14 Μαρ 2012

Γαλλικό φιάσκο στη Συρία: Αιχμαλωτίστηκαν άνδρες της Λεγεώνας των Ξένων!

whatmakesaman.net

Γάλλοι στρατιωτικοί, μέλη της περίφημης «Λεγεώνας των Ξένων», της πλέον ειδικής μονάδας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθησαν στο συριακό έδαφος από άνδρες της συριακής 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας κατά την διάρκεια ανακατάληψης της πόλης Χομς!
Πρόκειται για εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το defencenet.gr ότι έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος και μάχονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών άνδρες των ειδικών δυνάμεων τρίτων χωρών, αλλά μέχρι στιγμής είχε επιβεβαιωθεί μόνο η ύπαρξη Τούρκων κομάντο, ορισμένοι από τους οποίους είχαν συλληφθεί.
Οι Γάλλοι κομάντο, σύμφωνα με πηγές του συριακού Στρατού, εκπαίδευαν τους αντικαθεστωτικούς στα αντιαρματικά συστήματα Milan που είχαν ρημάξει τις πρώτες εβδομάδες τα συριακά τεθωρακισμένα τα οποία εντελώς αφύλακτα επιχειρούσαν σε αναπεπταμένο πεδίο αγνοώντας ότι οι εξεγερμένοι είχαν στο οπλοστάσιό τους, Milan.
Επίσης οι Γάλλοι χειριζόντουσαν τις πρώτες ημέρες οι ίδιοι τα Milan, αφού οι εξεγερμένοι αγνοούσαν την χρήση τους και ήταν αυτοί που είχαν αναχαιτίσει προσωρινά την προέλαση του συριακού Στρατού.
Ακόμα εκτελούσαν αποστολές παρατήρησης και στοχοποίησης, αλλά και προετοιμασίας για προσβολή επίγειων στόχων σε περίπτωση που επαναλαμβανόταν το προηγούμενο της Λιβύης.
Την είδηση της σύλληψης επιβεβαίωσε ουσιαστικά το γαλλικό υπουργείο Άμυνας που ανέφερε ότι «ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την είδηση», κάτι που γίνεται στις περιπτώσεις που η είδηση είναι αληθινή, αλλά για λόγους διπλωματίας δεν θέλει επίσημα ένα κράτος να επιβεβαιώσει την ανάμιξή του σε τέτοιο επίπεδο.
Η παρουσία ανδρών των γαλλικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας επιβεβαιώνεται και από άρθρο στην λιβανέζικη εφημερίδα «Daily Star», η οποία δίνει μια διαφορετική εκδοχή, μιλώντας για διείσδυση  με σκοπό τον απεγκλωβισμό συμπατριώτη τους φωτογράφου που είχε αποκλειστεί στη χώρα. Δεν αποκλείεται να είναι και ο φωτογράφος που τελικά σκοτώθηκε.
Αυτή την στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Aπό:http://www.inprecor.gr/index.php/archives/172069

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...