19 Δεκ 2012

Ένα καίριο ερώτημα, που ζητάει απαντήσεις

Το παρακάτω ερώτημα, απευθύνεται κυρίως στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά γενικά σε όλο τον οπορτουνιστικό χώρο, τα έντυπα και τους κάθε λογής δημοσιολόγους και αναλυτές που τον υποστηρίζουν.

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

Εφόσον είναι ώριμες οι υλικές συνθήκες για τη σοσιαλιστική επανάσταση, ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος, οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και είναι εμφανής ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, γιατί η εργατική τάξη και ο λαός δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή συμμαχία από σήμερα με στόχο να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων; 

Οι παρακάτω επισημάνσεις, πιστεύω, μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι απαντήσεις στο ερώτημα, να είναι όσο το δυνατό πιο ουσιαστικές.

1. Στις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, γίνεται αναφορά σε μια πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για το ποια πρέπει να είναι η θέση και η δράση του εργατικού κινήματος.

2. Οι Θέσεις, κάνουν εκτενή αναφορά στη δημιουργία επαναστατικής κατάστασης, ως αποτέλεσμα της όξυνσης της κρίσης και του ιμπεριαλιστικού πολέμου και παραθέτει τις θέσεις του ΚΚΕ για τα βασικά χαρακτηριστικά της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.

3. Το ΚΚΕ προτείνει την επαναστατική ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης από την εργατική και όχι την αλλαγή της κυβέρνησης με μια άλλη.

4. Η δημιουργία των Λαϊκών Επιτροπών, στις γειτονιές και της πόλεις όλης της χώρας, στις οποιίες συναντώνται τα πιο ριζοσπαστικά στρώματα του λαού μας, οι συνεχείς Διεθνείς Συναντήσεις που είτε συμμετέχει είτε τις διοργανώνει το ίδιο, το ΚΚΕ μόνο απομονωμένο δεν μπορεί να χαραχτηριστεί. Μόλις προχθές οι παρεμβάσεις του Κόμματος στη Μόσχα και την Μαδρίτη είναι ένα μικρό δείγμα για τό πόσο ... απομονωμένο είναι το ΚΚΕ.

5. Η Λαϊκή Συμμαχία, που προτείνει το ΚΚΕ, για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, είναι μια Συμμαχία Κοινωνικών Δυνάμεων (εργατική τάξη, μισοπρολετάριοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες κλπ.) και σε καμία περίπτωση κάποιο πολιτικό μέτωπο που θα το φτιάξουν ηγεσίες και κορυφές !

6. Το ΚΚΕ, παλεύει για τα καθημερινά, οξυμένα προβλήματα του εργαζόμενου λαού μας, θέτοντας ταυτόχρονα την προοπτική της κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη. Μεσοβέζικες λύσεις, ή το να διαλέξει κανείς ιμπεριαλιστή σύμμαχο (άλλοι με την ΕΕ, άλλοι την Κίνα, ή την Ρωσία, ή ακόμα και τις ΕΠΑ) απλά σπέρνουν αυταπάτες. Αυτό δείχνει η ιστορική πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...