15 Μαρ 2012

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Κύριε Βενιζέλο,
Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.
Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά για τον τρόπο που πολιτευτήκατε, (περιέγραφαν όσα κάνατε «νομοθετικά τερατουργήματα») τώρα να κάνουν δηλώσεις υποστήριξής σας. Αγωνιούν σχεδόν να αναλάβουν το δύσκολο έργο να σας σηκώσουν στα χέρια για να σας οδηγήσουν ως το θρόνο της κομματικής ηγεσίας. «Αυτή είναι η πολιτική» θα σκεφτούν πολλοί. «Όχι, δεν είναι αυτή η πολιτική» σκέφτομαι και γι’ αυτό σας γράφω. Η πολιτική χωρίς ηθική είναι η ηθική των τυράννων. Η χώρα αυτή αξίζει κάτι παραπάνω.

Ας αρχίσουμε λοιπόν και πάλι από τα εύκολα. Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού. Η παραμονή σας στο υπουργείο σφράγισε αυτό που τότε φάνταζε μεγάλο επίτευγμα: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν πως ήταν ένα μεγάλο φαγοπότι. Με «έργα», απευθείας αναθέσεις και τηλεοπτική εθνική υπερηφάνεια. Τα σκουπίδια που ψάχνουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας, είναι εκείνα τα αποφάγια. Δεν έγινε ποτέ κανένας δημόσιος απολογισμός για το πόσα δισεκατομμύρια στοίχησαν οι Ολυμπιακοί. Βλέπουμε μόνο πόσο μας στοιχίζουν σήμερα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά και σε εκείνη την εικόνα του «τεμπέλη έλληνα» που φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου. Δεν είναι τεμπέλης ο Έλληνας. Κανένας λαός δεν είναι τεμπέλικος. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις σας δηλαδή, απλώς έδιναν δισεκατομμύρια για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες, επενδύσεις SIEMENS,υποβρύχια που έγερναν, «εκσυγχρονιστικά» έργα σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών. Και κάποια μέλη τους έπαιρναν μίζες και ανέβαιναν θέση στην πολιτική επετηρίδα του ευρωπαϊκού κατεστημένου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας.
Το 2003 ήσασταν επίσης υπουργός Πολιτισμού. Τον Απρίλιο του 2003 υπογράψατε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποχαρακτηρίζονταν από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία, δύο βιομηχανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και τα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με μεγάλη αξία γης. Οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή, οι οποίοι είχαν ήδη αποζημιωθεί για τους χαρακτηρισμούς, θα γίνονταν σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι ιδιοκτήτες του ΑΛΛΑΤΙΝΗ είχαν πάρει δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή και δόμησης για 110.000 τετραγωνικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά εσείς αποχαρακτηρίσατε τμήματα του μνημείου για να οικοδομήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία 5 εξαόροφες οικοδομές,1 πενταόροφη,1 μονοκατοικία και 400 θέσεις πάρκινγκ.
Παρά την αντίδραση των κατοίκων, στο πλευρό σας είχε σταθεί όλο το πολιτικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης (να σας θυμίσω πως η πλειονότητά του σήμερα έχει καταδικαστεί ή αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες). Δύο χρόνια μετά, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε πως οι αποχαρακτηρισμοί είναι παράνομοι. Επικαλέστηκε μάλιστα το άρθρο 24 του Συντάγματος (πώς σας διέφυγε, συνταγματολόγε αυτό;) με βάση το οποίο, ο συντελεστής δόμησης 4,2 για τα έργα αυτά ήταν πέρα από κάθε έννοια ισότητας, καθώς στην περιοχή ο πραγματικός συντελεστής ήταν μόλις 2,2. Τα έργα ευτυχώς δεν έγιναν. Το 2006, ο Γιώργος Βουλγαράκης ως υπουργός Πολιτισμού αποχαρακτήρισε και πάλι με υπουργική απόφαση το βιομηχανικό μνημείο ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έκρινε παράνομη την υπουργική απόφαση. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, κάποιος λόγος θα υπάρχει, τον οποίο αγνοούμε, που έχετε εστιάσει την προσοχή σας τόσες κυβερνήσεις, και κυρίως εσείς, σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της Θεσσαλονίκης που μπορεί σε μία νύχτα να γίνει χρυσορυχείο.
Στο σχέδιο νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» του ΥΠΕΚΑ, το οποίο βεβαίως εσείς υπογράφετε, και συγκεκριμένα στο άρθρο 10 ζ αναφέρεται:
«Σε περίπτωση οικοπέδων τουλάχιστον 2.000 τ.μ με απόδοση σε κοινή δημόσια χρήση του 100% του ακάλυπτου παρέχεται το εξής κίνητρο:
Αύξηση της επιτρεπόμενης δόμησης του προκύπτοντος οικοπέδου κατά 35% με προσθήκη καθ’ ύψος 30% επιπλέον του επιτρεπόμενου της περιοχής».
Συμπτωματικά, το οικόπεδο ΑΛΛΑΤΙΝΗ είναι 2600 τετραγωνικά. Το κώλυμα στην οικοδόμησή του δεν ήταν τόσο ο αποχαρακτηρισμός, όσο η αντισυνταγματική ρύθμιση για τον μεγάλο συντελεστή. Και τώρα ξαφνικά αυτό ρυθμίζεται με νόμο. Η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει αυτό που τόσο πολύ θέλατε διακομματικά. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν πολλά ακόμη οικόπεδα πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέσα σε πόλεις, για τα οποία κάνετε ολόκληρη ρύθμιση. Αν υπάρχουν, καλό θα είναι να τα ανακοινώσετε για να δούμε ποιοι επιτέλους ευνοούνται.
Και ας πάμε τώρα στα πιο δύσκολα.
Σας παρακολούθησα λίγο πριν την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου να κάνετε δηλώσεις, ότι αναζητάτε 250 εκατομμύρια τα οποία αν δεν βρίσκονταν έπρεπε να κόψουμε τις επικουρικές. Θα σας πω λοιπόν πού ήταν τα 250 εκατομμύρια που δηλώνατε πως ψάχνατε, όπως και πολλά ακόμη που εσείς ο ίδιος χαρίσατε. Όχι βέβαια στους συνταξιούχους. Διατελέσατε και υπουργός Άμυνας. Την περίοδο εκείνη γνωρίζατε πάρα πολύ καλά και από την ενημέρωση υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και δικαστικών αυτό που γνώριζε όλη η Ελλάδα από δημοσιεύματα. Η προμήθεια 4 γερμανικών υποβρυχίων S-214 και η επισκευή 4 ακόμη S-209 ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο με μίζες στο οποίο εμπλέκονταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του υπουργείου και του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελλάδα αποφάσισε και πάλι στο όνομα της εθνικής ανάγκης να προμηθευτεί υποβρύχια που υπήρχαν μόνο στα σχέδια σε τιμές διπλάσιες των πραγματικών. Δηλαδή χρηματοδοτήσαμε το ερευνητικό πρόγραμμα της Γερμανικής HDW,προπληρώσαμε τα υποβρύχια και τελικώς δεν παραλάβαμε παρά ένα από αυτά το οποίο και έγερνε: Το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» το οποίο αρνήθηκαν να παραλάβουν όλοι οι υπουργοί Άμυνας πριν από εσάς.
Οι γερμανικές Αρχές ερευνώντας το σκάνδαλο, αποκάλυψαν πως μια ομάδα Ελλήνων (και πολιτικών) έπαιρνε μίζες προκειμένου να γίνει αυτή η προμήθεια. Οι μίζες δίνονταν στους επίορκους μέσα από τον πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Δηλαδή η γερμανική εταιρεία εμφανιζόταν να δίνει χρήματα σε ελληνικές εταιρείες για να κατασκευάσουν τμήματα του υποβρυχίου, αλλά αυτά πήγαιναν σε μίζες. Επίσης η γερμανική HDW είχε αναλάβει να αγοράσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έναντι ευτελούς ποσού, για να μπορέσουν οι μιζαδόροι να εμφανίσουν πως αγοράζουν τα υποβρύχια για να σωθούν τα Ναυπηγεία και να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι.
Στην Ελλάδα οι εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα η οποία οδηγεί στο σκαμνί 30 άτομα. Ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του Σωματείου οι οποίοι έπαιρναν μίζες για να κάνουν συμβατά τα δικαιώματα των εργαζομένων με τα συμφέροντα όσων χρηματίζονταν. Επίσης το ΣΔΟΕ, όπως καλά γνωρίζετε, σας γνωστοποίησε ένα πόρισμα που επιβεβαίωνε πλήρως τις φήμες. Σε αυτό το πόρισμα αποκαλύπτεται πως η γερμανική εταιρεία HDW δεν πραγματοποίησε τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που θα επέστρεφαν στην Ελλάδα 500 εκατομμύρια ευρώ. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε πως μεγάλες εταιρείες που εμφανίζονταν ότι εισπράττουν χρήματα από την γερμανική εταιρεία για να κάνουν τμήματα των υποβρυχίων δεν το έκαναν. Πού πήγαιναν τα λεφτά; Σε μίζες, όπως έλεγαν οι γερμανικές δικαστικές Αρχές;
Γνωρίζατε ακόμη και την τραγελαφική διαπίστωση του πορίσματος ότι η Γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ναυπηγείων εμφάνιζε μεγάλες φορολογικές παραβάσεις και εικονικά τιμολόγια (ναι, οι Γερμανοί που μας κατηγορούν για διαφθορά). Σε ένα από αυτά τα τιμολόγια εμφανίζονται να δίνονται ποσά για «την προώθηση των εταιρικών συμφερόντων των Ελληνικών Ναυπηγείων στη Βολιβία». Μόνο που η Βολιβία δεν έχει θάλασσα για να έχουν τα Ναυπηγεία εταιρικά συμφέροντα.
Με βάση την δικαστική έρευνα σε Γερμανία και Ελλάδα, η χώρα μας μπορούσε να προσβάλει τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, να απαιτήσει ρήτρα και αποζημιώσεις. Δεν το κάνατε. Παραλάβατε το υποβρύχιο που έγερνε και δεν παραλάμβανε κανένας υπουργός Άμυνας, αλλά κάνατε κάτι ακόμη χειρότερο. Πάλι με το πρόσχημα πως πρέπει να σωθούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία. Προκειμένου να «σωθούν» λοιπόν και να αγοραστεί τμήμα των Ναυπηγείων από επενδυτές του Ντουμπάι (το 30% παρέμεινε στους Γερμανούς), με τον νόμο 3885/2010 υπογράψατε μια συμφωνία παραίτησης. Την ώρα που η χώρα διαπραγματευόταν με τους Γερμανούς εσείς υπογράψατε πως το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά των δικαιωμάτων του να εγείρει αξιώσεις που απορρέουν από τις ζημιογόνες για την περιουσία του συμβάσεις για τα υποβρύχια. Επίσης παραδίδονται «καθαρά» τα Ναυπηγεία στη νέα ιδιοκτησία, παρά το ότι ξέρατε πως υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, εικονικά τιμολόγια και άλλα πολλά. Και προχωρήσατε. Αποφασίσατε να αγοράσετε σε καιρό κρίσης επιπλέον δύο από τα σκανδαλώδη υποβρύχια με 515 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη πληρώσει το 96% των χρημάτων χωρίς να τα έχουμε παραλάβει. Δεν έχετε θέσει στη σύμβαση ούτε καν τον όρο πως θα πληρώσουμε αφού τα παραλάβουμε. Εκταμιεύετε και ποσά για να πληρωθούν. Εσείς λοιπόν ξέρετε που ήταν τα λεφτά που δήθεν ψάχνατε. Θέλετε λοιπόν τώρα να απαντήσετε γιατί χαρίσατε στους Γερμανούς πάνω από 1 δις;
Και μια που μιλάμε για την «εξυπηρέτηση» των εργαζομένων να σας θυμίσω μία ακόμη υπόθεση καρμπόν, που πάλι χαρίσατε για να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι. Διατελέσατε υπουργός Ανάπτυξης. Το 1998,η καναδική εταιρεία η οποία εκμεταλλευόταν τα πετρέλαια Πρίνου-Καβάλας, σας γνωστοποίησε πως αποχωρεί από την Ελλάδα γιατί έληγε η σύμβαση εξόρυξης. Η εταιρεία με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις έπρεπε να αποκαταστήσει το περιβάλλον. Αυτό στοίχιζε 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δική σας δήλωση στη Βουλή. Αποφασίσατε για να μην απολυθούν οι 258 εργαζόμενοι, να συνεχιστεί η άντληση. Δεν την ανέλαβαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ούτε κάνατε διεθνή διαγωνισμό για να αναλάβει κάποια εταιρεία. Κάνατε ανάθεση σε μία εταιρεία που δημιουργήθηκε, την KAVALA OIL. Σε αυτή είχαν ποσοστό 67% ιδιώτες και 33% οι εργαζόμενοι. Δώσατε και 5 εκ δολάρια προκαταβολή στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία. Τη χρηματοδοτήσατε. Το θέμα εμφανίστηκε στην Καβάλα ως σωτηρία και εσείς ως ευεργέτης.
Στη σύμβαση που υπογράψατε κάνατε και το επίσης ανεξήγητο μετά από όλες τις χάρες στην εταιρεία. Απαλλάξατε την εταιρεία από τα έξοδα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και ξηλώματος των εγκαταστάσεων μετά το τέλος της άντλησης. Δηλαδή θα βγάλουν το πετρέλαιο και θα φεσώσουν το ελληνικό Δημόσιο με ένα κόστος που το 1999 ήταν 700 εκατομμύρια δολάρια. Ούτε η προηγούμενη εταιρεία τα πλήρωσε, ούτε η επόμενη θα πληρώσει. Θα τα δώσει ο ελληνικός λαός. Ο «τεμπέλης» των γερμανικών εφημερίδων που τρώει τα λεφτά. Και όλα αυτά για να «σώσετε» 258 εργαζόμενους. Με τόσα που έχετε χαρίσει στις εταιρείες οι εργαζόμενοι αυτοί θα ζούσαν χωρίς να δουλεύουν μαζί με πολλούς ακόμη στην περιοχή. Περιμένω να πείτε γιατί αυτή η εμμονή σας να θεωρείτε τα συμφέροντα των εταιρειών, συμφέροντα της Ελλάδας.
Όλα αυτά τα περνάτε ως νόμους στην ελληνική Βουλή. Είσαστε γνώστης της νομικής και ξέρετε πως να διαχέετε την ευθύνη. Δεν μιλώ μόνο για την πολιτική.
Ίσως αυτή την επιστολή να την γράφω γι’ αυτούς τους πολιτικούς τελικώς. Δεν πιστεύω πως είναι όλοι διεφθαρμένοι. Μπορούν να καταλάβουν και να τολμήσουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Την γράφω και για εκείνους τους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ που θα δώσουν 2 ευρώ για να σας ψηφίσουν για αρχηγό πιστεύοντας πως είσαστε ο καταλληλότερος για να επιβιώσει το κόμμα. Δεν ξέρω γιατί σας θεωρεί ο καθένας απ’ αυτούς καταλληλότερο, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν εννοούν με το «καταλληλότερος» την πολιτική, όπως την θέλουν.
Αυτοσκοπός δεν είναι η ύπαρξη των κομμάτων, αλλά της χώρας. Αυτής που θέλετε να λέτε ότι σώσατε, όπως τα Ναυπηγεία και τα Πετρέλαια Καβάλας. Άντε και το ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Είτε το θέλετε είτε όχι, έχετε παραδοθεί στην Ιστορία. Το άγχος σας να επιβεβαιώσετε το όνομα «Βενιζέλος» ως ιστορικό όνομα για δεύτερη φορά έχει επιτευχθεί. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, λένε οι ιστορικοί, πως για να φτάσει στην Μικρασιατική Καταστροφή υπηρέτησε τουλάχιστον κάποιο όραμα. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ιστορικός του μέλλοντος που θα σας πιστώσει στο μέλλον οποιαδήποτε όραμα ως άλλοθι για την ολική καταστροφή που οδηγείτε τη χώρα
ΥΓ Για όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσετε τον Βενιζέλο για να σώσει το κόμμα, αναρωτηθείτε μήπως μιλάτε πλέον για ένα κόμμα το οποίο ταιριάζει μόνο στο Βενιζέλο.

Από το "κουτί της Πανδώρας"

22 σχόλια:

 1. ΠΑΣΟΚ τέλος!
  ...και με ληξιαρχική πράξη.
  Ακούω τώρα τον Μπένυ να μιλάει για την "παράταξη" (όρος που κλασσικά χρησιμοποιεί η ΝΔ), και όχι για το "κίνημα"...
  Η μετάλλαξη πήρε και ISO

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εσύ ρε ΚΚΕ γιατί δε τα βγάζεις αυτά στη φόρα, παρά μόνο μιλάς ,γενικά και αόριστα, για πολιτικούς στην υπηρεσία του κεφαλαίου?

  Απλήρωτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Απλήρωτος:
   -Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι όντως αυτό;
   Δηλαδή για εσένα το φλέγον είναι, αν έβαλε κάποια χιλιάρικα στην τσέπη του αυτός που κατάργησε τις κλαδικές συμβάσεις, ή το γεγονός πως καταργήθηκαν;
   -Δεν είμαι το ΚΚΕ
   -Μην τρολάρεις, έχουμε πήξει....

   Διαγραφή
  2. -Το θέμα είναι να αναδείξεις την άμεση σχέση κράτους και κεφαλαίου με απτά παραδείγματα όπως αυτό όχι να σκανδαλολογήσεις.
   - Όποιος διαφωνει με το ιερό ΚΚΕ σας δεν τρολλάρει. Ειλικρινά σου μιλάω ΚΚΕ θα ψηφίσω αλλά με τον τρόπο σας ούτε 10% δε θα πάρουμε και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

   Απλήρωτος

   Διαγραφή
  3. Ενα τετοιου ειδους "απτο παραδειγμα" οπως λες ειναι η ιδια η κοινωνια
   απο την αλλη, στην πραξη δες τι γινεται στου Μανεση τα μερη
   ας προχωρησουν και αλλοι εργατες σε τετοιες πρωτοβουλιες
   και οχι απλα απτα παραδειγματα θα αναδειξουμε
   αλλα θα τα πολεμησουμε κιολας στη ριζα τους

   Ουτε φοβηθηκε ποτε το ΚΚΕ να πει ονοματα συγκεκριμενα, αλλα ουτε εμεινε και μονο σε αυτα, για να δειξει το δεντρο και να χασει ο λαος το δασος

   Τωρα εσενα αμα δεν σου αρεσει
   το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια

   "κομματα υπαρχουν"

   Διαγραφή
  4. Και αποκοματα

   Παρολα αυτα

   30-40-50 κομματα
   2 πολιτικες

   Αυτο δεν αλλαζει

   Διαγραφή
  5. @Απλήρωτος:
   Πρέπει να παραδεχτείς πως η εισαγωγή "Εσύ ρε ΚΚΕ γιατί δε τα βγάζεις αυτά στη φόρα, παρά μόνο μιλάς ,γενικά και αόριστα, για πολιτικούς στην υπηρεσία του κεφαλαίου?",
   δεν προετοιμάζει για "συντροφικό" διάλογο και κριτική.
   Πολύ περισσότερο, όταν αυτήν την λογική την έχουμε δει προ καιρού εδώ:
   http://e-globbing.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html

   Διαγραφή
 3. γειτόνησσα(πασοκατζού):Κουβέλη θα ψηφίσω!stelth:KKE να ψηφίσεις!γειτόνησσα(πρώην πασοκατζού):σιγά που θα ξεχάσω τι εχουν κανει κι αυτοί!stelth:(έχει μείνει μαλάκας)γειτόνησσα:το χειρότερο κόμμα απ όλα είναι.Σιγά να μην ψηφίσω το σκατό(Παπαρήγα)τι θέλει κι αυτή και βγαίνει στην τηλεόραση,η μισοριξά,η δρακουμέλ(μπέρδεμα με Ντόρα);stelth:KKE ΜΌΝΟ ΚΚΕ γειτόνησσα:ούτε Τσίπρα,ούτε Σύριζα ούτε τίποτα όλοι να φύγουνε stelth:(σκέφτεται οτι κάποια στιγμή θα του έρθει ο ουρανός στο κεφάλι)(μπέρδεμα με αστερίξ και οβελιξ)http://www.2810.gr/crete/krhth/enas-40xronos-brethhke-apagxonismenos-sto-hrakleio

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να τους βρίζεις! Εγώ αυτό κάνω! Τους λέω πως τόσα χρόνια που κάναν του κεφαλιού τους, μας φτάσανε εδώ που φτάσαμε. Και πως δεν φταίει ο Γιωργάκης αλλά αυτοί που τον ψηφήσανε! Ας μας ακούσουν και μία φορά, τι χειρότερο να πάθουν;

   Διαγραφή
  2. trash δε μπορώ να βρίσω γριά γυναίκα,οι πασόκοι εδώ στη Κρήτη κάνανε μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο των ανθρώπων

   Διαγραφή
  3. @ stelth η γειτόνισσά σου (όπως και πολλοί άλλοι παρόμιοι συμπολίτες μας)στο τέλος δεν θα ψηφίσει ούτε κουβέλη. Πασόκ θα πάει να το ρίξει υπό τον φόβο και την τρομοκρατία ότι θα χάσει και ό,τι της έχει απομείνει.
   Δεν χρειάζεται να σπας τα τέτοια σου με τέτοιες περιπτώσεις... απλά παίξτο μαλάκας και κάνε εσύ τις ερωτήσεις. Η γειτόνισσα δε θα έχει απαντήσεις αλλά σίγουρα θα νιώσει το κενό άσχετα με το τι θα πάει να ψηφίσει κι εν τέλει οι επιλογές τις θα την οδηγήσουν να χάσει ό,τι έχει. Έτσι κι αλλιώς έχω την αίσθηση ότι με αυτά που θα συμβούν στην κοινωνία θα έχουμε πολύ συχνά εκλογές από εδώ και πέρα και αναγκαστικά όλοι οι καρεκλοκένταυροι θα έχουν ρίξει τις μάσκες τους προ πολλού.
   Κι είναι αυτονόητο ότι οι ζωές μας δεν θα αλλάξουν στο καλύτερο μέσω εκλογών...

   Διαγραφή
  4. πόσο μαλάκας να το παίξεις ακόμα που με επιλογές αυτών των ανθρώπων εκτός απ τη δική τους χαλάνε και τη δική μου και των απογόνων μας ζωή;

   Διαγραφή
  5. @ stelth κατανοώ απολύτως αυτά που λές και πολλές φορές στην καθημερινότητά μου έχω τα ίδια ακριβώς συναισθήματα. Μάλιστα κατά καιρούς τσακώνομαι αρκετά έντονα. Απλά έχω καταλάβει ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είτε είναι ανίατες περιπτώσεις είτε επιζητούν κι άλλο ξεβράκωμα των επιλογών τους για να γίνουν άνθρωποι. Εδώ ο μισθός έχει πάει 400 ευρώ, τα χαράτσια είναι αμέτρητα, πεθαίνει κόσμος στον δρόμο κι εμείς προσπαθούμε να τους δείξουμε τα αυτονόητα για τον καπιταλισμό. Δυστυχώς οι τόσες δεκαετίες αποχαύνωσης δεν μπορούν να ξεριζωθούν μέσα σε 2 με 3 χρόνια από την ψυχική χαβούζα του μικροαστού. Πάντως για να μην τα βλέπουμε και όλα μαύρα έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα τα τελευταία χρόνια στο οργανωμένο ταξικό λαΙκό κίνημα το οποίο έχει φτιάξει, φτιάχνει και θα συνεχίζει να φτιάχνει ισχυρές βάσεις και κορμό. Ο Κουβέλης και ο κάθε Κουβέλης γνωρίζει ότι οι ψήφοι που παίρνει είναι παροδικές... πολύ σύντομα θα φτάσουμε στο σημείο που τα αναχώματα του συστήματος δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους αστούς.

   Διαγραφή
 4. @@ Απλήρωτος Ειλικρινά σου μιλάω ΚΚΕ θα ψηφίσω αλλά με τον τρόπο σας ούτε 10% δε θα πάρουμε και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.@@

  Καλά θα κάνεις να ψηφίσεις ΚΚΕ.Το ποσοστό που θα πάρει το ΚΚΕ μπορεί να είναι 9%
  μπορεί να είναι και 15%.

  Στο χέρι του λαού είναι να βγάλει ακόμα μια φορά τα μάτια του.

  Το ΚΚΕ στο μέτρο των δυνάμεων του προσπαθεί.

  Θα μπορούσε να ονοματίζει και να κατηγορεί λαμόγια του καπιταλισμού, να σκανδαλολογεί για ψηφοθηρικούς λόγους.Πιστεύεις πως επειδή η Παπαρήγα δεν είναι Στέφανος Χίος ή Τράγκα το ΚΚΕ δεν θα πάει καλά ;

  Αυτοί μου είναι μολυσμένοι με το μικρόβιο του Αντικουκουέ έχουν αφορμές να μην το ψηφίσουν.Μια οι πατάτες ,μια οι αγανακτισμένοι ,μια ο Δεκέμβρης του 8 ,μια η Τυποεκδοτική και ο 902.

  Αυτοί λοιπόν ας ψηφίσουν τους ακομμάτιστους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που έκαναν κόμμα.Ας ψηφίσουν Έλληνες Πειρατές,απόστρατους αξιωματικούς,Λεβέντη. Ας ψηφίσουν το Καμμένο με την Παναγιά προστάτιδα.Ας ψηφίσουν την κλαίουσα Λούκα Κατσέλη-Αρσένη.Ας ψηφίσουν τον Κουβέλη της Ευρώπης. Τέτοιους δεν τους θέλω ψηφοφόρους του ΚΚΕ.

  Αν το ΚΚΕ πάρει 8% ή 18% εξαρτάται από πόσο κουτόχουρτα τρώμε ακόμα.

  Αν ο Βενιζέλος ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ από το 14-15 που είναι τώρα στο 24-25% εξαρτάται από τον ίδιο παράγοντα.

  Το ίδιο ισχύει και για όσους στηρίξουν ανύπαρκτα κόμματα χωρίς ιδεολογία και πρότασης εξουσίας.

  Ο κάθε πικραμένος γελάει από το 1974 και μετά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, χωρίς καμιά εξαίρεση.Το 2009 το 43,9 % του ΓΑΠ δεν το είχε προβλέψει κανείς.Του δίνουν 40 % με το ζόρι.
  Εεε λοιπόν τι το ψάχνουμε ; Το ΚΚΕ έφταιγε που ο λαός μακακίστηκε για ακόμα μια φορά ;
  Συνηθισμένα τα χιόνια στα βουνά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Πάνος
   Όταν κλέβουν δις από τους μεροκαματιάρηδες αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Σκάνδαλο είναι η ύπαρξη του καπιταλισμού.
   Βρήκαν και την βουλευτή με το εκατομμύριο και τι έγινε;
   Είπε πως ήταν του άνδρα της.
   Δλδ κάνουν χωριστή φορολογική δήλωση;
   Και τι έγινε μετά;
   Η κυρία για να στείλει το κούριερ που έστειλε ο Γερμανός εισαγγελέας για την σύλληψη του Χριστοφοράκου έκανε μια βδομάδα. Με τα πόδια να το πήγαινε θα έκανε 5 λεπτά.
   Η κυρία που έλεγε οι κουκουέδες να πάνε στη Β. Κορέα, να πάει τώρα αυτή στη Νότια στον κουρέα που είναι ανεξάρτητη. Τη κόβω για απέξω.

   Δυστυχώς δεν θα ψηφίσω εγώ ΚΚΕ αυτή τη φορά...

   Διαγραφή
  2. Υποθετω λογω ηλικιας το λεει

   Διαγραφή
 5. Το ζητημα δεν ειναι να παρουμε 1-1 και να κυνηγαμε τους "παραβατες" σαν κυνυγι μαγισσων
  ετσι και αλλιως παιδια του συστηματος ειναι, δεν θα βγαλουμε και πολλα
  το ζητημα ειναι να κοψουμε τον ομφαλιο λωρο που αναπαραγει αυτες τις σχεσεις απατεωνιας και εξαπατησης, και μαλλιστα οι πιο σημαντικες απο αυτες γινονται και με το γραμμα του νομου

  οποιος δνε μπορει να το καταλαβει αυτο
  να παει να κανει τηλεοπτικες "επαναστασεις" και καταγγελιες μαζι με τον Τριανταφυλοπουλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σου συνιστω φιλε απληρωτε να ωριμασεις πολιτικα, γιατι δειχνεις ανωριμωτητα είτε τα πιστευεις αυτα που λες, ειτε αν απλα τα λες για να τρολαρεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Λένε τώρα για το ΙΚΑ Καλλιθέας και ποιος τα λέει;
  Ο Λοβέρδος Σπυρόπουλος που από ευθιξία πίνει μια μπουκάλα ουίσκι και βγαίνει τούρλα στα κανάλια και λέει ότι νάναι αντί να παρατηθεί μαζί με τον λίγο Κουτρουμάνη που έχει αλλάξει τα φώτα των συνταξιούχων ο συνδικαλιστής...
  Τι έγινε με το πηγάδι με τα φάρμακα που βρήκαν στο Λαύριο; Μήπως ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο γιατρός και η φαρμακοποιός; Τι έγινε με τη Γκερέκου- Βοσκόπουλο;...
  Αυτά τα θέματα είναι κονσέρβα τα έχουν τα κανάλια στα συρτάρια και τα ρίχνουν για δολώματα να έχουν να λένε στα κανάλια και λαός να αποπροσανατολίζεται. Σκάνδαλο είναι πως ο Φον Reichenbach πουλάει τη "βοήθεια" με μνημόνιο μάλιστα στον Λοβέρδο.
  Θα πω:
  Ζίμενς C4i
  Βατοπέδι
  Δομημένα
  Χρηματιστήριο
  Πρότον
  Υποβρύχια
  Μαν (λεωφορεία)
  Τελικά τι έγινε με όλα αυτά; και άλλα τόσα; Τίποτα!
  Ο καπιταλισμός είναι που γεννά τα σκάνδαλα.
  Γιατί ο σύζυγος της Μπακογιάννη έχει σημασία αν πήγε τα λεφτά να πάρει καράβι ας το πήγαινε στο Σκαραμαγκά να το φτιάξει και για να μην βγάλει έξω τα λεφτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι γεγονός ότι ο Βαξεβάνης έχει βγάλει πολλά ... άπλυτα του Βενιζέλου στη φόρα !

  Που φυσικά μένουν αναπάντητα ...

  Ξέρει ότι τα κανάλια του (του Βενιζέλου) θα "παίξουν" αυτά που θέλει αυτός ...

  Αυτή είναι η αληθινή ασυλία !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...