28 Νοε 2013

KKE: Τούσσας και Μπορμπότης για το φάρμακο ως εμπόρευμα! ( 2 VIDEOs)


Τη δημαγωγική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία για το φάρμακο στηλίτευσε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» σημείωσε ότι αυτή η αντιπαράθεση «δεν αφορά το αν οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες θα εξασφαλίσουν φθηνό φάρμακο», αλλά επιδιώκει «να συγκαλύψει την ενιαία στρατηγική που έχουν, ότι το φάρμακο πρέπει να αποτελεί εμπόρευμα».

Ο Γιώργος Τούσσας εξήγησε ότι στη Βουλή το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» γιατί δε θέλει να μπει στη διαμάχη των ντόπιων και των ξένων φαρμακοβιομηχανιών. Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι θα μειωθεί η τιμή των φαρμάκων υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα βγήκαν από τη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκατοντάδες φάρμακα και αυξήθηκε η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Όπως είπε, το ΚΚΕ δεν σταματάει στην καταγγελία, αλλά έχει αιτήματα και διεκδικήσεις, για να εξασφαλιστούν φάρμακα για όλες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της τρόικας για να συνδεθούν οι συντάξεις με το εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση των ασφαλισμένων, απαρίθμησε μια σειρά κοινοτικές οδηγίες που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Κώστας Μπορμπότης, στέλεχος του ΚΚΕ, τόνισε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία για τα φάρμακα οτι: «Το ΚΚΕ ψήφισε "παρών" για να μην αξιοποιηθεί η θετική ή η αρνητική του τοποθέτηση στον αποπροσανατολισμό του λαού και στην ενδοεπιχειρηματική κόντρα για το ποιο τμήμα των φαρμακοβιομηχάνων θα κερδίσει περισσότερο».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε υψηλούς τόνους σε μια συζήτηση στη Βουλή», σημείωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι «αυτό γίνεται για να κρύψει τις στρατηγικές συγκλίσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο ασθενής δεν θα βγει κερδισμένος από την όποια μείωση υπάρξει στις τιμές κάποιων φαρμάκων γιατί εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική περικοπής δημόσιων δαπανών στην περίθαλψη, στην Πρόνοια, στην Υγεία. Όπως είπε, «το 2010 η μεσοσταθμική συμμετοχή των ασφαλισμένων ήταν 9% και σήμερα είναι 24%», με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για  φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια.

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του άλλου δρόμου ανάπτυξης το Κομμουνιστικό Κόμμα τάσσεται υπέρ ενός «ενιαίου κρατικού φορέα που θα διαχειρίζεται την έρευνα, την παραγωγή, την εισαγωγή όπου χρειάζεται και τη δωρεάν διάθεση σε όλους -ασφαλισμένους και ανασφάλιστους- του φάρμακου».

Αναφερόμενος στο λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επισήμανε ότι ενσωματώνει την κοινοτική οδηγία που ανοίγει το δρόμο για την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού και την ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Πρόσθεσε πως ο χαρακτηρισμός μιας γενοκτονίας είναι πολιτικό και όχι ακαδημαϊκό θέμα, φέρνοντας το παράδειγμα της επέμβασης κατά της Γιουγκοσλαβίας, που έγινε με πρόσχημα την τέλεση γενοκτονίας. Όπως είπε, με βάση το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, που αντιτάχθηκε σε αυτή την επέμβαση, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παράνομες.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...