25 Απρ 2012

Είσαστε με εμάς; Όχι εμείς είμαστε με τους άλλους. Και ποιοί είναι οι άλλοι;



Ακούωντας βλέποντας και διαβάζοντας διάφορα αυτόν τον καιρό έχω βγάλει μερικά σημαντικά και μερικά δευτερεύοντα συμπεράσματα πολλά εκ των οποίων είναι ευπρόσδεκτα, και άλλα που ίσως λιγάκι με στεναχωρούν.  Στο παρόν άρθρο θα σταθώ σε ένα από τα ευπρόσδεκτα, και κατά τη γνώμη μου ιδιαιτέρως σημαντικά. Ποιο είναι αυτό; Θα έλεγα ότι συνοψίζεται στην παρακάτω πρόταση.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ αποτελεί το αντίπαλο δέος στο πολιτικό-ιδεολογικό-οικονομικό κατεστημένο»

Και γιατί το λέω αυτό;

Για διάφορους και πολλούς λόγους μερικοί από τους οποίους είναι:
-        Έντονος αντικομμουνισμός και αντικκεδισμός από τα ΜΜΕ, εμπάργκο στο ΚΚΕ από τα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ .


-        Σωρεία επινοημένων προβληματισμών ενάντια στο ΚΚΕ οι οποίοι προβάλλονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ και σκοπεύουν στο να διαμορφώσουν κοινή γνώμη ή απλά θολώνουν τα νερά. Οι προβληματισμοί αυτοί, αν και στο σύνολο τους απλοϊκοί, κάνουν το έργο της δικής μας προπαγάνδας δυσκολότερο γιατί κάθε φορά πριν προχωρήσουμε στην ουσία της πολιτικής μας ανάλυσης πρέπει να καθόμαστε να απαντάμε στα ίδια και στα ίδια.(πχ το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει, το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα, το ΚΚΕ δεν θέλει ενότητα κ.α)


-        Διαστρέβλωση και παρερμηνεία των θέσεων μας

-        Υιοθέτηση μέρος των θέσεων του ΚΚΕ από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, θέσεις τις οποίες όποιος μελετήσει το παρελθόν των πολιτικών χώρων που τις εκφράζουν(και αυτήν την τάση την έχει κυρίως ο Συριζα τελευταία) βλέπει ότι δεν τους χαρακτηρίζουν με την καμία. Για παράδειγμα ο Α. Τσίπρας έλεγε, ερωτώμενος για το μεταναστευτικό, ότι αιτία για την μετανάστευση είναι οι διάφοροι πόλεμοι που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Κοιτάζοντας όμως την μέχρι τώρα στάση του κόμματος του, θα δει ότι πολλούς από αυτούς τους πολέμους, με πιο χαρακτηριστική ίσως τη στάση του σε αυτόν της Γιουγκοσλαβίας, ο Συνασπισμός τους υποστήριξε! Τώρα τάχα τι μεσολάβησε και άλλαξε η γραμμή του;

-        Χάιδεμα αυτιών και κουκούλωμα σε όποια λαϊκή κινητοποίηση δεν απειλεί άμεσα το κατεστημένο(αγανακτισμένοι, πατατίστας, κ.α) ενώ παράλληλα προβοκάρουν η όπου μπορούν αποκρύπτουν τις δικές μας κινητοποιήσεις, ακριβώς επειδή έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και τις αγορές(χαλυβουργοί, ναυτεργάτες, αγρότες, κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι, λαϊκές επιτροπές, αγώνες στα σωματεία και στους κλάδους, κ.α)


Τι θέλω να πω με όλα τα παραπάνω; Απλά ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από το ΚΚΕ, είτε πολεμώντας το με βρώμικη προπαγάνδα και μεγάλες δόσεις πλύσεως εγκεφάλου(δεν είναι τυχαίο ότι τηλεοπτικά γίνονται πάντα οι ίδιες και οι ίδιες 5-10 αποπροσανατολιστικές ερωτήσεις στους εκπροσώπους του ΚΚΕ, τις ίδιες ερωτήσεις ακούμε από τον κόσμο και όλοι εμείς οι υποστηρικτές του. Τυχαίο; Δεν νομίζω), είτε εξαφανίζοντας το στο μέτρο του δυνατού, ώστε να παίζουν το παιχνίδι τους ανενόχλητοι.

Όλα τα παραπάνω, και για αυτό ακριβώς θεωρώ θετική την όλη διαπίστωση, συνιστούν αποδείξεις ότι αν υπάρχουν κάποιοι που τους φοβίζουν αυτοί είμαστε εμείς, για αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν και τόσους «πόρους» για την εκστρατεία τους εναντίον μας. Επίσης δείχνουν ότι ανησυχούν πολύ για το αυξανόμενο έρεισμα που αποκτά το ΚΚΕ στην κοινωνία, και το οποίο δείχνει να χτίζεται σε γερά θεμέλια, για αυτό και επιτρέπουν/εξυπηρετούνται από τη δημιουργία τόσων αποκομμάτων αναχωμάτων, που αποσκοπούν στο να κρατήσουν τον κόσμο μαντρωμένο για όσο το δυνατόν περισσότερο στις συντηρητικές τους λογικές και μακριά από την οργανωμένη αγωνιστική δράση. Πολλά από αυτά τα αποκόμματα εμφανίζονται συχνά και με έναν υπερεπαναστατικό, στα όρια όμως του λαϊκισμού, λόγο(ποιού πήγε το μυαλό του στον Καζάκη, να σηκώσει το χέρι) , ενώ συχνά προσανατολίζουν τον κόσμο σε σπασμωδικές αυθόρμητες δράσεις, αποκομένες απο ενα ευρύτερο αγωνιστικό πλαίσιο και πρόγραμμα(βλέπε γιαουρτώματα).

Κλείνοντας να υπογραμμίσω πως όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν καινούριο φαινόμενο, απλά εξαιτίας των συνθηκών και του έργου μας που σταδιακά πιάνει τόπο, αναγκάζονται και αυτοί να εντείνουν τις προσπάθειες τους εναντίον μας και για αυτό το λόγο διαχειρίζονται κάθε μέσο και μέθοδο που έχουν στην διάθεση τους.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

10 σχόλια:

  1. poe

    Nα σου πω εγω τι εχω καταλαβει,που εχει σχεση και με τις επιθεσεις, που λες και που φυσικα δεν ειναι καινούριο φαινόμενο...

    Το κομμα γνωριζοντας τις τακτικες αυτες επρεπε να ειχε ανοιχτει περισσοτερο προς μια μεριδα του κοσμου που δεν ειναι ισως ουτε τοσο καλα ενημερωμενοι, ουτε ιδιαιτερα πολιτικοποιημενοι (οποτε ευκολα θυματα των ΜΜΕ!) ετσι ωστε να ειχε καταφερει να πλασαρει καλυτερα τις θεσεις του,τις οποιες ειμαι σιγουρη λογω προπαγανδας των αλλων δεν γνωριζει ο μεσος πολιτης.

    Αυτο το διαπιστωνει κανεις ευκολα οταν παρακολουθησει προσφατες συνεντευξεις στελεχων του κομματος και γι αυτο το λογο τις προβαλλω και απο εδω και απο το δικο μου blog,για να δειξω οτι δυστυχως το μηνυμα που θα επρεπε να ειχε περασει, δεν περασε στο βαθμο που επρεπε, με αποτελεσμα να ρωτανε κατι απλοικα πραγματα που και..15χρονα σιγουρα θα τα γνωριζαν, αν ειχαν ασχοληθει λιγο με πολιτικη.

    Φυσικα οπως εχουμε ξαναπει, τα ΜΜΕ παιζουν το ρολο τους και αποκλειουν επιτηδες το κομμα, ομως επρεπε να ειχε προβλεφθει κατι τετοιο ηδη νωριτερα και να ειχαν γινει ηδη καλυτερες προσπαθειες απο τη δικη μας πλευρα, με οποιο τροπο και μεσο θα ηταν δυνατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελβα θα σου απαντησω αργοτερα γιατι παω να φαω τωρα:)

      Διαγραφή
    2. Οσον αφορα την πρωτη παραγραφο:

      Να ξερεις οτι το κομμα προσπαθει να το κανει αυτο, για αυτο εχει ξαμολησει τα μελη και τους φιλους του να μιλουν με τον κοσμο οσο και οπου μπορουν. Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει πιο αμεσος, ντρετος(δηλαδη τιμιος) τροπος για να προσεγγισεις καποιον, να διαλυσεις την αποσταση του γυαλιου και να πας εκει που ειναι να τον βρεις, στο σπιτι, στην δουλεια, στον δρομο.

      Απο εκει και περα θεωρω οτι ακομα ο κοσμος δεν ανταποκρινεται ιδιαιτερα, ποσο μαλλον οταν τον καλεις σε οργανωμενο αγωνα, διοτι απο την μια δεν μπορει να καταλάβει τι ειναι ο οργανωμενος αγωνας,γ ιατι για να καταλαβει πρεπει να τριφτει και αφεταιρου επειδη εχει ακομα ψευδαισθησεις.

      Σιγα σιγα θα απαγκιστρωθει μια μεριδα του κοσμου αναγκαστικα απο τα ονειρα της και τοτε θα φανει η δουλεια μας, εκτιμω οτι καποια στιγμη, δεν ξερω ποτε ακριβως, ο κοσμος θα ερχεται απο μονος του στο κκε. Ειναι ομως μεγαλη κουβεντα και ισως θελει ξεχωριστη αναρτηση.

      Καλα κανουμε και προβαλουμε τις θεσεις του κομματος, ο καθενας απο εμας εχει την αξια του στην προπαγανδα, για αυτο και πρεπει να ειμαστε και πολυ προσεχτικοι. Παντως θεωρω οτι τα μπλογκς, ως μεσα προπαγανδας, ειναι πολυ χρησιμα. Παντως να καταλαβουν ολοι δεν γινεται, ουτε να εχουν τα αυτια τους ανοιχτα, σε πολλους απο τη μια μπαινουν απο την αλλη βγαινουν, εχουν αποπρογραμματιστει τα εγκεφαλικα τους κυτταρα και δεν διαννοουνται καν καποια πραγματα:)

      Θεωρω οτι ολα αυτα εχουν προβλεφθει απο το κομμα, τα γραφει ο ριζοσπαστης εδω και καιρο, τα συζηταμε και μεταξυ μας. Πως να μην προβλεφθουν οταν η αντικομμουνιστικη μανια δεν περιοριζεται στην ελλαδα αλλα "πλήττει" ολες τις χωρες εδω και χρονια.

      Διαγραφή
  2. Ο ορισμός για το αυτοπροβοκάρισμα.
    μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις....... η εικόνα ακυρώνει το περιεχόμενο του κειμένου και καλό είναι να προσέχουμε εκτός από τα λόγια μας και τα σύμβολα που χρησιμοποιούμε. Πες πως κάποιος άνοιξε για πρώτη φορά το Blog και πέφτει πάνω σε αυτό, ωραία πρώτη εντύπωση.
    Σίγουρα επιχειρείς το παιχνίδι της αντιστροφής αλλά φαντάσου να θες να μιλήσεις για την αθεϊα και να χρησιμοποιείς μια εικονα της Παναγίας με τον γυιό της ως κεντρική εικόνα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτα παντατετοια, νταξ δεν νομιζω οτι "παιζει" αυτο που λες, απο την αρχη το κειμενου φαινεται που το παω.

    «Σήμερα περισσότερο από ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ αποτελεί το αντίπαλο δέος στο πολιτικό-ιδεολογικό-οικονομικό κατεστημένο»
    Νομιζω αυτο δεν αφηνει περιθωρια για παρεξηγησεις!

    Απο την αλλη αν παιζει, δεν με χαλαει να μπει κανενας χαζοχαρουμενος και να περιμενει να διαβασει θαψιμο για το κκε και να διαβασει το ακριβως αντιθετο και να φαει τα λυσσακα του.

    Προσωπικα δεν θεωρω οτι ηταν λαθος η επιλογη της εικονας, πετυχαινει να δοθει μια δοση ειρωνιας πιστευω στο αρθρο.

    Συμφωνω με σενα παντως οτι οσον αφορα το τι λεμε πρεπει να εχουμε μεγαλη προσοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη που ανακατευομαι, αλλα επειδη εχουμε ξαναθιξει παρομοιο θεμα, επιτελους ας διαβασει πρωτα οποιος τοσο ευκολα παρεξηγει μια ...εικόνα ή εναν τιτλο και μετα ας...αρχισει τη κριτικη του! Εμεις πρωτα βαραμε και μετα..διαβαζουμε φαινεται...

      Ετσι και μας αλλαξουν το...περιτυλιγμα, φοβομαστε οτι ειναι κατι αλλο; Τοσο πια ..καχυποπτοι γιναμε;


      Υ.Γ Κανενα προβλημα να μου απαντησεις μετα το φαγητο, poe, αν κι εγω εγραψα πρωτη και οχι ο φιλος που κανει ...κριτικη! :-)

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλα σε σενα η απαντηση θα ειναι μεγαλυτερη γιατι θιγεις περισσοτερα ζητηματα, ειδες που αρπαζεσαι και εσυ:)

      Διαγραφή
    3. poe

      Ως..φεμινιστρια αρπαχτηκα, οχι ως φιλη! :-)

      (Τελειωσες το φαγητο σου;)

      Διαγραφή
    4. Τώρα δεν παω να σε πείσω για κάτι και είμαι απο κείνους που "κοροϊδεύουν" πολλούς απο το χώρο όταν τσιμπάνε σε αστεία γιατι τα παίρνουν όλα πολυ στα σοβαρα (όπως είπε και ο παλιάτσος στο ληστή!!!) το πρόβλημα δεν έγκειται στην παρατήρηση, της κατα τα άλλα συμπαθεστάστη Elva, που με θέλει να κολλαω στο δευτερεύον αντι για το περιεχόμενο.
      Δεν μου αρεσει που τέτοια σύμβολα καπελώνουν ένα κείμενο με τον ίδιο τρόπο που ένα παρόμοιο σύμβολο "επικοινωνεί" όσα δεν καταφέρνει ένα αποτυχημένο αντικομμουνιστικό λογύρδιο απο αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ενώ δεν έχουν τίποτα να πουν καταφέρνουν να "μένει κάτι" μέσα από την αισθητική αντίστοιχων συμβόλων.
      Η γνωστή εικόνα με τους Marx, Engels, Mao και λοιπά με καπελάκια του communist party πιστεύω πως προκαλεί χαμόγελα και δεν εντυπώνει εχθρικά συναισθήματα ακόμα και αν αξιοποιείται σε επιθετικό κείμενο.
      θέλω να δω τι μούτρα θα κάνεις αν σε λίγο καιρό οι αναζητήσεις στο γούγλη θα εμφανίζουν πρώτη πρώτη αυτή την εικόνα (για να γίνω και πιο συγκεκριμένος σε μια τεχνικής φύσης ένσταση )

      Διαγραφή
  4. Σχετικό - άσχετο με την ανάρτηση:

    Αυτό το ακούσατε;

    Βάλτε μανταλάκι στη μύτη και ακούστε το.
    (συχαίνομαι να ασχοληθώ με τη Χ.Α., αν και έγραψα κάποια σχόλια εδώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...