10 Απρ 2013

EΛΠΙΔΑ; (..You kept me down on my knees too long!)




Οι φασιστες, μου ελεγες, οταν ησουν εδω, συνεχως κερδιζουν, ακομη και...πεθαμενοι «δεδικαίονται»..
Ποσο δικιο ειχες, δες τι εγινε με τη Θατσερ και δεν προκειται μονο γι αυτην, εχει αφησει τοσους συνεχιστες πισω της.

Εμεις, ομως, χανουμε, καθε μερα ολο και πιο πολυ, ματια μου. Εφυγες κι εσυ απο εδω, πια, δεν ξερω ποτε θα σε ξαναδω και πως να πιστεψω σε οτιδηποτε ειχε αξια, αφου το εχασα, το χανω καθε μερα ολο και πιο πολυ... 

Τι κανουμε λαθος; 

Γιατι δεν μπορουμε καποτε να δουμε τι μας ενωνει και αφηνουμε να κυριαρχει μονο το τι μας χωριζει, ενω τα ορια στενευουν καθε μερα και πιο πολυ κλεινοντας μας ασφυκτικα μεσα τους, στερωντας μας απο ζωη και ελευθερια...
Φταιμε ομως κι εμεις, οσοι αδιαφοροι και αμετοχοι  παραχωρουμε τη ζωη και το μελλον μας χωρις ΟΛΟΙ να δινουμε τις μαχες που πρεπει γι αυτα. 

Βολευομαστε ισως απο φοβο με τα ψιχουλα που μας πετουν και συχνα το ...βουλωνουμε, καθομαστε ησυχα, δεν ειμαστε πλεον απειλη γι αυτους. 
Εχουμε γινει αυτο που λενε οι Pink Floyd ''πρακτικα ναρκωμενοι'', υπερβολικα υπακουοι, βολεμενοι στη μιζερια μας, αυτο μαλλον φταιει που εφτασε να πεθαινει η καθε...Θατσερ ησυχα στο κρεβατι της, αντι απο τη ..λεπιδα της εργατικης ταξης!

Το βλεπεις στα ματια των ταξικων μας εχθρων καθε φορα που γινεται μια διαδηλωση. Στο τελος ξερουν οτι ΑΥΤΟΙ θα νικησουν και παλι, θα ριξουν τα γ..μενα δακρυγονα, τους τονους νερου πανω στους αντιστεκομενους, θα φερουν μεχρι και ...ξενους μπατσους αν χρειαστει, θα αμολυσουν τα ...σκυλια τους να μας διαλυσουν! Eτσι, ή αλλιως θα....κερδισουν αλλη μια φορα τη ...μαχη των εντυπωσεων, αυτο μετραει φαινεται, με τα «γνωστα, ή αγνωστα» βρωμικα κολπα τους. 

Μεχρι ποτε ομως θα κερδιζουν αυτοι; 

Και η ευδαιμονισμενη  κοινη γνωμη θα τους πιστευει ξανα και ξανα; Θα δεχεται μεχρι ποτε οτι οσοι διαδηλωνουν εναντιον της  κυβερνησης ειναι ..«αλητες» οτι θελουν συνειδητα να «προκαλεσουν καταστροφες στον τουρισμο», «να βλαψουν τους νοικοκυραιους», ...«το κοινο συνολο».

Δεν μπορω να ζησω αλλο με θλιβερες επαναληψεις γεγονοτων που με πανε σ ενα ακομη πιο θλιβερο παρελθον που το εχω ηδη ζησει και με ματωνει που το σκεφτομαι και μονο..Δεν αντεχω να το ζω ξανα και ξανα!  
Εχω αναγκη να δω κατι να μου δωσει ελπιδα, δεν θελω αλλη ...παρηγορια! 

Πρεπει να βγουμε οσο το δυνατον συντομα απ αυτον τον φαυλο κυκλο που μας πνιγει και που ταυτοχρονα κανει τα δεσμα μας δυσδιακριτα με το να μας μιλαει για μια δηθεν ...δημοκρατια, για μια δηθεν ...κριση και ενα δηθεν ...κρατος οταν ολα αυτα ειναι προπετασματα καπνου.. 

Πως θα γινει;  

Αυτο χρειαζεται να δουμε οσοι ακομα δεν το βλεπουν και η αληθεια ειναι  οτι ολα αυτα επρεπε να ειχαν γινει ΧΘΕΣ κιολας. Χανουμε πολυτιμο χρονο, το ξερουμε, αλλα συνεχιζουμε να το παραβλεπουμε.. 
ΓΙΑΤΙ;

Ασφυκτιω, χανω τις δυναμεις μου χτυπωντας το κεφαλι μου στο τοιχο,  περιμενοντας να επιστρεψεις. Τι χρωμα εχουν τα ματια σου τωρα; Περασε πολυς καιρος. Τοτε ηταν λαμπερα, σαν την ελπιδα, τωρα χανουν το χρωμα τους, ξεθωριαζουν μαζι με τα δικα μου που βαρεθηκαν να περιμενουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σε μια ομορφη χωρα που δεμενη τωρα χειροποδαρα την ξεπουλουν αθλιοι ηγετες καθε μερα ολο και πιο πολυ. 
 
I'm Out To Get (THEM!)

Lyrics by Woody Guthrie, Music by Billy Bragg

                        

2 σχόλια:

  1. ...εμείς, από τη χώρα που επιτρέψαμε να είναι "δεμένη χειροπόδαρα", σ' ευχαριστούμε για την ευαισθησία σου.
    Σου υποσχόμαστε τα κόκκινα μάτια μας να ξαναγίνουν "λαμπερά σαν την ελπίδα", μαζί με τα δικά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ad placitum

      Nα σαι καλα!
      Ευχομαι συντομα να δουμε αλλαγες, που θα τους..παρουν και θα τους σηκωσουν!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...