7 Απρ 2012

ρέκβιεμ για τον Ο.Ε.Δ.Β.

Η «κουκουβάγια» πέταξε

thumb
Μια πολύ λιτή, συγκινητική και εξόχως πολιτική ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων για τη διάλυση του Οργανισμού στο πλαίσιο της περικοπής εταιρειών του Δημοσίου. Τα σχόλια ανήκουν στους αναγνώστες:
«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά. Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ‘‘πετάει μακριά’’, γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το… Μέλλον είναι μόνο το… ‘‘ ηλεκτρονικό βιβλίο’’ και οι ‘‘διαδραστικοί πίνακες’’. Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 ευρώ), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δεκαπέντε χιλιάδες πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λπ.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του υπουργείου Παιδείας.

Από τα λογοπαίγνια που θα μας λείψουν...
Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Ζήσανε τη φετινή χρονιά, τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά, που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ χειρότερη από κάθε πλευρά. Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την πολύχρονη συνεργασία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές - επιτηρητές - τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την εκπαίδευση των μαθητών».

Πηγή: "Το ποντίκι"/ "Ταξική αντεπίθεση"

5 σχόλια:

  1. τα κατάφερε η τροικα και το μνημόνιο
    Έκλεισε μια επιχείρηση κρατική που ήταν τόσο χρήσιμη...τι να πω ρε TRASH όσο πάει το πράγμα αγριέυει!!!
    Τουλάχιστον δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους...αλλά ξέρεις τι νομίζω...δεν πρέπει ο Έλληνας να εργάζεται αλλά να δουλευει στα νέα έργα της Τροίκας και των μεγαλοέρθων σαν είλωτας...έτσι και αλλιώς μας πληρώνουν το χρέος ας μάς κανουν και δούλους!!!
    Το ζήτημα ειναι ότι αυτό θα γίνει και το βλέπω σύντομα βέβαια μετά τις εκλογές και μετά το 2013...πρέπει να περάσουμε ενα διάστημα τρομοκρατίας για να πειστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σκεφτεί κανείς ότι ισχύει πέρα για πέρα η ρήση "όταν φτιάχνεις ένα σχολείο, κλείνεις μια φυλακή", καταλαβαίνει κανείς που το πάνε !

    Σ΄αυτές τις εκλογές, πρέπει να σκεφτεί ο καθένας πολύ σοβαρά που θα πάει, πως θα χρησιμοποιηθεί η ψήφος του.
    Ας μην παρασυρθεί από τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια κι ας σκεφτεί ζητήματα όπως αυτό το ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως το «R.I.P.» (Rest in Peace, δηλαδή Αναπαύσου εν Ειρήνη) ταιριάζει σήμερα στην ανοχή που εξακολουθεί να δείχνει ο εργαζόμενος προς τους δυνάστες του; Γνωστοί οι λόγοι αυτής της συμπεριφοράς του, αλλά αύριο δεν θα είναι το μνήμα του ΟΕΔΒ (της κοινωνικής ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας, των ατομικών ελευθεριών κ.λπ.) που θα γράφει «R.I.P.», θα είναι το μνήμα του ίδιου του εργαζόμενου. Δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία η κατάργηση του ΟΕΔΒ. Προηγήθηκε η δαιμονοποίηση του δημόσιου τομέα και η θεοποίηση του ιδιωτικού. Έγινε καραμέλα στα χείλη των εργαζομένων, δυστυχώς, η κουβέντα για τους «χαραμοφάηδες» στο Δημόσιο, για τα «λαμόγια», για τους «κοπρίτες» κ.τ.ό. Κι όμως, στον ΟΕΔΒ το μέσο κόστος ενός βιβλίου είναι 70 λεπτά! Όσο 10(;) φωτοτυπίες! R.I.P.! Δεν βαρυέσαι!
    «μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές - επιτηρητές - τροϊκανούς»: καλύτερα: μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, απαλλαγμένη από το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, μια Ελλάδα σοσιαλιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρετε τι γίντε, και γιατί μου φάνηκε ιδιέταιρα σημαντική η είδηση; Τα νοσοκομεία μας, τις φάμπρικες μας, τα έργα κοινής ωφελείας μας,μπορούμε να τα ξαναφτιάξουμε ή να τους τα πάρουμε πίσω. Αλλά ένας λαός αναλφάβητος, τι θα μπορέσει να φτιάξει ρε γαμώτο; Εδώ μιλάμε για πλήρη (και πνευματικό) εξανδραποδισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρας
    ο παλιοτελευταιος προλεταριος των 200 ευρω
    τι να τα κανει τα βιβλια;
    Αμα θελει ψυχαγωγια
    υπαρχει το ποτο και η μαστουρα
    αρκει το πρωι να πηγαινει στο κατεργ..εεε στην δουλεια και να ειναι νηφαλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...