19 Απρ 2013

Κυριακές ανοιχτά, ή κλειστά; (Ιδού το..''δίλημμα''!)


Επειδη στην Ελλαδα, οπως και σε πολλα αλλα ..προτεκτορατα, εισακουονται μονο οι ευχες και επιθυμιες των...ευδαιμονιζόμενων πολιτων, διαβαζουμε τωρα οτι η συγκυβέρνηση, ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο, ωστε τις Κυριακές να είναι ανοικτά πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα!

Οι ανθρωποι αυτοι μας....σκεφτονται, τελικως! Οχι για να μη λετε δηλαδη οτι εχουμε αναλγητη κυβερνηση! Μπορει βεβαια να μη δινουν δεκαρα για κατι ψυχες εκει κατω στη Μανωλαδα, μπορει να μη νοιαζονται για τα νειατα της χωρας που ταλαιπωρουνται απο την ανεργια, τη πεινα, την αμορφωσια και συχνα κυριολεκτικα «φευγουν» απο τον..ματαιο αυτο κοσμο της τροικας και των συνεργατων τους ακομη και απο ...παραλογες αιτιες!

Ακους ομως να θελεις να ..ψωνισεις ντε και καλα και να τυχει να ειναι ...Κυριακη; Πως το αντιμετωπιζεις αυτο, ε;

«Να καταπιεστω κι αλλο, εγω;» λεει ο...ευδαιμονιζομενος πολιτης που τους εχει ψηφισει και πιστευει οτι εχει...''σωας τας φρενας'', ακομα, ενω θα επρεπε το συναφι τους ειτε να μεταναστευσουν παραυτα, ειτε να ...αυτοκτονησουν οταν με τις εγκληματικες επιλογες τους και τη στηριξη τετοιων κυβερνησεων οχι μονο στρεφονται εναντια στους μεταναστες, πια, αλλα και εναντια σε ολη την εργατικη ταξη, ανεξαρτητα απο ..εθνικοτητα και ο τι αλλο ...τεχνητο εμποδιο βαζουν αυτοι για να χωρισουν τον κοσμο!

Μα, να μην εννοει κανεις να καταλαβει οτι τα ανοικτα καταστηματα τις Κυριακες ειναι ..βασικο δικαιωμα των Ελληνων και ανηκει στις πιο ουσιαστικες...προτεραιοτητες σημερα στη ζωη;!!


5 σχόλια:

  1. Αρχικά να πούμε πως κανένα δείλημα δεν υπάρχει. Αυτός που έχει χρήματα και θέλει να ψωνίσει, δεν έχει καμμία ανάγκη να το κάνει Κυριακή.
    Άλωστε και η επιμήκυνση του ωραρίου του Σαββάτου από τις 6:00 στις 9:00 καμμία αύξηση του τζίρου δεν πρόσφερε.
    Τσάκισε όμως την ζωή των εμποροϋπάλληλων, που την μοναδική μέρα που μπορούσαν να μην δουλέψουν την επόμενη, μπορεί και να έπρεπε να κάτσουν στα μαγαζιά ως τις 11 την νύχτα.
    Επιπλέον, το άνοιγμα της Κυριακής, αφορά και τον ανεγκέφαλο που νομίζει πως θα έχει χρόνο για ψώνια, αφού αναγκαστικά θα επεκταθεί εκτός των εμπορικών και σε όλους τους άλλους κλάδους σταδιακά. Και εξηγούμαι:
    Δεν θα παραλαμβάνουν εμπορεύματα αυθημερόν; (Φρέσκο γάλα π.χ.)
    Μάνι-μανι να οι φορτηγατζήδες, να και το εργοστάσιο. Δεν θα τεθεί θέμα οικονομικών συναλλαγών; Οποτε ας χαιρετήσουν το πενθήμερο οι τράπεζες... κλπ κλπ
    Η πείρα εξάλλου έχει δείξει πως τα πιο ανάλγητα-αντεργατικά μέτρα ξεκινάνε από τους εμποροϋπάλληλους με πρόσχημα την στήριξη των "μικρομεσαίων", και σταδιακά επεκτείνονται παντού.
    Έτσι δεν ξεκίνησε το ωρομίσθιο; Η εκ περιτροπής εργασία, τα σπαστά ωράρια, και το εξαήμερο;

    Κανένα δείλημμα λοιπόν, καμμία απορία!
    Η Κυριακές είναι για εμάς, τις οικογένειες μας, και τους φίλους μας. Αμα γουστάρουν τα αφεντικά, να δουλέψουν οι ίδιοι και τις Κυριακές, και την Ανάσταση ακόμη, άμα την βρίσκουν έτσι.
    Εμείς όμως δεν είμαστε ζώα, άνθρωποι είμαστε. Θέλουμε και μία μέρα για εμάς...

    Υ.Γ.
    Αν δεν σας το είχα πει πως είμαι στο σύλλογο εμποροϋπάλληλων, μάλλον το καταλάβατε τώρα.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH

      H λεξη ''διλημμα'' ειναι φυσικα ειρωνικη, σ αυτη τη περιπτωση! Αλλοιμονο αν θεωρουσαμε ..διλημμα ενα τετοιο θεμα, οταν άλλα, πολυ σοβαροτερα προεχουν.
      Αλλά, φυσικα η κυβερνηση κανει τη δουλεια της προωθωντας το ως δηθεν επιπλεον μετρο που θα τονωσει την ..οικονομια! Το οτι ο κοσμος δεν εχει χρηματα πλεον να ψωνισει καλα καλα τις καθημερινες, αυτο δεν φαινεται να τους απασχολει! Το οτι κλεινουν τα μαγαζια το ενα πισω απο το αλλο λογω χρεων, ουτε κι αυτο ενοχλει...Η αργια της Κυριακης ειναι το..προβλημα τους και φυσικα ισως να μην ειχε κανεις αντιρρησεις αν οι επιχειρησεις αυτες απασχολουσαν επιπλεον υπαλληλους, που θα αμοιβονταν εξτρα λογω εργασιας το Σαββατοκυριακο, οπως π.χ γινεται εδω, αν και δεν ειμαι σιγουρη για το ποσο καλοι οι οροι αυτοι ειναι...Ομως στην Ελλαδα οι αλλαγες συνηθως δεν γινονται για ..καλο και περιμενει κανεις οτι πανε να φορτωσουν κι αλλο τους ηδη επιβαρυμενους και κουρασμενους υπαλληλους και οχι να προσλαβουν επιπλεον προσωπικο. Μετα εφ οσον σκεφτονται κατ αυτον τον τροπο, το πιθανοτερο να ειναι να θελησουν να εφαρμοσουν αυτο που γραφει ο Ριζος, να επεκτεινουν δλδ το μετρο και σε αλλους κλαδους!

      Υ.Γ Και για οσους δεν καταλαβαν, δλδ Τrash! :)

      Διαγραφή
    2. @ΕLVA:
      -Εσύ το ξέρω πως την λέξη ''διλημμα'' την έγραψες ειρωνικά. Τα είδα τα εισαγωγικά εξάλλου.
      Βρήκα όμως την ευκαιρία, να κάνω και λίγο ...συνδικαλισμό :) με αφορμή την ανάρτηση...

      Διαγραφή
    3. TRASH

      Καλοδεχουμενο το σχολιο, ειδικα απο συνδικαλιστες που σ εμας μπορουν να εχουν μονιμο βημα! ;)

      Διαγραφή
  2. Από τον Ριζοσπάστη για την Κυριακάτικη αργία

    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7400436&publDate=19/4/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...