26 Απρ 2012

«Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική»



«Για να πείσω ότι η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια και επιμένει, στο τέλος μπορεί να τα καταφέρει. Να το πω στο εξωτερικό και να το δείξω σε όσους με ξέρουν. Και πρώτα από όλα να το μοιραστώ μαζί σας.»

«Η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια...». Ας συνεχισει, λοιπον, να τα ...σφιγγει! Εγω, ετσι, παντως, εξελαβα το μηνυμα της ανοικτης επιστολης του Πύρρου Δήμα, προς τον ελληνικό λαό στην οποια εξηγει τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε να μπει στο ψηφοδελτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, μετα απο προταση του Βενιζελου.

«Ηταν η πιο δυσκολη αποφαση της ζωης μου», λεει μεσα στο κειμενο της επιστολης. Οχι ομως τοσο δυσκολη οσο η ζωη πολλων συμπατριωτων μας, να προσθεσω, ετσι ισως θα ηταν καλα να μη μενει κανεις ΜΕΣΑ, αλλα να βγαινει…ΕΞΩ στους δρομους, εκει οπου φαινεται πραγματικα τι θα πει λιτοτητα και περικοπες!

«Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική. Και η ευθύνη μεγάλη».

Το τελευταιο διαστημα ολο και περισσοτεροι αστεγοι και ζητιανοι, στην Αθηνα, παιδι μου, ελεγε η μητερα μου στο τηλεφωνο. Σπαραξε η καρδια μου, με ενα αγορακι που εκλαιγε ζητωντας λιγα χρηματα...Μακαρι να ειχα πιο πολλα να του εδινα, σκετο αγγελουδι, να καθεται στο πεζοδρομιο και να κλαιει....

Οχι, αυτα δεν τα βλεπουν, φαινεται, οι..ολυμπιονικες, που οπως ο Πυρρος Δημας θα επρεπε να ειχε πει ενα τεραστιο ΟΧΙ!  Ισως μαλιστα να επρεπε να το ειχε κρεμασει κι απο την Ακροπολη, οπως κανει το ΠΑΜΕ...


ΟΧΙ σε ενα τετοιο ψηφοδελτιο, που αρνειται τις ευθυνες του για το γινεται ΕΞΩ στους δρομους, για το ποσο υποφερει σημερα η Ελληνικη κοινωνια, αλλα ασχολειται ΜΟΝΟ με το τι γινεται ΜΕΣΑ σε πολιτικους χωρους που μονο αμοιροι ευθυνων δεν ειναι....

Οσο για ...''τιμη'' που του γινεται, δεν νομιζω οτι ενας τριπλος ολυμπιονικης χρειαζεται αλλες! Εχει ηδη γευτει τοσες και ειχε μαλιστα αγαπηθει απο τη πλειοψηφια των Ελληνων οι οποιοι αναμφιβολα τωρα θα εχουν απογοητευτει, ακουγοντας την ειδηση οτι προκειται να πολιτευθει με ενα κομμα που αγνοει οχι μονο τις αναγκες των πολιτων, αλλα και των αθλητων και στελνει τη χωρα και τους πολιτες της στον μεσαιωνα αποδεχομενο τα μνημονια και τη σκληρη λιτοτητα για το λαο.

Διαβαζοντας παντως την επιστολη του Δημα, μου ηρθε στο μυαλο μια  δηλωση (ευτυχως οι απλοι ανθρωποι κανουν ακομη ...δηλωσεις, δεν γραφουν ...επιστολες για οσα εχουν αφοβα να πουν στους συμπατριωτες τους!) που εκανε στα καναλια πριν απο λιγο καιρο ο παγκόσμιος μας πρωταθλητής στο ύψος, Δημητρης Χονδροκούκης και ο πατερας του για τις άθλιες συνθήκες προπονησης τον χειμώνα με το κρυο, ενω το καλοκαιρι εβρισκαν κλειστα γηπεδα, επειδη το κρατος εχει ...αποφασισει να καταργησει τα πάντα, αντι να διευκολύνει λιγο τη ζωή και τη προπόνηση των καποιων αθλητών, που σε συγκριση με αλλους φαινεται οτι ειναι …β´κατηγοριας, για το αναλγητο Ελληνικο κρατος. 

Μετα εχουν το θρασος να λενε οτι οι θυσιες ειναι για το...καλο του κοσμου και θελουν μαλιστα να φωτογραφηθουν με αθλητες για να φιγουραρουν ετσι σε ενα ακομη ανοητο προεκλογικο φυλλαδιο, που διχως αλλο προωθει και επικροτει το δηθεν...''αθανατο Ελληνικο αθλητικο πνευμα''! Οπως ειπαν, πατερας και γιος, κανεις πολιτικος δεν εχει το δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή που αγωνιζεται με δικα του μεσα και σε αντιξοες συνθηκες για να τα καταφερει.

Τι εχει να κερδισει λοιπον ενας τριπλος Ολυμπιονικης συμμετεχοντας σ ενα τετοιο ψηφοδελτιο;

Τιποτα ...καλο κατα τη γνωμη μου και τιποτα που θα του δωσει μεγαλυτερη..δοξα και τιμη, μεσω της συμμετοχης του στο συγκεκριμενο κομμα. Το αντιθετο, θα ελεγα και θα συμφωνησω με ενα απο τα πολλα μηνυματα που σταλθηκαν μεσω του twitter, οταν μαθευτηκε η ειδηση και λεει:

''Ο Πύρρος Δήμας γνώρισε ως τώρα την αποθέωση και τον θαυμασμό, τώρα επιθυμεί να γνωρίσει την απομυθοποίηση και τον αποτροπιασμό. Κρίμα'' 

Δεν θα ηθελα να σταθω, ομως, σε ολο το κειμενο της επιστολης του, γιατι ειναι κατωτερο των περιστασεων.

Δεν μπορω να μη σχολιασω, ομως, σ ενα σημειο το εξης:

«Από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε λέξη για κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν πρόκειται να με δείτε σε συζητήσεις για την απόδοση ευθυνών.... »

Ειναι σιγουρο οτι ενας ανθρωπος που, οπως λεει, θελει να προσφερει στη χωρα του, πρεπει και να εχει και επιγνωση της καταστασης, αλλα να γνωριζει καλα ποιες πολιτικες δυναμεις ειναι αυτες που μας εφεραν μεχρι εδω, αλλιως ισως να ειναι καλυτερο να μην εχουμε τοσους πολλους...«σωτηρες» σ αυτη τη χωρα, που οπως μας λενε την αγαπουν, ενω στη πραγματικοτητα οι υπευθυνοι για τη καταρρευση της, την εχουν βαλει απο χρονια στο τοιχο και την πυροβολουν αλυπητα! 


18 σχόλια:

  1. Παντως τα ιδια ειχε βγει και ειχε πει και ο Δημας στο Ριζοσπαστη και να τονε τωρα.

    Για εμενα παντως το οτι ειναι καποιος ολυμπιονικης δεν σημαινει τιποτα, τι να σημαινει δηλαδη οταν γινεται το φαιρεφωνο των ολυμπιακων του 2004 που ολοι γνωριζουμε τα αποτελεσματα τους(τα οποια εμεις οι κομμουνιστες τα ξεραμε και απο πριν).

    Οποιος ειναι μαγκας παει στο κατεστημενο κοντρα οταν το κατεστημενο τον χαιδευει, οχι οταν τον πεταει. Ο Δημας μαλλον αυτα πυο ειπε στο ριζοσπαστη τα ειπε απο πικρα επειδη δεν τον "Επαιζαν", τωρα που τον ξαναεβαλαν στο παιχνιδι, ολα οκ.

    Δεν εχω προβλημα με το να ειναι κανεις επαγγελματιας αθλητης, και δυσκολο επαγγελμα ειναι και ψυχοφθορο. Ομως οταν βλεπει πως τα αρπαει και γινεται φαιρεφωνο, τοτε και εγω θα τον κρινω, τι να κανουμε, και θα τον κρινω στο ονομα ολων εκεινων των παιδιων πυο εξαιτιας των επιλογων του δεν θα εχουν ουτε το 1/100 των ευκαιριων που ειχε αυτος, οχι για να γινουν πρωταθλητες(αυτο ειναι κατι ακραιο), αλλα ουτε καν για να αθληθουν και να γυμναστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poe

      Mηπως εννοεις αυτο το αρθρο; http://bit.ly/Iq0FzF

      Να σου πω δεν το ειχα υπ οψιν, αλλα τωρα που το διαβασα βλεπω οτι μιλαει μεταξυ αλλων και για την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει κι ...αλλο την ηδη χαμηλη επιχορήγηση των Ομοσπονδιών! Φαινεται οτι μετα oλα ...διορθωθηκαν πηραν και πολυ... χρημα(!!) οι Ομοσπονδιες και ετσι τωρα δεν υπαρχει λογος να μη πολιτευθει κανεις με το Πασοκ!! :0

      Δε ξερω αν ειναι μονο θεμα ..μαγκιας,:) εδω ομως φαινεται οτι η λογικη απεχει...Οταν καθε μερα η κατασταση χειροτερευει γυρω μας, καποιοι πιστευουν τωρα οτι με το να στρατευθουν (και μαλιστα υπερ του κομματος εκεινου που πρωτοστατει στο..ολοκαυτωμα της χωρας!), προσφερουν υπηρεσιες στη πατριδα! Ποσα και ποσα εχουν γινει στο..ονομα της πατριδας!

      Δεν θα επρεπε να σκεφτει καλυτερα τις επιπτωσεις μιας τετοιας πραξης στο λαο; Αποκλειεται να παραμεινει στην εκτιμηση του κοσμου μετα απο την αποφαση του αυτη και οπως ξερουμε ο λαος εχει αλανθαστο κριτηριο!

      Διαγραφή
    2. Σιγα να μην το πιστευει
      ειτε παλιες χαρες ξεπληρωνει
      ειτε καινουρια πραγματα του εταξαν
      θεωρω πιο πιθανο το πρωτο
      αλλα μπορει να ειναι συνδυασμος και των δυο
      συμβαινουν αυτα στην πολιτικη
      οπως και στην μαφια

      Διαγραφή
    3. poe

      Αλλη μια φορα που καποιος επωνυμος μας απογοητευει με τις πολιτικες επιλογες του..Ποτε θα συνειδητοποιησουμε οτι δεν χρειαζομαστε ...ηρωες αλλα ριζοσπαστικες αποφασεις που θα μας βγαλουν απο αυτο το τουνελ; Ποσες ακομα φορες πρεπει να απογοητευθει ο κοσμος μεχρι να συνειδητοποιησει οτι δεν πρεπει να στηριζεται σε αλλες πλατες παρα μονο στις δικες του;

      Διαγραφή
  2. Κάποιοι, που κατά καιρούς μπήκαν στην ψυχή μας, με διάφορους τρόπους, ξαφνικά βάλθηκαν να ... βγουν !!!

    Κυρίως δε, όταν καταφεύγουν σε μεγάλα και παχιά λόγια, που από μακρυά κάνει μπαμ, ότι ΔΕΝ τα έγραψαν οι ίδιοι, αλλά άλλοι ...

    Προβλέπω, ότι ο Δήμας, θα έχει την ... τύχη της γνωστής μας ... Σελήνης !

    Θα μπορούσε να έχει έναν ολόκληρο λαό με το μέρος του, προτίμησε να εξαργυρώσει το πως ήρθε στην Ελλάδα και άλλα πολλά ... και να έχει την εχτίμηση ΜΟΝΟ των πασόκων που κατέστρεψαν τη χώρα !

    Κρίμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Eχεις απολυτο δικιο..Τελικα καλα λενε ''στερνη μου γνωση''...Εγω παραθετω απο το πιο πανω link, ενα μερος της συνεντευξης του, στον Ριζο.

    «Κατεβάζουμε ρολά. Δεν υπάρχει λειτουργία της Ομοσπονδίας. Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να μειώσω δραστικά την αποστολή για το Ευρωπαϊκό Νέων (Βουκουρέστι). Ηταν 12 αθλητές στην αποστολή. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να στείλουμε μόνο έναν προπονητή με δύο παιδιά. Ισα ίσα για να πούμε ότι ήρθαμε...»

    ...«Τι να πω εγώ σ' αυτά τα παιδιά; Τι να τους πω; Τους εξήγησα δε βγαίνουμε, δεν υπάρχουν λεφτά κ.λπ. Εμένα δε θα μου έφτανε αυτή η εξήγηση. Πώς να τα πείσω να συνεχίσουν; Ηδη 2 γονείς με ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους σταματούν. Πέρυσι είχαμε 97 ενεργά σωματεία. Φέτος 17 από αυτά σταμάτησαν. Και δεν ξέρουμε του χρόνου πόσα άλλα θα σταματήσουν. Συρρικνώνεται ο αθλητισμός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...«Τι να πω εγώ σ' αυτά τα παιδιά; Τι να τους πω; Τους εξήγησα δε βγαίνουμε, δεν υπάρχουν λεφτά κ.λπ. Εμένα δε θα μου έφτανε αυτή η εξήγηση. Πώς να τα πείσω να συνεχίσουν; Ηδη 2 γονείς με ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους σταματούν. Πέρυσι είχαμε 97 ενεργά σωματεία. Φέτος 17 από αυτά σταμάτησαν. Και δεν ξέρουμε του χρόνου πόσα άλλα θα σταματήσουν. Συρρικνώνεται ο αθλητισμός»."

    Να τους πεις να ψηφισουν ΠΑΣΟΚ ζωον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poe

    :) Και συνεχιζω απο το λινκ..

    ''Μου κάνει εντύπωση. Μου κάνουν εντύπωση πολλά πράγματα. Δεν ξέρω πώς σκέφτονται και τι θέλουν να κάνουν. Αυτό που βλέπω είναι ότι θέλουν να τα διαλύσουν όλα. Να το κάνουν όπως με τον ΟΠΑΠ. Που τον έκαναν εταιρεία. Δεν ξέρω αν το γνωρίζει ο κόσμος, στον ΟΠΑΠ υπάρχουν τα λεγόμενα μικροποσά που δεν εξαργυρώνονται. Κερδίζει, π.χ., κάποιος 1 - 2 ευρώ και δεν πάει να εισπράξει. Ξέρετε πόσα είναι αυτά το χρόνο; Διπλάσιο ποσό από το φετινό προϋπολογισμό της ΓΓΑ. Θα μπορούσε δηλαδή ο αθλητισμός να λειτουργήσει μόνο από αυτά. Ο ΟΠΑΠ δημιουργήθηκε για να στηριχθεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Και τον έχουν κάνει ιδιωτική εταιρεία, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών''.

    Tωρα φανταζομαι ολα τα κακως κειμενα θα...διορθωθουν ως δια ..μαγειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σιχαμερο ειναι οτι βαζιε μπουτι τα παιδακια, οτι και καλα δεν μπορουν να γυμναστουν, οπως αυτος που λεει ψεματα οτι πεθανε η μανα του για να κανει κοπανα απο τη δουλεια. Στην πραγματικοτητα ομως, οπως ολα δειχνουν, τον πειραξε που τα κονδυλια προς την αρση βαρων κοπηκαν και δεν μπορει να κανει πια αρπαχτες.

      Διαγραφή
    2. Tιποτα δεν αποκλειεται..Ισως καποτε να μαθουμε περισσοτερα...

      Παντως αρκετοι επωνυμοι τελευταια εξαργυρωσαν ασχημα την οποια καλη φημη ειχαν μεχρι τωρα και επεται μαλλον και συνεχεια...
      Πως αλλιως θα πιασουμε πατο;

      Διαγραφή
  6. Γιατί εκπλήσεστε;
    Ας μην ξεχνάμε πως ο συγκεκριμένος αθλητής πρόδωσε την πατρίδα του για να αγωνιστεί (και να τα οικονομίσει) με την Ελλάδα.
    Τι παραπάνω να περιμένουμε δηλαδή; Νόμισε κανείς πως παραμένει το αγνό παιδί που μας ήρθε από την Λ.Σ.Δ. αλβανίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TRASH

    Εσυ το πηγες πιο βαθεια το...μαχαιρι, αλλα ετσι ειναι οπως τα λες.
    Ολα παραμεριζονται μπροστα στο κερδος. Μηπως ειναι η πρωτη φορα, ή η τελευταια που διαπιστωνει κανεις κατι τετοιο;
    Λιγοι παραμενουν ανθρωποι ''φυλωντας θερμοπυλες''. Αυτοι, που οι αλλοι ονομαζουν, με ειρωνεια, ''γραφικους''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μου έκανε καμιά εντύπωση η κίνησή του. Τον περίμενα από τις προηγούμενες εκλογές, όμως προφανώς πρώτη θέση στο επικρατείας δεν του έταξε ο γαπ. Κάποιοι φαντάζουν πολύ μεγάλοι πάνω στα βάθρα, γίνονται "θεοί", γιατί εμείς έχουμε ανάγκη από είδωλα. Και όταν κάνουν κάτι που μας στενοχωρεί, απογοητευόμαστε.
    Ο Δήμας άλλαξε πατρίδα γιατί του έταξαν καλύτερη ζωή, λεφτά, δόξα, μεγαλεία.Σε μια νύχτα έγινε έλληνας (με χαρτιά) όταν χιλιάδες βορειοηπειρώτες ταλαιπωρήθηκαν πολλά χρόνια για να το καταφέρουν και πολλές χιλιάδες περισσότεροι "ξένοι" δεν θα το καταφέρουν ποτέ. Αποτέλεσε κύριο γρανάζι στο μηχανισμό της "σύγχρονης ελλάδας", του πασοκοκατεστημένου, της φούσκας του "αθλητισμού" κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, κέρδισε πολλά και όχι μόνο με σκληρή δουλειά...
    Ήρθε η ώρα τώρα στα δύσκολα, λέει, να βοηθήσει κι αυτός. Αλήθεια, σ' αυτή τη δύσκολη ώρα για το πασόκ, όλο και κάποια βοήθεια θα του προσφέρει, δανεικά είναι αυτά άλλωστε.
    Με την κίνησή του αυτή αποδεικνύει πόσες διαφορές έχει από διάφορους "επώνυμους", καλλιτέχνες, τυχάρπαστες σταρλετίτσες και παλιάτσων που με έντονη διάθεση "προσφοράς" (κάτι σαν οίστρος ένα πράγμα...) "αποφάσισαν κι αυτοί να βοηθήσουν".
    Δεν θέλουμε βοήθεια ρε γελοίοι, αφήστε μας στην ησυχία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @oikodomos:
      Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου.
      Μόνο αν ήθελες να μου επιτρέψεις μία πολιτίκαλι κορέκτ επισήμανση:
      Ο όρος "έλληνες της νότιας Αλβανίας", νομίζω πως είναι πιο δόκιμος από τον "βορειοηπειρώτες", για λόγους που είναι εύκολα αντιληπτοί για να τους αναλύσω...

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Έχεις δίκιο, αυτός είναι ο σωστός όρος. Ακολούθησα -κακώς- την "ευκολία" της... πεπατημένης αντίληψης.

      Διαγραφή
    3. "Δεν θέλουμε βοήθεια ρε γελοίοι, αφήστε μας στην ησυχία μας!"
      @οικοδόμε
      Μην αγανακτείς, με τις δηλώσεις τέτοιου είδους "...ήρθαμε για να βοηθήσουμε" απευθύνονται στους υπάλληλους της άρχουσας τάξης και όχι σε σένα, σε μένα στον καθέναν εξαθλιωμένο από την πολιτική τους εργαζόμενο, συνταξιούχο ή άνεργο πολίτη τούτης της χώρας. Να βοηθήσουν στο βαθύτερο "θάψιμό" μας προσφέρονται όλα τούτα τα μπουμπούκια -χθεσινοί θεοί & είδωλα- της φετινής άνοιξης.
      ________
      IOUDAS

      Διαγραφή
    4. Oikodomos,IOUDAS

      Εχετε απολυτο δικιο, τετοιες κινησεις δεν πρεπει να μας ξαφνιαζουν οσο κι αν απογοητευουν, ισως επειδη καποτε νομιζαμε οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι με ευαισθησιες σε ολους τους κοινωνικους χωρους, πριν συνειδητοποιησουμε, ομως, οτι για μια μεγαλη μεριδα απ αυτους το χρημα και τα συμφεροντα συνηθως...προηγουνται!

      Διαγραφή
  9. επισης μη ξεχνατε οτι ειναι ο μονος απο την παλαι ποτε χρυση ομαδα που δε συνελληφθη ντοπαρισμενος ηξερε να φυλαγεται οπως και οι μιζαδοροι φιλοι του πασοκ ομοιος ομοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...