20 Δεκ 2012

Υποκριτές

Με αναστεναγμούς ανακούφισης υποδέχτηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην συμμετέχει τελικά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ε. Ζαρούλια, στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης ! 

Με μεγάλη ικανοποίηση και ακόμα μεγαλύτερη υποκρισία άπαντες με μια φωνή δήλωσαν: 

- «Δεν έχει θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης» !

Για να δούμε, κατ΄αρχή, τι στο καλό (άλλο ήθελα να γράψω, αλλά ...) είναι αυτό το ... περιβόητο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης - καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - θεσμοθετήθηκε το 1949 και εδρεύει στο Στρασβούργο, στη Γαλλία.
Οταν ιδρύθηκε δε δέχτηκε τη συμμετοχή των τότε σοσιαλιστικών χωρών, γι' αυτό και ονομάστηκε «Συμβούλιο του ψέματος».

Σήμερα, έχει 47 κράτη - μέλη, μεταξύ των οποίων και 21 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στις 9 Αυγούστου 1949 η Ελλάδα προσχώρησε ως το 11ο κράτος - μέλος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεν αποτελεί όργανο της ΕΕ, καθώς ο ρόλος του είναι διακριτός, ωστόσο και τα 27 κράτη - μέλη της συμμετέχουν και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ενας παραγκωνισμένος και απαρχαιωμένος θεσμός, που από το 1989 αποκτά ξανά ρόλο, προκειμένου να λειτουργεί ως θεματοφύλακας, ως κέρβερος των αντιδραστικών αλλαγών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης συνθέτουν:
  • Η Επιτροπή Υπουργών, αποτελούμενη από τους 47 υπουργούς Εξωτερικών των κρατών - μελών ή τους αναπληρωτές τους στο Στρασβούργο (Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων). Συνεδριάζει σε υπουργικό επίπεδο μία φορά το χρόνο (το Μάη ή το Νοέμβρη) και σε επίπεδο αναπληρωτών σε τακτική βάση. Είναι το βασικό όργανο λήψης αποφάσεων του Συμβουλίου. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίβλεψη εκτέλεσης των αποφάσεων που εκδίδει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, αποτελούμενη από 636 μέλη (318 τακτικά και 318 αναπληρωματικά), προερχόμενα από τα 47 εθνικά κοινοβούλια. Συνέρχεται τέσσερις φορές το χρόνο. Εχει συμβουλευτικό ρόλο και μπορεί να απευθύνει μη δεσμευτικές συστάσεις προς την Επιτροπή Υπουργών. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη Συνέλευση από 14μελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία (7 τακτικά - 7 αναπληρωματικά μέλη).
  • Η Σύνοδος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών.

Σ΄αυτό λοιπόν το Συμβούλιο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, βροντοφωνάζουν ότι η Χρυσή Αυγή και η εκπρόσωπός της, δεν έχουν θέση !
Όμως, κάνουν πως ξεχνούν ποια είναι η ... θέση του Συμβουλίου αυτού !
Μια θέση, που την γνωρίζουν πολύ καλά.
Θέση εξίσωσης του φασισμού με τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό !

Κι όχι μόνο θέση, έχει και δράση, για να μην πούμε ότι ανέλαβε εργολαβικά να διεκπεραιώσει τη βρώμικη αυτή υπόθεση για λογαριασμό της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας και του καπιταλισμού συνολικά που μοχθεί, σκυλιάζει, να σπιλώσει, να αμαυρώσει τον σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα.
 
Να τον ταυτίσει με τη μαυρίλα του φασισμού-ναζισμού, διαγράφοντάς τον έτσι, μαζί και όσα λαμπρά κατόρθωσε προς όφελος των λαών, ανάμεσά τους η καθοριστική συμβολή του στη συντριβή του ναζισμού, απ' τις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις ως προοπτική, ως τη μόνη προοπτική για τη λαϊκή ευημερία.έση, που την γνωρίζουν πολύ καλά.

Ώστε λοιπόν δεν έχει θέση η Χ.Α. σε ένα τέτοιο μόρφωμα ;
Μα, αν δεν έχει ΕΚΕΙ θέση, που αλλού έχει ;
Όχι μόνο έχει θέση, αλλά και είναι αυτό που λέμε, "γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι" !

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια.
Συκοφαντούν τον σοσιαλισμό, τον εξισώνουν με τον φασισμό-ναζισμό, χώρες-μέλη της ΕΕ δοξάζουν τους συνεργάτες των ναζί και την ίδια ώρα διώκουν αντιφασίστες αγωνιστές και αποκαθηλώνουν αντιφασιστικά μνημεία, εμποδίζουν τη δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων, απαγορεύουν σύμβολα...

Καλλιεργούν το έδαφος για την ενίσχυση μορφωμάτων τύπου Χρυσής Αυγής.

Και μετά ... τάχα μου και ... δήθεν, διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης. 
Αυτοί, οι στυλοβάτες, οι θιασώτες και απολογητές ενός συστήματος που γεννάει μαζί με όλα τα άλλα εκτρώματα και το φασισμό και το ρατσισμό. 

Σα δεν ντρέπονται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...