για να πετύχει ένα νέο ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ με μοχλό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηφίζεις σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και μετά σου βγαίνει ξανά ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...