1 Απρ 2013

Ποταμιά Θάσου: Eδιωξαν μέλη της Χρυσής Αυγής!


ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μια ομάδα περίπου 15 μελών της Χρυσής Αυγής έδιωξαν από το χωριό τους, την Ποταμιά Θάσου, οι κάτοικοι το απόγευμα της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι οι χρυσαυγίτες ήθελαν να μοιράσουν τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους, ωστόσο κάτω από την αποφασιστική αντίδραση των κατοίκων η διανομή δεν άρχισε ποτέ κι η Χρυσή Αυγή υπό την προστασία αστυνομικών αποχώρησε.

Τη συντεταγμένη και αποφασιστική απάντηση των κατοίκων της Ποταμιάς χαιρετίζει η Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Κινήσεις σαν κι αυτή, όπως και προηγούμενα, των κατοίκων της Τσαριτσάνης, είναι αυτές που μπορούν να απομονώσουν το χιτλερικό- φασιστικό αυτό μόρφωμα που επιχειρεί να δηλητηριάσει τα μυαλά των εργαζομένων. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί στημένο παρακρατικό μηχανισμό και γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, ενός συστήματος που σήμερα γονατίζει και κάνει το λαό να υποφέρει.

Το ίδιο το σύστημα την εξέθρεψε, της έδωσε βήμα και δημόσιο λόγο, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όλοι αυτοί που καλλιεργούν την λογική των άκρων, ταυτίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος με την δολοφονική δράση των απογόνων του Χίτλερ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση που έκανε επίσημη πολιτική της την εξίσωση του φασισμού-κομμουνισμού, τα δήθεν «αυθόρμητα κινήματα» που αγκάλιαζαν τον εθνικισμό και αντιεξουσιαστικές κορώνες, καλλιεργούσαν την έχθρα για το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και αντικομουνισμό.

Τα τάγματα εφόδου της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά θρασύδειλοι που τραμπουκίζουν, που κυνηγούν απροστάτευτους μετανάστες στις γειτονιές και που χτυπούν νέα παιδιά και εργαζόμενους. Αυτοί  που υμνούν τον Χίτλερ, διαλέγουν τέτοιους τρόπους (διανομής τροφίμων) για να βγουν από τη σπηλιά, που τους φυλάκισε η φρικαλεότητα των ιδεών και των πράξεων τους.

Αυτός είναι ο ρόλος τους, να καθηλώσουν το λαϊκό κίνημα, να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης εναντίον της πλουτοκρατίας, αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για να χτυπήσουν τους αγωνιζόμενους εργάτες.

Μόνο το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορεί να τους αντιμετωπίσει, να εξαλείψει με την πάλη του τις αιτίες εμφάνισής τους, να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ, πολιτική που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, την εξουσία των μονοπωλίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους- αυτοαπασχολούμενους- φτωχούς αγρότες, την νεολαία του νησιού να δώσουν "πληρωμένη" απάντηση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους απομονώσουν από κάθε χωριό, όπου τολμούν να κάνουν την εμφάνισή τους».


5 σχόλια:

  1. Η χαζή ερώτηση που λέγαμε:
    Ανέβηκε αρματωμένη η ΧΑ στην (κάθε) Κωλοπετεινίτσα, οι κάτοικοι (σωστά) τους έκραξαν και κανείς δεν αναρωτιέται ποιος τους χρηματοδοτεί, με τι κινητρο και γιατί.

    Εμείς ασχολούμαστε αν ήταν αντικαταστατικός ο Μπογιόπουλος, αν έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στο Ρ, αν, αν, ...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Aυτα ακριβως επρεπε να μας απασχολουν, αλλα φαινεαι οτι το θεμα της ανοδου των ναζιστων της Χ.Α δεν ειναι...προτεραιοτητα!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Διαβασες και αυτα, φανταζομαι, στον 902 σχετικα με τις πηγες χρηματοδοτησης της Χ.Α; http://bit.ly/Zyd7oc

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...