7 Οκτ 2011

Υπουργός αμάθειας και φωτοτυπίας (αναδημοσίευση)

Η υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας, αντί να απολογηθεί στους χιλιάδες γονείς και μαθητές για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και στη ζωή τους, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους, να συκοφαντήσει τους αγώνες τους, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και να επιτεθεί στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ που στηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους.
Ενώ γνωρίζει ότι το οργανωμένο μαθητικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με ενέργειες που δυσφημούν την πάλη των μαθητών, βρίσκεται σε παραλήρημα, συναγωνίζομενη άλλα στελέχη της κυβέρνησης σε αντιδραστικότητα μέτρων, αυταρχισμού, προβοκάτσιας και καταστολής, ανταποκρινόμενη στην εύνοια της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της στην ΕΕ και στις ΗΠΑ. Θεωρεί ότι, επειδή έχει τη στήριξη της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη, μπορεί με την τρομοκρατία και τη συκοφαντία να αντιμετωπίσει τη νεανική και λαϊκή πάλη, να φοβίσει και να διαβάλει το ΚΚΕ. Είναι γελασμένη.
Το μίσος της για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ορθώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, για τους εκπαιδευτικούς που δεν παίζουν το ρόλο του καταδότη και του χωροφύλακα, είναι έκδηλο. Το ίδιο και η εμπάθειά της απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ο υπερβάλλων ζήλος και οι φιλοδοξίες της να φανεί χρήσιμη στο σύστημα, εκτός των άλλων γελοιοποιούν τα επιχειρήματά της. Θεωρεί αντιδημοκρατική εκτροπή την αλληλεγγύη εργατικών σωματείων και συλλόγων στους μαθητές και εφαρμογή της νομιμότητας την αποστολή εισαγγελέων και αστυνομίας, τους τραμπουκισμούς σε βάρος των μαθητών από πραιτοριανούς διευθυντές - καθηγητές του σκληρού κομματικού κρατικού μηχανισμού.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης - συκοφάντησης των 15χρονων παιδιών δεν πρέπει να περάσει και αυτό είναι χρέος πρώτα απ' όλα του εργατικού λαϊκού κινήματος, των προοδευτικών καθηγητών, των γονιών. Το δικαίωμα των παιδιών στη σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και στη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα δεν είναι υπόθεση μόνο των μαθητών, αλλά πρώτα απ' όλα του λαού, των εκπαιδευτικών. Να κλιμακώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους, οργανώνοντας την πάλη τους και να εξασφαλίσουν τη μαζικότητα, τη συνέχεια, την κοινή δράση με το εργατικό κίνημα, περιφρουρώντας και τη δική τους δράση και τα σχολεία τους από τη δράση προβοκατόρικων ή ανεύθυνων στοιχείων, που συκοφαντούν και υπονομεύουν τον αγώνα τους και που είναι εύκολο να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, να απορρίψουν συνολικά την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Αυτούς που τους κλείνουν ερμητικά την πόρτα της μόρφωσης και τους καταδικάζουν μαζί με τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την ανασφάλεια, που καταργούν στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία, την ίδια στιγμή που προβάλλουν και νομιμοποιούν τα ναρκωτικά, την τοξικοεξάρτηση.

(Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ)

2 σχόλια:

  1. Μετα την παιδεια ετοιμαζονται να φτιαξουν και την υγεια και γιαυτο εξοπλιζονται....
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/ika_etam/ada/4%CE%91%CE%9C%CE%9A4691%CE%A9%CE%93-%CE%A7%CE%A3%CE%93

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...