4 Απρ 2012

Αν οι «άνθρωποι του πνεύματος & της Τέχνης»..



...εχουν ακομη..πνευμα (!) και τιμουν τον τιτλο τους, τοτε δεν θα πρεπει να πατησουν το ποδι τους σε καμμια  εκδηλωση του μαυρου μετωπου, ουτε οσων αλλων δυναμεων δρουν σαν δεκανικια του συστηματος.

Παλιοτερα, οταν ακουγαμε την φραση «άνθρωπος του πνεύματος» ξεραμε οτι δεν ηταν ο τιτλος, αλλα κυριως το περιεχομενο που αξιζε. 

Οι ανθρωποι του πνευματος, τοτε, ηταν κατα κανονα αριστεροι και πολλοι απ αυτους δεν δισταζαν μαλιστα να στρατευθουν στις γραμμες του ΚΚΕ. Πολλοι απ αυτους τιμησαν μεσω του εργου τους και αρκετοι απ αυτους ευτυχως τιμουν, ακομα, τον τιτλο αυτο.

Σημερα, ομως, στην εποχη της...''εκπτωσης των αξιων'', διαπιστωνει κανεις οτι το περιεχομενο εχει ολο και μικροτερη αξια απο τον βαρυ αυτο τιτλο, που καποιοι ανθρωποι με Α κεφαλαιο τιμησαν και με το παραπανω.

Κατα τη γνωμη μου ειναι δυσκολο να θεωρειται κανεις μελος μιας τετοιας...ελιτ, οταν πανω απ ολα δεν ειναι ανθρωπιστης και οταν δεν θελει να δει γυρω του την αδικια που υφιστανται οι συμπολιτες του και την ερειπωση της χωρας, μεσα απο την υποταγη σε ξενα κεντρα.

Γιατι, βεβαια, δεν θελω να πιστεψω οτι οι «άνθρωποι του πνεύματος» ειναι απομονωμενοι σ ενα no mans land, οπου ..αλληλοσυγχαιρονται για το εργο τους, τον τιτλο τους και τα ...μυαλα τους, τα οποια, (λογω τιτλου), θα περιμενε κανεις να εχουν ολο και κατι καλυτερο να επιδειξουν απο των υπολοιπων στη χωρα!

Ετσι, οχι! Στη δικη μου, τουλαχιστον, λιστα, δεν θα συμπεριλαβω στους «ανθρώπους του πνεύματος», τους μαϊντανους, τους ατομιστες, τους νεοφιλελευθερους, τους οσφυοκαμπτες και τους φασιστες και βεβαια  πολλοι σημερα απο τους ταγους του συστηματος θα ηθελαν να μπουν στη κατηγορια «άνθρωπος του πνεύματος», αλλα τι να κανουμε; Η δικη μου λιστα δεν χωρα πολλους και οσοι υπαρχουν δυστυχως λιγοστευουν. Εχουμε συνεχεις απωλειες και δυσαναπληρωτες στον τομεα αυτο.

Περισυ, παντως, καποιοι...«άνθρωποι του πνεύματος», οι οποιοι, σημειωτεον, δεν ειναι παντα οι ιδιοι, (εχουμε πολλα...πνευματα σ αυτη τη χωρα!), διαβασαμε οτι ''θυμωσαν και αντεδρασαν'', προεβησαν μαλιστα και σε δηλωσεις, που δεν τιμουν παντα τον τιτλο τους, υπερασπιζομενοι τη ...μαυριλα του συστηματος και κανοντας επικλησεις για συναίνεση και στηριξη ακριβως εκεινων των δυναμεων, που ακομη και ο πιο ...αγραμματος, (αλλά λογικος) ανθρωπος στην Ελλαδα θα θεωρουσε οτι βλαπτουν τη χωρα!

Βεβαια, οπως ειπαμε, ευτυχως, δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι του Πολιτισμου και των Τεχνων παντελως αδιαφοροι για τις συνθηκες ζωης του μεσου πολιτη, που οι κυβερνησεις αυτες εχουν βαλθει εδω και χρονια να....αφανισουν!

Υπαρχουν καποιοι, λιγοι εστω, άνθρωποι του πνεύματος, χωρις εισαγωγικα, καποιοι που δεν συγκαταβατουν, αλλα σηκωνουν το αναστημα τους, βγαινουν στα ΜΜΕ, (οποτε και εαν τους δινεται η ευκαιρια) και καταγγελουν την αυθαιρεσια του καθεστωτος, τις μη εκλεγμενες απο τον λαο ηγεσιες, που τελευταια εκτος απο τα...νευρα μας παιζουν και τη...«κουμπαρα», σχετικα με το ποτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα γινουν εκλογες σ αυτον τον τοπο και τελικα οι ανθρωποι αυτοι του πνευματος εχουν το θαρρος να πεταξουν στα ...σκουπιδια τις προσκλησεις για εκδηλωσεις, που τους στελνουν οι θιασωτες της ολιγαρχιας, οι οπαδοι του «ψηφισε εμενα, αφου ολοι ιδιοι ειναι», του «στηριξε με για να σε στηριξω!»...

Οσοι απορριπτουν τετοιες ηγεσιες ειναι πραγματι αξιεπαινοι, για τους αλλους, ισως ο τιτλος «άνθρωπος του πνεύματος» να τους εχει πεσει...''βαρυς κι ασηκωτος'', γι αυτο μαλλον δεν βγαζουν μιλια για τα ...κακως κειμενα! 

9 σχόλια:

  1. ..και βεβαια ολα αυτα εχουν μικροτερη σημασια μπροστα στη σημερινη ειδηση της αυτοκτονιας ενος ανθρωπου στο Συνταγμα..Η ανεχεια και αξιοπρεπεια του να μη γινει βαρος σε αλλους, του οπλισαν το χερι..

    http://topontiki.gr/article/33245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάποιους μεγάλους σαν κι μένα, πολλοί σημερινοί "άνθρωποι του πνεύματος", δεν διαφέρουν σε τίποτα από κάτι άλλους ... ομογάλακτούς τους !

    Αυτούς που προσκύνησαν τη χούντα των συνταγματαρχών ...
    Μάλιστα είχαν γίνει και ... βασιλικότεροι !!!

    Οπότε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημερα faro

      Σε γενικες γραμμες, ετσι ειναι. Βεβαια δεν ειναι και ολοι ετσι, ευτυχως. Παντως τελευταια ειχαμε αρκετες απωλειες απο ανθρωπους της Τεχνης, κυριως, που πιστευω οτι τιμησαν τον τιτλο και με το εργο τους, αλλα και τη σεμνοτητα που επεδειξαν στη ζωη τους. Αυτο τα λεει ολα πιστευω. Για τους αλλους δεν αξιζει να μιλησουμε. Κρινονται ολοι απο τον κοσμο, πιστευω.

      Διαγραφή
  3. Τον Ιούνη του 2011 είχαν μαζευτεί 32 από δαύτους, λέτε απόψε να μαζευτούν οι 800 που κάλεσαν ?
    Πάντως μια φράση του κειμένου σου και μόνο τα λέει όλα για το εν λόγω "υλικό" :
    «στηριξε με για να σε στηριξω!»...
    _______
    IOUDAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. IOUDAS

      ''Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ''ελεγαν και ειχαν απολυτο δικιο. Δεν εχει σημασια και 1000 ατομα να καλεσουν, αν αυτοι ειναι..μαϊντανοι και οχι.. σκεπτομενοι+ προοδευτικοι ανθρωποι! Βεβαια, για μενα, αυτα τα δυο πανε μαζι, αλλά, γι άλλους δεν ειναι..απαραιτητο, οπως καταλαβαινεις :)

      Διαγραφή
  4. ο περίφημος έλληνας ποιητής Σιμωνίδης είπε :
    " άν θέλεις να γνωρίσεις σοφούς πήγαινε έξω απ' τις πόρτες των πλουσίων "
    Πάντα η συντριπτική πλειοψηφία των "διανοουμένων" είναι σφογγοκωλάριοι των πλουτοκρατών, με λίγες βέβαια φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Μια τέτοια εξαίρεση μνημονεύω, τον Ντίνο Χριστιανόπουλο που πρόσφατα ξεφτίλισε όπως της άξιζε την τηλεπερσόνα που τόλμησε να του ζητήσει συνέντευξή.

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Taliban

      Κατι ηξερε ο..Σιμωνίδης! :)

      Tην ειδα τη συνεντευξη και ηταν απο τις λιγες που θυμαται κανεις, ακριβως επειδη καποιος τολμησε να μην ..κολακευτει που του πηραν συνεντευξη και να δειξει οτι δεν χαιρεται (οπως αλλοι) οταν...εμφανιζεται στα καναλια! Aν περισσοτεροι εκαναν το ιδιο, πιστευω οτι η τηλεοραση θα αναγκαζοταν να γινει πολυ πιο ουσιαστικη!

      Παντως δεν χρειαζεται να..ανησυχουν απ τα καναλια, το ''υλικο'' που πλασαρουν ειναι προθυμο να κανει ακομα χειροτερα πραγματα προκειμενου να προβληθει! :(

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...