22 Μαΐ 2017

Χρέος

Κάποια ερωτήματα, σαν τα παρακάτω:

α. Πόσο είναι το χρέος;
β. Ποιος το δημιούργησε;
γ. Πόθεν προέκυψε;
δ. Πως πληρώνεται;
ε. Ποιος το πληρώνει;

Προφανώς και θα έπρεπε, εδώ και χρόνια, αλλά έστω και σήμερα, να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης (το λιγότερο) όχι μόνο στη Βουλή - κάτι σαν ... Εξεταστική Επιτροπή ένα πράμα -, αλλά και σε όλα τα κανάλια - σίγουρα στην δημόσια ΕΡΤ.

Το ότι δεν βλέπουμε να γίνεται η παραμικρή συζήτηση, δείχνει όχι μόνο ότι θέλουν να μην μάθει ο λαός την αλήθεια, αλλά κυρίως γιατί γνωρίζουν ότι στην ουσία ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και θέλουν απλά να μπορούν να συσκοτίζουν το ... όλον θέμα.

Έτσι π.χ., βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κ. Αλέξη Τσίπρα, μια προσπάθεια να μας πείσουν, να πείσουν τον λαό, ότι τα Μνημόνια που ψηφίζονται στη Βουλή, έχουν άμεση σχέση με την όποια διευθέτηση του χρέους.

Μάλιστα, κάποιοι τολμούν και μιλάνε ακόμα και για ... ελάφρυνση του χρέους!

Στην πραγματικότητα, πρόκειται να συμβούν τα εξής:

α. Τελειώνει οριστικά το παραμυθάκι περί ... διαγραφής όλου ή μέρους του χρέους, τελειώνει το θέμα για το λεγόμενο ... "επονείδιστο" χρέος, γενικά αναγνωρίζεται το χρέος από όλο το φάσμα των κομμάτων της αστικής εξουσίας του τόπου μας.

β. Πρόκειται να αποτελεί (το χρέος) αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα, ώστε να δείχνουν προς το λαό κάποιες ... διαφορές, μιας και που στην πραγματικότητα είναι όλα τους ακριβώς τα ίδια - δηλαδή υπηρετούν το ίδιο αφεντικό.

γ. Θα δούμε αναλύσεις πολλές, για το "ποσοστό επί του ΑΕΠ" του χρέους, με τέτοιο τρόπο που όλοι θα έχουν ... δίκιο, θα μπορούν και να ... μαλώνουν, στο τέλος βέβαια το μάρμαρο θα το πληρώνει ο λαός.

Σ΄αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, μεγάλη συζήτηση για την ... αναπτυξη της χώρας.
Στην ουσία, θα αφορά - δηλαδή θα γίνει μεγάλη, τεράστια θα έλεγα, προσπάθεια να αφορά - την εμφάνιση στον κόσμο, του χρέους, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ.
Έτσι, π.χ., αν η πίτα του ΑΕΠ μεγαλώσει, ενώ το χρέος ως ποσό θα είναι πιο μεγάλο από προηγούμενα χρόνια, θα εμφανίζεται ως ποσοστό μικρότερο!
Ξέρετε, αλλιώς χτυπάει το χρέος ως 200% επί του ΑΕΠ και αλλιώς ως 60%!
Ακούει ή βλέπει ο άλλος αυτό το 60% και ενώ το ποσό του χρέους ίσως φτάσει και τα 500 δις ευρώ, θα νομίζει ότι "πάμε καλά", δηλαδή η κυβέρνηση ή το κυβερνών κόμμα ότι πάει καλά!

Γενικά, ντόπια και ξένα κέντρα επιρρεασμού της κοινής γνώμης, πρόκειται να ... πιάσουν δουλειά, να ... ανασκουμπώσουν τα ... μανίκια τους, ώστε να κοροϊδέψουν για ακόμα μια φορά τον κόσμο!

Θα τους αφήσουμε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...